Merhaba bu başlık altında başıma gelen ve sorununu giderdiğim bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum.
3 Ay önce 2006 250-9rr aldım motorda gıcık bir ses geliyordu titreşim gibi baktırdım egzozun içerindeki susturucuların koptuğunu öğrendim tabi bunu yapacak usta nerede egzozculara gittim kimi yaparım dedi kimi bakarız dedi sinir oldum100-150 tl fiyat çekenler oldu bunun yanı sıra egzozun kaba yerinden yarıp içine kaynak yapıp tekrar kaynatacaklarını ve egzozun üzerinde ciddi şekilde iz kalacağını söylediler.
Tahmin edersiniz ki çıldırmak üzereydimhatta yaptırıp yeniden krom kaplatmayı bile düşünürken sinirimden kendim yapayım mahvedersem de ben etmiş olurum dedim.
Ankara İvedik de Tanıdığım bir arkadaşın yanına gittim dükkanında kaynak sipiral hepsi mevcutdu aldım lokma takımını egzozu önce manifoltdan sonra sabileyici vidalarını da söktüm egzoz tamamen çıktı.:mrgreen:
Egzozun ince yeri ile kalın yerinin birleştiği yerde bir bilezik var onu egzoza tutan iki kaynak var oraları sipiral ile inceltiyoruz sonra çekiş yardımı ile bileziği çıkartıyoruz tam bileziğin altındaki yerde kalın egzoz ile ince egzozun birleştiren kaynak yerini görüyoruz orayı sipiral ile doğru bir şekilde kesiyoruz kesmeden önce kalem ile işaretliyoruz ki yanlış kaynak yapmayalım sonra kestikten sonra ince egzozun içenden çıkıp kalın egzozun içerisine giren ve kalın un içerisindeki susturucuya gecen bir boru görüyoruz bu boruyu kaynak ile krom eksozun içine kaynak yapıyoruz içten bir kaç yerine o boruyu sabitliyoruz.
Sonra egzozun kalın yerinin içinde bulunan kopmuş susturucuyu pense yada karga burnu ile krom egzoza oturacak şekilde onu da kaynak yapıyoruz.
Sonrasında ise ince egzozu kalın egzoza geçirerek ince ve kalın egzozu işaretlediğimiz şekilde bir birine hafif bir kaynak ile kaynatıyoruz önceden sökmüş olduğumuz bileziği de üzerine küçük kaynak ile tutturuyoruz ve tamirat işimiz bitmiş oluyor sonrasında ise egzozun montajını yapıyoruz ve en sonunda adamı motordan soğutan o tangırdama [smilie=redcolorz3_: titremezırlama
sesinden kurtulup yeniden motorunuza aşık oluyorsunuz.
Bu tarz bir sıkıntısı olan RRcİ kardeşlerim bana ulaşabilir daha açıklayıcı bilgi ve yardımda bulunabilirim.
Saygı ve Sevgilerimle RR ailesi

250d-9
ankara
A Rh (+)
100-150 tl fiyat çekenler oldu bunun yanı sıra egzozun kaba yerinden yarıp içine kaynak yapıp tekrar kaynatacaklarını ve egzozun üzerinde ciddi şekilde iz kalacağını söylediler.