Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

Vites Göstergesi?!

Arkadaşlar selam,

Bugün motorun elektrik sistemine şöyle meraktan bi göz attığımda bunu buldum,

arkadaşlar bu kablolar tam vites kutusunun oldugu yerden geliyor, resimde de görebileceğiniz üzere sıralamaları şu şekilde,

1. sarı
    2. siyah
    3. kırmızı
    4. yeşil
    5. kahverengi
    6. turuncu

yine resimde göreceğiniz üzere bu kabloların ucundaki kırmızı konnektör, beyaz bir konnektöre bağlanıyor, ancak bu kırmıza konnektöre 6 kablo şeklinde gelen bağlantı, beyaz konnektörde sadece 1 e düşüyor??? yani motora bu kablolardan sadece birisi baglı???

Normalde vites müşüründeki kablo sayısı da bu kadar, hal böyle olunca bana o tek kablo da belki "N" yi yakan lambaya sens veren sensörün kablosudur gibi geldi, bu durumda eğer tahminim doğru ise şu tarz bir ürün tam bize göre;

http://www.aliexpress.com/item/Free-...557853156.html

http://www.aliexpress.com/item/Unive...879311114.html

Ama işte işin kilit noktası, bu kablolar hakikaten düşündüğüm şey mi? Çünkü elektrik tesisatı şemalarını inceledim, bu kabloları göremedim??? Bu kablolar motorun vites bölümündne geldiği, 6 tane kablodan motora sadeec bir tanesinin baglandıgı, ve motorda da vites namına feedback aldıgımız sadece bir tek sey -N- oldugu düşünülürse bana mantıklı geldi,

Bu arada bu bahsettiğim kablolar ince, yani sinyal kablosu olma ihtimali çok yüksek, marş motoru , alternatör vb gibi dah akalın kablolara sahip komponenetlerin baglantısı olma olasılıkları bir hayli düşük, kaldı ki zaten bu kablo demetinin hemen arkasındna boyle kalın bir demet dah açıkıyo rki sanırım marş motoru , alternatör vb baglantıları bu kalın deemttedir diye dusunuyorum.

Bu kabloların gerçekte nereden geldiğini bilen var mı? Yoksa bizim makinaların gizli bir özelliğini mi keşfettik?
    Konu AHRAZ tarafından (02.June.2013 Saat 02:58 ) değiştirilmiştir.
    "Lone Wolf...No Club..."

REALİST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış TEKÇİ
    Yönetici
     DAELİM S3
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Dostum enteresan bir araştırma olmuş malesef teknik bilgim bu konuda yeterli değil ama sonucu merakla bekliyorum bu motora vites göstergesi takılabilme ihtimali bile heyecan verici takipçinim

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    merhaba Fırat çok sağlam araştırma olmuş bu konuda gereken bilğiye sahip değilim fakat kabloların vites göstergesine ait olup olmadığını şöyle kontrol etsen
    bir elektrik ölçü aleti bulup o kabloların ucuna vitesleri değiştirdikçe voltaj gelip gelmediğini kontrol ederek bulunabilir her viteste bir kabloya voltaj (elektirik)geliyorsa vites göstergesinindir

rr250e9kırmızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa karaca
    tekniker
     regal raptor daytona 250
     antalya
    Beğenmiş
    123
    Beğenilmiş
    64
    ondan emin olmak istiyorsan yapacağın tek şey ölçü aleti bulamazsan 1. vitese yada herhangi bir vitese atıp parca kablo ile kabloları tek tek deneyerek 1 tane dediğin kabloya değdirmek N göstergesi vitesteykende yanıyorsa o zaman o kablolar vites müşüründen geliyor demektir kolay gelsin

_KARADUT_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İSMAİL KORKUT
    işçi
     DD250 E-10
     KOCAELİ
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    7
    vallla bu işten anlamam ama eğer bu iş yapılırsa var ya nobel ödülüne aday olur
    merakla bekliyorum.
    41 PD 989
    0 (+)

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    bu haftasonu baska modifikasyonlarl augrastım buna vakit bulamadim, evet olcu aletiyle olcmek benim de aklıma gelmisti, onumuzdeki haftasonu bunu ve diger aklıma gelen seyleri deneyecegim, o zamana kadar bu kabloların ne kablosu oldugunu bilen varsa bizi aydınlatsın lutfen,

ha bu arada,

en kotu ihtimalle soyle bir vites gıostergesi var, olmadı bunu takarız :D

(çalışma presnbii gayet basit, vites kolunun uzerine bir mıknatsı yapıstırıyorsunuz, sonrasınra kolu asagı bastıgınızda asagıdaki sensor, yukarı kaldırdıgınızda da yukarıdaki sensor sinyal alıyor, dijital gosterge de kacıncı viteste oldugunuzu "sayıp" gösteriyor;
    http://www.aliexpress.com/item/Free-...840886496.html

Ama siz yine de haftaya kadar bekleyin , şu kablolar neyin nesiymiş bi öğrenelim :D
    "Lone Wolf...No Club..."

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    vites göstergesi yerine devir in dah aönemli olduguna karar verdim ve devir saati projesine tornistan eyledim ekip...
    "Lone Wolf...No Club..."

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    merakla bekliyoruz çalışmalarını

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Evet ya bende merak ediyorum kaç devir yapıyor bizim makinalar kaç devirde vites değiştiriyoruz?
    Gerçi motorun sesinden anlaşılıyor ama sayısal değeri hep merak ediyordum
    Acaba 12000 devir çevirebiliyor mudur?
    Konu mrtckrt tarafından (14.June.2013 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı AHRAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vites göstergesi yerine devir in dah aönemli olduguna karar verdim ve devir saati projesine tornistan eyledim ekip...
    Ahraz ben zamanında arabama taktıracaktım ustalardan öğrendiğim bende şöyle bir bilgi var belki yardımcı olur.

Ateşleme bobininden bağlanıyormuş. Bobine giden 2 kablo varmış. Birinden kablo çekip gösterkeye diğeride şaseye bağlanıyormuş.

Ancak arabaya bağlatma şansım olmadı elektrik sisteminden anlamam Kesin bilgi değildir motorunu patlatan olursa karışmam!!! :mrgreen:

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)