Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,640
    Beğenilmiş
    6,883
    Alıntı nevo_T-gidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yiğit çok geçmiş olsun...

bizim motorla cidden o hızlarla viraja falan girme,,,güzel hoş motor ama bir yere kadar...ben de dün düştüm motordan önümdeki araca dikkat etmemiştim aniden fren yapınca ben de ön frene asıldım sonuna kadar tabi (acemilikten) ön teker kitlendi ve kaydım düştüm motorda da bende de bişey yok da dikkat etmek lazım, aslında eğitimini de almak lazım ama işte çok öenmsemiyoruz önemli aslında...neyse dikkat et kendine iyi sürüşler
    nevzat sanada geçmiş olsun

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar. Ben ayrıca tekerlek yanlarının yol tutuşuna da pek güvenmiyorum.Mümkün olduğunca yavaş girmeye gayret ediyorum.

Bir de şu var , motorun depo kapağının contaları kısa zamanda eskiyor bu nedenle kapak altından da benzin akıyor. Bu eskimenin sebebi büyük ihtimalle kullanılan kauçuk contanın malzemesi petrol ürünlerine dayanıksız bir tür. Geçmişte petrol sektöründe çalışırken bir tasarım için araştırdığımda bunu öğrenmiştim.

Muhtemelen kullanılan malzeme budur,

NBR

Keçe uygulamalarının büyük bir kısmı için önerilen, yağ ve greslere dayanıklı, genel amaçlı malzemedir. Yakıtlar ve sanayi sıvıları için değişik karışımlar bulunur. Gilikol esaslı fren yağlarına ve EP katkılı yağlara direnci zayıftır. Nitril kauçuk tipik olarak -40° C ile 105° C arasındaki sıcaklıklarda kullanılır, aralıklı çalışmalarda 120° C'ye kadar dayanıklıdır. Fiyat/fonksiyon dengesi yönünden tercih edilir.
    Conta üretimlerinde, mantar dolgulu nitril karışımları kullanılır. Bu malzemelerin dayanım özellikleri standart nitril gibidir. Mantarın varlığı ayrıca sıkışabilirlik (hacimsel küçülebilme) özelliği kazandırır. Mantarlı nitril, ancak statik uygulamalarda kullanım alanı bulur.

Bunun yerine aşağıdaki malzemeden contacılardan kestirmek işe yarayabilir.

Florokarbon Kauçuk - VİTON FKM
    Viton veya Flourel ticari isimli bu malzeme -30°C ile 220°C sıcaklıklar arasında kullanılabilir. Gres, yağ, yakıt, çözücü ve kimyasal maddelerin büyük çoğunluğuna dayanıklıdır. Düşük gaz geçirgenliği istendiğinde ve vakum sistemlerinde çok iyi sonuç verir. Yüksek sıcaklık ve yüksek devirli ortamlarda kullanılır, ancak pahalı bir malzemedir. Keton, amin, ester, eter içeren akışkanlara dayanımı iyi değildir.
    Konu ozguralic tarafından (15.Nisan.2013 Saat 12:16 ) değiştirilmiştir.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,760
    Beğenilmiş
    1,322
    geçmiş olsun arkadaşlar

Yiğit Demir
    öğrenci
     Regal Raptor DD250E9B
     Eskişehir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    İlginiz için sağolun

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Yiğit kardeşim öncelikle geçmiş olsun... Tekerin düz bassın diyelim, umarım bir daha böyle tehlikeli bir durum yaşamazsın.

Ben de toplasan topu topu 6 gündür falan motora biniyorum (6 hafta, haftasonlarını alırsan gün bazında)ama hemen düşenler kontenjanına adımı yazdırdım geçenlerde, hatta vites kolunu bile kırmıştım hehe :D

O değil de, benim aklımı ciddi ciddi kurcalayan bir konu var,

Benzin hortumunun montaj şekli bana biraz sakat gibi geliyor -filtre de tam jikle ye denk geliyor o da ayrı konu- ve ben bu hortumu nedense biraz dandik buluyorum, hatta aklımda etrafına wire mesh gibi birşeyler yapmak falan var. Ya da hortumu birazcık uzatıp filtreyi daha derinlere başka bir yerlere taşımak...

Bu fantezili durumları neden düşünüyorsun derseniz, Allah korusun bi kaza vb anında burada oluşacak bir yırtık/kopuğun, sıcak motor üzerine benzin dökülmesi sonucunu doğurabileceği ne kadar olasıdır? Makinaya bakıp bakıp "acaba "diyorum...
    "Lone Wolf...No Club..."

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)