Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

sirinbaba can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Can Ayaz
    Satış Uzmannı
     Hyosung GV 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Regal Raptor'un Sesi nasıl?

Merhabalar Foruma yeni üye oldum.aslına bakarsanız uzun süredir forumu ve paylaşımları takip etmeye çalışıyorum.Askere gitmeden önce bir motor alamaya karar verdim araştırdım ve Regal raptorun modellerini gözüme kestirdim.1 kere dışarıda gördüm ancak motorun sesini duymak nasip olmadı.

İlk motorum olacak ve Chopper tarzı motorları her zaman hayranlık duymuşumdur,Konuya dönersek Motorun sesi kısmında öğrenmek istediğim; Chopperlar'ın kendine has bir sesi var ben DD-350 ve ya 250 modellerinden düşünmekteyim bu motorun sesi insanı tatmin eder mi?Yani dikkat çekicimidir ?Böyle söyleyince biraz garip oldu ama gerçekten merak ediyorum,Egzos modifiyeleri ile sesin tok bir hal alması sağlanabilir mi?

Kullanan kişiler ne demek istediğimi anlamışlardır zaten bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim. Saygılar...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı sirinbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar Foruma yeni üye oldum.aslına bakarsanız uzun süredir forumu ve paylaşımları takip etmeye çalışıyorum.Askere gitmeden önce bir motor alamaya karar verdim araştırdım ve Regal raptorun modellerini gözüme kestirdim.1 kere dışarıda gördüm ancak motorun sesini duymak nasip olmadı.

İlk motorum olacak ve Chopper tarzı motorları her zaman hayranlık duymuşumdur,Konuya dönersek Motorun sesi kısmında öğrenmek istediğim; Chopperlar'ın kendine has bir sesi var ben DD-350 ve ya 250 modellerinden düşünmekteyim bu motorun sesi insanı tatmin eder mi?Yani dikkat çekicimidir ?Böyle söyleyince biraz garip oldu ama gerçekten merak ediyorum,Egzos modifiyeleri ile sesin tok bir hal alması sağlanabilir mi?

Kullanan kişiler ne demek istediğimi anlamışlardır zaten bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim. Saygılar...
    Merhaba Can aramıza hoş geldin :D
    250 ve 350cc makinaların orjinal fabrika çıkışı eksozlar susturuculu sesi az çıkar ama eksozu açtırır daha fazla sesistersen içini boşaltırırsan tok güzel bir ses alabilirsin dahada iyi ses için özel eksoz yaptırabilirsin ama o pahalıya çıkıyor

sirinbaba can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Can Ayaz
    Satış Uzmannı
     Hyosung GV 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Susuturucuları ellemeyeceğiz sanırım ?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı sirinbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Susuturucuları ellemeyeceğiz sanırım ?
    1 inci aşama sesi az yükseltmek için eksoz çıkış kapagını kesip eksozun ağzını açıyorsun susturucuları ellemiyorsun

2 inci aşama daha fazla ses için kapagı açtıktan sonra içindeki tüm susturucuları söküp eksozun içini boşaltıyorsun

3 üncü aşama dahada fazla ses için kendi eksozunu söker yerine özel yapım eksoz yaptırırsın

eralp_goksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eralp Göksu
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E-9B 2011
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Hosgeldın aramıza.

Egzoz seslerı oldukça tatmın edıcı bır hale gelıyor. 2. aşama'yı yapmanı onerırım.

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 inci aşama sesi az yükseltmek için eksoz çıkış kapagını kesip eksozun ağzını açıyorsun susturucuları ellemiyorsun

2 inci aşama daha fazla ses için kapagı açtıktan sonra içindeki tüm susturucuları söküp eksozun içini boşaltıyorsun

3 üncü aşama dahada fazla ses için kendi eksozunu söker yerine özel yapım eksoz yaptırırsın
    Birinci aşamadan da öncesi var aslında.. Egsoz kapaklarını çıkartma işleminden önce, düşük miktarda bi homurdanma sesi alma şansınız var. Ustanıza gidin ve kapakları sökmeden, üzerlerine matkapla delikle açtırın. Önce ince matkapla 4'er delik açtırın. Hoşunuza giderse o şekilde kullanırsınız. Yok ben biraz daha ses gelsin istiyorum derseniz, aynı delikleri kalın matkapla genişletmesini söyleyin... Bir de öyle dinleyin... Benden tavsiye; 1. aşamadan önce 0. aşama olsun bu da

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    o zaman şöyle revize edelim

1 inci aşama eksoz çıkış kapagına matkapla ayrı ayrı zıt köşelere en az 3-4 delik delinir sesi az yükselir ve tok çıkar

2 inci aşama sesi biraz daha yükseltmek için eksoz çıkış kapagını kesip eksozun ağzını açıyorsun susturucuları ellemiyorsun

3 üncü aşama eksozun arka kapak kesip çıkkarıldıktan sonra iç eksoz susturucusuna matkapla delikler delinir ses bir önceki aşamadan biraz daha yüksek çıkar

4 üncü aşama daha fazla ses için kapagı açtıktan sonra içindeki tüm susturucuları söküp eksozun içini boşaltıyorsun çok ses çıkıyor

5 inci aşama dahada fazla ses için kendi eksozunu söker yerine özel yapım eksoz yaptırırsın
    Konu CELİL tarafından (04.December.2012 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir.

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman şöyle revize edelim

1 inci aşama eksoz çıkış kapagına matkapla ayrı ayrı zıt köşelere en az 3-4 delik delinir sesi az yükselir ve tok çıkar

2 inci aşama sesi biraz daha yükseltmek için eksoz çıkış kapagını kesip eksozun ağzını açıyorsun susturucuları ellemiyorsun

3 üncü aşama eksozun arka kapak kesip çıkkarıldıktan sonra iç eksoz susturucusuna matkapla delikler delinir ses bir önceki aşamadan biraz daha yüksek çıkar

4 üncü aşama daha fazla ses için kapagı açtıktan sonra içindeki tüm susturucuları söküp eksozun içini boşaltıyorsun

5 inci aşama dahada fazla ses için kendi eksozunu söker yerine özel yapım eksoz yaptırırsın

OOOooo nooooo :?: egsoza delik delme naptın sen.. kapağa delcen nasılsa yetmediği takdirde kapağı da sökeceksin. ama kromaj kısmına delik delersen beklenmedik bi sonuç verebilir ve kapatma şansın da azalır. Zırıltılı veya abartılı çıkma ihtimali var sesin.. Sıfır olmasın orda
    Konu CELİL tarafından (04.December.2012 Saat 13:13 ) değiştirilmiştir.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OOOooo nooooo :?: egsoza delik delme naptın sen.. kapağa delcen nasılsa yetmediği takdirde kapağı da sökeceksin. ama kromaj kısmına delik delersen beklenmedik bi sonuç verebilir ve kapatma şansın da azalır. Zırıltılı veya abartılı çıkma ihtimali var sesin.. Sıfır olmasın orda
    tamam eksozu alttan delme sistemini iptal ettim

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bana kalırsada önce matkapla denemek lazım en azından beğenmezsen geri dönüşü olur egsozcuda deldiğin yerleri tekrar kaynakla kapatma şansın var özel egsoz yaptırmak istiyorsan çifti 600 lira buda büyük bir rakam. Regalin sesinin çok iyi çıkacağına adım gibi eminim ama belli bir süre sonra sıkılma ihtimalini göz önünde bulundurursak geri dönüşümlü bir yol bulman gerek. şu an benim daytonam orjinal motorun böğürmesi bana yetiyor. sıkıldığım zaman ve daha fazla dikkat çekmek istediğim zaman bir kaç matkapla delik açabilirim

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)