Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Bugra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Buğra Karagönlü
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 350 Harley Davidson Sportster İron 883
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Susturucu çıkarma

Abilerim size bir sorum daha var. Aranızda egzozlardaki susturucuları kendi çıkaran var mı ve beni bu konuda aydınlatabilecek birileri? Eminin olucaktır şimdi napıyoruz, nasıl yapıyoruz bu işi?
    Gün gelecek sadece motorum ve ben çıkacağız yola nereye gittiğimizi bilmeden sadece gideceğiz..

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Anasayfada solda teknik arızalar-bilgiler bölümü var bak orada beyaz bi zeminde adamcağız duruyo. tıkla bakalım belki işini halleder o.. iyi adamdır vesselam, elinden her iş gelir :mrgreen:
    "CaRPe DieM"

Bugra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Buğra Karagönlü
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 350 Harley Davidson Sportster İron 883
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anasayfada solda teknik arızalar-bilgiler bölümü var bak orada beyaz bi zeminde adamcağız duruyo. tıkla bakalım belki işini halleder o.. iyi adamdır vesselam, elinden her iş gelir :mrgreen:
    Adamsın Cihan abi seni de yorduk hazır başlık varmış kusura bakma artık :D
    Gün gelecek sadece motorum ve ben çıkacağız yola nereye gittiğimizi bilmeden sadece gideceğiz..

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    ne demek, görevimiz
    "CaRPe DieM"

inaona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Bugra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abilerim size bir sorum daha var. Aranızda egzozlardaki susturucuları kendi çıkaran var mı ve beni bu konuda aydınlatabilecek birileri? Eminin olucaktır şimdi napıyoruz, nasıl yapıyoruz bu işi?
    Kardeşim ben sana yardımcı olmaya çalışayım. Eğer elinden birazcık çekiç , eğe yada ıskarpela tutmak geliyorsa kendi başına yapabilirsin bu işi.

Açıkçası benim kayınpeder tornacı olduğu için biz beraber açtık benim eski spyder 250 'nin egsozunu.

Daytonalarda nasıl bilmiyorum ama sizin egsozlarda flanş varmı varsa ben ona göre anlatıyorum şimdi.

İlk yapacağın flanşlardan egsozlarını sökmek, daha sonra spiral taşlama makinası vardır onunla egsozların en ucunda bulunan kapakları kenarlarından fazla bastırmadan traşlıyorsun zaten 2-3 dakika spiralle traşladıktan sonra kapaklar çıkıyor. Daha sonra içerideki susturucu odasını çıkarmak için ucu keskin ve uzun bir çubuk yada marangozların kullandığı ıskarpela gibi bişey eline alıyorsun ve egsozun içinde bulunan , susturucu odasını sabitleyen kaynak puntalarını bu elindeki aletin arkasına çekiçle çok sert vurmamak kaydıyla yavaş yavaş puntaları temizliyorsun. Zaten adamlar 3 yerden punta atmışlar egsoza. Puntalar temizlendikten sonra uzunca bir çelik boru buluyorsun 75 cm. yada 1 metre uzunluğunda yeterli olur. Flanşın bulunduğu taraftan uzunca boruyu sokup egsozun sağını solunu yamultmayacak şekilde çekiçle vura vura vura çıkartıyorsun arka taraftan. Aslında yapmak inan anlatmaktan daha kolay . Biz toplamda 20 dakikada çıkardık iki egsozun içini

Birde bu arada egsozun içini çıkartırken egsozu mengenede sabitlemen gerekecek. Sabitlerkende egsoza zarar vermemek için mengeneyi şıkıştırmadan önce egsozun etrafına havlu veya bez parçası sarki egsozun dışınıda zedeleme.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Bundan sonra sana kolay gelsin

REALİST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış TEKÇİ
    Yönetici
     DAELİM S3
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı inaona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim ben sana yardımcı olmaya çalışayım. Eğer elinden birazcık çekiç , eğe yada ıskarpela tutmak geliyorsa kendi başına yapabilirsin bu işi.

Açıkçası benim kayınpeder tornacı olduğu için biz beraber açtık benim eski spyder 250 'nin egsozunu.

Daytonalarda nasıl bilmiyorum ama sizin egsozlarda flanş varmı varsa ben ona göre anlatıyorum şimdi.

İlk yapacağın flanşlardan egsozlarını sökmek, daha sonra spiral taşlama makinası vardır onunla egsozların en ucunda bulunan kapakları kenarlarından fazla bastırmadan traşlıyorsun zaten 2-3 dakika spiralle traşladıktan sonra kapaklar çıkıyor. Daha sonra içerideki susturucu odasını çıkarmak için ucu keskin ve uzun bir çubuk yada marangozların kullandığı ıskarpela gibi bişey eline alıyorsun ve egsozun içinde bulunan , susturucu odasını sabitleyen kaynak puntalarını bu elindeki aletin arkasına çekiçle çok sert vurmamak kaydıyla yavaş yavaş puntaları temizliyorsun. Zaten adamlar 3 yerden punta atmışlar egsoza. Puntalar temizlendikten sonra uzunca bir çelik boru buluyorsun 75 cm. yada 1 metre uzunluğunda yeterli olur. Flanşın bulunduğu taraftan uzunca boruyu sokup egsozun sağını solunu yamultmayacak şekilde çekiçle vura vura vura çıkartıyorsun arka taraftan. Aslında yapmak inan anlatmaktan daha kolay . Biz toplamda 20 dakikada çıkardık iki egsozun içini

Birde bu arada egsozun içini çıkartırken egsozu mengenede sabitlemen gerekecek. Sabitlerkende egsoza zarar vermemek için mengeneyi şıkıştırmadan önce egsozun etrafına havlu veya bez parçası sarki egsozun dışınıda zedeleme.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Bundan sonra sana kolay gelsin
    Üstat resim varmı kesilmiş spiral kullanmayı bilirim ancak nikleajları yakar diye biliyorum çok çirkin olma ihtimali var birde ses nasıl yokmu video resim?

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,754
    Beğenilmiş
    1,318
    Alıntı REALİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstat resim varmı kesilmiş spiral kullanmayı bilirim ancak nikleajları yakar diye biliyorum çok çirkin olma ihtimali var birde ses nasıl yokmu video resim?
    Kardeşim bu hafta yanına bir ugrim istersen ben dun arka kapakları cıkardım sıpralle yanma falanda olma ses bi tık yukseldi. istersen yardımcı olurum 15 dk bir iş
    Konu Zafer tarafından (17.June.2013 Saat 18:27 ) değiştirilmiştir.

REALİST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış TEKÇİ
    Yönetici
     DAELİM S3
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu hafta akşamcıyım 13.00-22.00 arası mağazadayım çarşamba izinliyim nezaman müsait olursan uğra....

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,754
    Beğenilmiş
    1,318
    Bu hafta akşamcıyım 13.00-22.00 arası mağazadayım çarşamba izinliyim nezaman müsait olursan uğra....
    tamam 18:30 da ordayım gelırken Alo derim.

inaona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ya spiralle al derken çok fazla tutmana gerek yok zaten çok ince bir tabaka alıyorsun hemen boşa çıkıyor kapaklar.

Bu linklerde göreceğin video benim eski motora ait bir bak istersen

http://www.youtube.com/watch?v=mNwitZu2Tfo

http://www.youtube.com/watch?v=JmJczvtFlAA

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)