Durumunun benzerini yaşadım. 4 Yıl boyunca 150 lik scooter kullandım. Daha sonra RR almaya karar verdim. Hayatım da hiç vitesli motor kullanmadım. Fakat 8 yıl makam şoförlüğü yaptım arabayla bayağı içli dışlıyımdır. Neyse mantık aynı olsa gerek diye düşündüm. Evim İstanbul avrupa yakasında kemerburgazda ben gittim anadolu yakasında Yüksel abiden aldım 250 lik RR ımı. Neyse plakasını filaan çıkarttım gittim motorumu teslim almaya. Yüksel abi o gün hastaydı hastaneye gitmişti yanında bir tramirhane var oradaki arkadaş hazırlamış benim motoru plakasını taktık derken arkkadaşa sordum 1. 2. vitesi nerededir bunun gösterdi hatta bayağı tedirgin oldu Derken ben çıktım yola en yakın benzinciye girdim depoyu doldurmaya pompacı yanaştı "Abi bi yanık kokusu var motorda" Benzinciye gidene kadar motoru zıplata zıplata debriyaj buram buram koktu Daha sonra çevre yolu 2-3-4-5 derken köprü filan 15 dakika da scooterdan vitesli motora geçmiştim. Hatta hızımı alamadım o gün direk eve değil nişantaşına gidip hanımı da aldım ardıma öyle döndüm eve...

İşin özü arabadan filan önceden vitesli bişey kullandıysan kafana takma çok kısa ssürede alışıyorsun tabi birazda cesaret