Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 38 Toplam 267 Sayfadan BirinciBirinci ... 2836373839404888138 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2669 adet sonuctan sayfa basi 371 ile 380 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,780
    Beğenilmiş
    2,443
    Kalan kısmı ustayı yakalayıp bitirdik. Şimdi delikler delindi ve boya yapılacak.
    Boya öyle profesyonel değil sprey boya ile arkadaş boyayacak.

Bu da boyalı son hali, artık yavaş yavaş toplamaya başlayacağım fırsat buldukça.

Akşam evde elektrik bağlantısını ayarlarım, vidaları da siyah yaptık kurusun takıcam.

Konu Ömer tarafından (03.Ekim.2013 Saat 16:23 ) değiştirilmiştir.
    Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyler öğrenebilirsin!

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    herkese selam malum kars havalar yakında çok çok soğuk olacak henüz sezonu kapatmadık ama yakında her yer buz olacak.... bende ne zamandır aklımda soru işareti olan soğutma suyunu bugün boşalttım ve içine saf antifriz koydum artık demiratım soğuk kış gecelerine hazır .....

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hocam bildiğim kadarıyla su ve antifiriz %50 oranında karıştırıldığında donma sıcaklığı en düşük seviyeye iniyor. Sırf antifiriz koymak sanıldığı yapılacak en iyi şey değil.

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    kime sorsam "saf antifriz koy" dedi hatta dün buradaki motor ustasına da sordum o da öyle dedi bide kışın -40 dereceyi zorladığı için buralar sadece antifriz koydum bide motoru dondurup motor bloğunu çatlatma olasılığıda olunca sırf antifriz daha mantıklı geldi bana ama bi araştırmakta fayda var... sonuçta antifriz 7 lira ve komple suyu boşaltıp yenilemek 15 dakikalık bir işlem tekrar yapabilirim yeter ki doğrusu olsun

Ruşen
    Turizm İşletmeci,Emlak Expertiz
     2012 250-E 9b
     istanbul/Avp.
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı mrtckrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kime sorsam "saf antifriz koy" dedi hatta dün buradaki motor ustasına da sordum o da öyle dedi bide kışın -40 dereceyi zorladığı için buralar sadece antifriz koydum bide motoru dondurup motor bloğunu çatlatma olasılığıda olunca sırf antifriz daha mantıklı geldi bana ama bi araştırmakta fayda var... sonuçta antifriz 7 lira ve komple suyu boşaltıp yenilemek 15 dakikalık bir işlem tekrar yapabilirim yeter ki doğrusu olsun
    En iyi ve doğru cevabı bulunduğun yerdeki kullanıcılar ve ustalar verebilir. Ben istanbulda arabamada antifriz koydurttuğum zaman ölçüyolar -20 ile -25 yeterli geliyor. %60-70 antfriz sizin oralar -40 oluyorsa bence ustalarında dediği gibi su katma komple antifriz koymanda yarar var.Kolay gelsin.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,088
    Beğenilmiş
    6,924
    bu konuda yetkili ağızdan net bilği bulamıyoruz herkes farklı söylüyor en iyisi tecrübeyle sabit olan yerel ustaların yaptığıdır
    ama forumda şöyle bir bilğiyede ulaştım
    alıntı emre :
    Radyatörü sırf antifirizle doldurmak doğru değil. Çünkü su ve antifiriz tepkimeye girerek oluşan karışımın donma derecesi daha düşük oluyor. Yani su 0 derecede donmaya başlıyor, antifiriz sallıyorum -40 derecede donmaya başlıyor ama su ve antifiriz karışımı -60 derecede donmaya başlıyor gibi bir durum söz konusu.

Bu sebeple %50 su, %50 antifiriz koymak daha doğru olacaktır.
    http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6112

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda yetkili ağızdan net bilği bulamıyoruz herkes farklı söylüyor en iyisi tecrübeyle sabit olan yerel ustaların yaptığıdır
    ama forumda şöyle bir bilğiyede ulaştım
    alıntı emre :
    Radyatörü sırf antifirizle doldurmak doğru değil. Çünkü su ve antifiriz tepkimeye girerek oluşan karışımın donma derecesi daha düşük oluyor. Yani su 0 derecede donmaya başlıyor, antifiriz sallıyorum -40 derecede donmaya başlıyor ama su ve antifiriz karışımı -60 derecede donmaya başlıyor gibi bir durum söz konusu.

Bu sebeple %50 su, %50 antifiriz koymak daha doğru olacaktır.
    http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6112
    celil abi eğer kimyasal bir tepkime sonucu ikisinin karışımından yeni bir madde türüyorsa bu doğru olabilir ama herkesin bildiği temel bir fizik kuralı var M x L formülü ile iki sıvının karışımının sonucu kaç derecede donacak yeni bir sıvının ortaya çıkacağı hesaplanabilir kabaca kütleleri ile donma sıcaklıkları ortalamalarının karışıma koyulan müktarları ile orantalı bir sonuca ulaşırız bu da kabaca 0 ile -40 derce arasında bişey olur su ile antifrizin karışımı

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Arkadaşlar internette şöyle bir grafik buldum. Buradan antifiriz su oranını ayarlayabilirsiniz.

http://imageshack.us/photo/my-images/600/umga.jpg/

Grafiğe göre antifiriz oranı %60 ile %80 arasında olduğunda donma sıcaklığı -52 derecenin de altına inebiliyor. (Fahrenheit cinsinden olan grafiği santigrata çevirdim. Grafikte -60 fahrenheit cinsinden.)
    Konu Ahmet Çakıl tarafından (13.Ekim.2013 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir.

bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bedirhan erdil
    motorsıklet tasarım
     regal raptor 250 dde9
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    dün ygını degıştırdım senkron ayarı yaptım fren hıdrolıgını yenıledım.zıncır bosluk ayarını yaptım sonra aksam bıraz yol yaptım....
    antalya yol yardım hizmeti : 0532 332 86 36

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    bizim apartmanın yanında vaktiyle mütehatin kendisine ofis olarak yapıtığı ve şuan boş olan prefabrike, yerleri parke, camları pimapen, duvarları plastik boya ve kartonpier bulunan tek katlı yapının kapısını çilingir vasıtasıyla açtırdım şuan demiratım kapalı,ve sıcak evinde bende huzur içindeyim

aslında iki aydır uğraşıyorum kapıyı açmaya ama bi türlü anahtarı bulamadım; kapıcı yöneticiye, yönetici muhasibe, muhasip mütahite .... sonra hepsi bahçıvana vermiş anahtarı ara tara bulamadım en sonunda çilingir marifetiyle açtım....

Sayfa 38 Toplam 267 Sayfadan BirinciBirinci ... 2836373839404888138 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 54 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 54 misafir)

Bu Konu için Etiketler