Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 39 arasi kadar sonuc gösteriliyor

KIZILELMA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MURAT GULSEVEN
    Makina Mühendisliği
     HARLEY DAVİDSON 2006 Heritage
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yakıt pompası konusunda Kaldera ile aynı fikirdeyim.Yakıt şamandırası bile olmayan bir motorda yakıt pompası ne arasın.Hazır asker kardeşim ispat istiyorsan motorunun kontağını aç,depo kapağınıda aç sonra kulağını daya bakalım ne duyacaksın.

uni88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Evren GÜN
    İç Dış Mimari CG
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    o karbüratorün hava girişini sağlayan bi tane plastik kısa bir boru var o yarılmış falan da olabilir bi süre sonra çatlıyor çünkü...

mehmet özdikmenli
    İşletme
     regal 2007
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    beykozlu kardeş zamanın varsa bi çayımızı içmeğe bekleriz. o zaman dada ustamız bi el atar

MURAT GULSEVEN
    Makina Mühendisliği
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı MotoJunior Nickli Üyeden Alıntı
    beykozlu kardeş zamanın varsa bi çayımızı içmeğe bekleriz. o zaman dada ustamız bi el atar
    Usta ne çay varmış senede.İkram ede ede bitiremedinYoksa çaya bir şeymi karıştırıyon.

mehmet özdikmenli
    İşletme
     regal 2007
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bizde çay bitmez kızılelma kardeş yolun düşerse bi demlikte sana ayarlarm

MURAT GULSEVEN
    Makina Mühendisliği
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Eyvallah.Gerçekten gelebilsem hepinizle çok tanışmak isterim.İnşallah günün birinde olacak.Önce ehliyeti alalım.

ercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ercan pekel
    Öğrenci
     regal raptor 250 model 2006
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    beykozlu kardesim motorun hıc fan actımı buzamana kadar dikkat ettnmi hararet lanbası öle kafasına göre yanmaz acaba bu radyatör icideki su dolasımı silindir yatakları cevreinde dolasmıyomu bide antifirizmi varmı icinde. o tekleme sorunuve duman icinde
    en son git fabrikaya göndersinler sakında para verme hatalı mal cıkardılarsa yenısını versıler olurmu öle sey
    bide ali abibaktımı motora ben olsam üretim hatası diye yollardım konus bi aldıgın yerle...

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı hosemario Nickli Üyeden Alıntı
    kaldera dostum ben motor mezunuyum ama araba motorları üzerine okudum. benzin pompası olmayan motor olacağını sanmıyorum çünkü ; motor hızlandığı zaman ve yavaşladığında yakıtın miktarını ayarlayıp karburatöre göndermesi gerekir. tabi motorda insaan beynine yakın bi beyin yoksa!...diyelimki dediğin gibi yakıt doğal yolla gidiyor. peki hangi parça motorun hızlanıp yavaşadığında yakıtın hızlı veya az akışını sağlıyor? merak ettim doğrusu

arkadaşalrında dediği gibi motor bloğundada yarık olabilir. yanan benzin hava karışımı yarık içinde kaınca yanmaya girmez fakat yanmadan sonra egsoz zamanına geçince emilen hava ile dışarı atılırken ısınan egsooz yolunda patlama yapabilir. sanırım en mantıklı gözüken neden şu anda bu gibi

Evetttt buna ben cevap vereyim, bizim motorlarda benzin pompası yok, benzin depodan karbüratöre direkt olarak gidiyor, arada sadece benzin musluğu ve filtre var, oda gerekli halde benzini kesmek yasa rezerv depoya geçmek için sadece. Hızlanıp yavaşlamada benzinin ayarlanması davasına gelinceeeee, bizim karbüratörlerin içinde 2 adet minik havuz ve 2 adet minik şamandıra var, bu şamadıraların görevi depodan direk gelen benzini belli bir seviyede tutmak, yani biz gaz verdiğimizde havuz içindeki benzin kullanılıyor ve azaldığında şamandıra gerektiği kadar benzinin depodan gelmesini sağlayarak karbratör içinde sürekli aynı miktar benzini kalmasını sağlıyor, yani ne yaparsanız yapın karbüratör içindeki benzin miktarını değiştiremezsiniz hep aynı seviyede kalır, sanırım bu yeterinde açıklayıcı olmuştur.

ÇeLeBi MuRaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

izzet murat muslu
    işçi
     RRaptor
     Kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Geçmiş olsun..Aynı sorunu bende motorumda yaşamıştım artı olarak benim eksozlarım yanmıştı.Karburator diyaframları deforme olmuştu subap ayarı bozulmuştu ve bujilerim değişmişti.Benzin pompası diye bişe yoktur dizel araçlarda mazot pompası vardır uğur abiye işin ehlidir..
    IRZIMIDIR ÇİĞNENEN,EVLADIMIZDIR DOĞRANAN,BRE SIKILMAZ AĞLAMAZSAN BARİ GÜLMEKTEN UTAN !!! Mehmet Akif ERSOY

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)