Barış merhaba.
Ben gerçek anlamda 1998 de kendi motosikletimi aldıktan sonra ve bu güne kadar kullanmış olduğum hiçbir motosiklette benzin göstergesi yoktu (aaabi bizim motorumuzda hiç benzin göstergesi olmadı kiiiiii:().
Benzin musluğunu kullanmayı öğrendikten sonra gerek bile duymayacaksın kaldı ki benzin göstergesi her zaman doğruyu göstermez.Bizim motorların deposu da şekil itibarıyla benzin göstergesi takmak için uygun değil zaten.Boşa uğraşma .Haa ben azimliyim (eyvallah) ille de taktıracağım dersen de verim alamayacaksın.
Benzin tüketimine değinecek olursak.Benim 350 Daytona dan örnek vereyim.Denemelerim sonucu depodaki son damlaya kadar(Karbüratörü iyi ayarlanmış,bakımlı ve usturuplu kullanımda)Ana depo 300 yedek depo 80 km toplamda 380 km gidiyor.Hadi biz bunu toplamda 350 diyelim .
Yedek depoda en az 3.5 lt benzin kalıyor karma kullanımla en az 60-70 km yapman gerekir.Bu değerlere göre sorunsuz ve göstergeye gerek duymaksızın motosikletini kullanabilirsin ki senin motosikletin 250cc olduğuna göre fazla km bile yapması gerekir diye düşünüyorum.
Her şey iyi bir karbüratör ayarı,sübap ayarı ,temiz bir hava filtresi ve temiz bujilerde bitiyor.