Merhabalar,
ismim Tolga, İstanbul Kadıköy de oturuyorum, yaşım 35Bilgi işlem sektöründe çalışıyorum. 4 senelik scooter geçmişinden sonra vitesli bir motorsiklet almaya karar verdim, uygun fiyatlı mondial ramzey gibi hava soğutmalı larla başlayan ikinci el motorsiklet arama serüvenim bugün bir dd250-e9 ile son buldu.
motorsikleti satın almadan önc boyuma uygunmu değilmi diye çok tereddütüm vardı gidip yeni nesil bir e6c ile kıyas yaptığımda en azından başlangıç motoru olarak 9b nin bana daha uygun olduğunu biraz küçük gelsede kendimi daha rahat hissettiğimi farkettim.
daha önceleri bir iki tur kullanmışlığım olsada vitesli motorsikletlere aşinayım ama çok amatörce, bugün beşiktaştan aldığım motoru kadıköye getirene kadar imanım gevredi diyebilirim![]()
forumda çok aradım ve baktım ama tam bir cevap bulamadığım için sizlere bir iki soru sorup bilgi almak istiyorum.
motoru ilk görmeye gittiğimde vites koluna benim ayakkabım girmediği için motorun sahibi beyefendiden son bakımını yaptırmasını ve bu bakım esnasında vites kolunu yukarı kaldırmasını rica etmiştim. sağolsun kaldırmış fakat bu seferde biraz yukarıda sayılabilecek kadar vites geçirebilmek için kolu kendime doğru ayağımı kaldırarak geçirebiliyorum. vitese sokma mesafesini kısa tutup o kolun yukarda kalmasını sağlayacak bir sistem mümkünmüdür ? vitese sokma için bayağı bir yukarı kalkması gerekiyor şu anda diğer türlüde ayağım altına girmiyor kolun acaba bişeyler tersmi yoksa benmi yanlış kullanıyorum.
bir diğer sorum ise motorsikletin rolanti devri ile alakalı. yüksek gibi geldi bana scooterdan sonra. eksozları orjinal regal raptor ve geniş ağızlı gibi olanlardan, herhangi bir kesme biçme olayı yapılmamış.
jikleyi kendime doğru çektiğimde motor stop ediyor. en yukarı ittiğimde yüksek devirli çalışıyor ama bu şekilde bile gaz vermeden nerdeyse kaldıramıyorum motoru. ortada tutmaya çalışıyorum ama ortada sanki hiç bir değişiklik yok. ortadan kendime doğru getirdikçe stop etmeye çok yakın bir şekile giriyor yada stop ediyor.
birde köprü geçişinden sonra şöyle bir gaz açayım dedim ama 100 km nin üstüne çıkmayacak mış gibi gözüküyor. ben an azından 120 yapabilir diye düşünmekteydim ama ne biliyim çok ta zorlamak istemedim her nekadar benden önceki sahibi beyefendi satış öncesi son bakımını yaptırdı sağolsun ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını söyledi ama ne biliyim 100 ün üstüne daha rahat çıkması lazım gibi geldi bana. en azından zamanla o kendini belli edecektir.
son olarakta şunu sormak istiyorum. 100 lercesi ülkemizde dolaşan ve satılmaya devam eden bu motorun satış işlemi sırasında hiç bir tabloda görememek beni biraz meraklandırdı. bir notere gittik listede ragal raptor yok, ruhsatından yellow rock diye geçiyor markası ama buda yok listelerde, ikinci notere gittiğimizde ordada olmaması içime kurt düşürsede, muaynesinin yeni yapılması bu merakımı gidermişoldu. ama nasıl olurda bu kadar bilinen ve sayıca bol olan bir motor listelerde geçmez aklım ermiyor ?
sonuç olarak noterdeki çalışanlar sorun olmayacağını , rahiç bedelin ne kadar olduğıunu sordular ve satışı yaptılar.
inşallah bende sizler gibi yeni keyifli zamanlar geçiririm. şimdiden teşekkürler.

250 e9
istanbul
B Rh (-)
Bilgi işlem sektöründe çalışıyorum. 4 senelik scooter geçmişinden sonra vitesli bir motorsiklet almaya karar verdim, uygun fiyatlı mondial ramzey gibi hava soğutmalı larla başlayan ikinci el motorsiklet arama serüvenim bugün bir dd250-e9 ile son buldu.