Kardeşim ben sana yardımcı olmaya çalışayım. Eğer elinden birazcık çekiç , eğe yada ıskarpela tutmak geliyorsa kendi başına yapabilirsin bu işi.
Açıkçası benim kayınpeder tornacı olduğu için biz beraber açtık benim eski spyder 250 'nin egsozunu.
Daytonalarda nasıl bilmiyorum ama sizin egsozlarda flanş varmı varsa ben ona göre anlatıyorum şimdi.
İlk yapacağın flanşlardan egsozlarını sökmek, daha sonra spiral taşlama makinası vardır onunla egsozların en ucunda bulunan kapakları kenarlarından fazla bastırmadan traşlıyorsun zaten 2-3 dakika spiralle traşladıktan sonra kapaklar çıkıyor. Daha sonra içerideki susturucu odasını çıkarmak için ucu keskin ve uzun bir çubuk yada marangozların kullandığı ıskarpela gibi bişey eline alıyorsun ve egsozun içinde bulunan , susturucu odasını sabitleyen kaynak puntalarını bu elindeki aletin arkasına çekiçle çok sert vurmamak kaydıyla yavaş yavaş puntaları temizliyorsun. Zaten adamlar 3 yerden punta atmışlar egsoza. Puntalar temizlendikten sonra uzunca bir çelik boru buluyorsun 75 cm. yada 1 metre uzunluğunda yeterli olur. Flanşın bulunduğu taraftan uzunca boruyu sokup egsozun sağını solunu yamultmayacak şekilde çekiçle vura vura vura çıkartıyorsun arka taraftan. Aslında yapmak inan anlatmaktan daha kolay . Biz toplamda 20 dakikada çıkardık iki egsozun içini
Birde bu arada egsozun içini çıkartırken egsozu mengenede sabitlemen gerekecek. Sabitlerkende egsoza zarar vermemek için mengeneyi şıkıştırmadan önce egsozun etrafına havlu veya bez parçası sarki egsozun dışınıda zedeleme.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Bundan sonra sana kolay gelsin![]()

YOK
İSTANBUL
A Rh (+)
şimdi napıyoruz, nasıl yapıyoruz bu işi?