Bu aralar contayı yakıp motora girişebilirim. İnternette çokca video seyrettim. Ama çoğu ''yaptık oldu'' şeklindeydi. Bana öğretici nitelikte döküman lazım. Bobber kültürünü anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum.
Nereden başmalıyım
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Gitti Süheyla...
İzmir
A Rh (+)Bu aralar contayı yakıp motora girişebilirim. İnternette çokca video seyrettim. Ama çoğu ''yaptık oldu'' şeklindeydi. Bana öğretici nitelikte döküman lazım. Bobber kültürünü anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum.
Nereden başmalıyım
Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...
RR DD250-E 9B
BURSA
B Rh (-)Bulacağını pek sanmıyorum. Sonuçta yapılan şey ya çok uyduruk olacaktır yada gerilim hesapları yapılmış bir proje olacaktır. Ama ilk seçenekte yapan kişinin bunu oturup da uzun uzun anlatacağına ihtimal vermiyorum, çünki aynısından yapılmasını istemez, ikincisi ise seri üretim olacağından projeyi paylaşmak istemeyecektir.
Bu işe girişmeden önce kullandığın motorunu tamamen dağıtıp toplamayı dene, eğer sabredip başarabilirsen bu tür uğraşlara yönel, aksi alde motordan bile soğuyabilirsin. Kolay işler değil.
Ruhsat da cabası![]()
This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth
Gitti Süheyla...
İzmir
A Rh (+)Ufaktan ufaktan başladım. Arkadaşımla beraber atölyeye girip çizimler üzerinde tartışıp yeni çizimler yapıyoruz. RR 150'nin arkasında ki yancı koltuğunu kaldırdık. sırt dayama demirini kendi oturduğum koltuğun arkasına kaynatıcam. Arka çamurluk uygun bir yerden kesilecek. Arka far ve sinyaller tekrar konumlandırılacak. Fabrikada 4340 ıslahlı çelik borudan yeni gidon yaptırıyorum. Egzoz ve lastikler değişecek. Şase ve depo kumlama işleminden geçip mat siyaha boyanacak.
Yalnız bir sorum var. Honda Rebel 250, Yamaha Virago 250 ve Drag Star 250 motoru, şanzumanı buldum. Tanesi 50 TL gibi filan. Bu motorların şasesi bahsettiğim motorları ve şanzumanları kaldırır mı?
Edit: neler yaptığımla ilgili bir fotoslayt hazırlıcam. En azından benim gibi konuyu bilmeyenler benim yaptığım hataları yapmamış olurlar.
Konu HannibALGan tarafından (10.June.2013 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.
Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...
RR DD250-E 9B
BURSA
B Rh (-)Kolay gelsin, sırt dayama demirini (sissy bar) kaynak yapma, Celil Abi'nin söylediğine göre sırt yastığını söküp ters tarafa monte et, ayaklar ters kalacak şekilde vida yerleri tutuyormuş.
Her kaynak potansiyel pişmanlıktır.![]()
This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)