Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Goddammit !

Hybrid View

Soul Of A Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Goddammit !

Selamlar Rider'lar, Yeni bir Rider olarak ilk büyük motor problemimi yaşıyorum. 160 km kullandım henüz ve geçen eve yaklaşırken ufak bir tümsekten geçtikten sonra vites çat diye boşa geçti, hafiften çektim kenara trafik aksamasın diye, sonra bir baktım bir daha vites geçmiyor. Her zaman ki gibi sağdan soldan durumu gören motorcular ve motordan anlayan arkadaşlar yardım için geldi ancak durumu çözebilen çıkmadı, tek net bilgi servisin görmesi gerektiği olunca bir arkadaşı çağırdım ittik eve kadar, çok uzak değildi ama iyi kas yaptırır yine de. Aradım Kadıköy'deki Motomania'yı oradan almıştım motoru, dedim böyle böyle, onların bir serviscisi varmış yolladılar 60tl gibi bir ücretle Bostancı'dan Kadıköy'e götürdük motoru. Oradaki abi baktı sökmek gerek dedi, pazartesi olacakmış bu işlem, tahminlere göre Debriyaj bilmemnesi kırık olabilir dedi ve 360-370tl gibi bir fiyat çıkabileceğini söyledi. İşçilik hariç. Motoru almak için tüm şartları zorlayan ben için bu durum güldürmedi. 2 yıl garantili diye biliyorum ben benim motoru ve bu sorunun benim yaptığım bir hatadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Daha önce vurdurduysan ya da 3'ten 1'e fln vites geçişleri yaptıysan olabilir dedi ancak ben vurdurmayı bilmiyorum ve öyle ani geçişler yapacak bir kullanma şeklim yok.
    Sonuç olarak pazartesi fatura belli olacak, büyük ihtimalle ben para bulana kadar orada bırakacağım motoru, hatta daha ucuz bir tamirci bulmaya çalışacağım, servis sıkıntıymış.

Bu tip arızaları giderebilecek, Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz tamirciler var mıdır sevgili rider abiler ?

Ruşen
    Turizm İşletmeci,Emlak Expertiz
     2012 250-E 9b
     istanbul/Avp.
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Geçmiş olsun, çok tatsız bir durum bence,servis garanti kapsamında yapmalı zorla.Kolay gelsin....

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Dimi abi? Neyse yarın satışı yapan abi ile bir görüşeyim, son durumu buraya yazarım, benzer vakalar için
    Teşekkür ederim

caner
    öğrenci
     Regal Raptor 250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    160 km de motora ne kadar zarar verebilirsin ki kaza vs olmadan.garantiden yapmak zorundular sonuna kadar zorla tüketici koruma derneği vs falan ne varsa ara en olmadı.servis resmen geçirmek için yer arıyor şımarıklık bu

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yarın çok net konuşacağım, bakalım ne olacak? 2 yıl garanti derken neyi kapsıyor o zaman bu garanti? Benim bir hatam olmadan olan bir arıza hatta beni zor durumda bırakmış olan bir hata, aldığım günden beri ufak tefek bir sürü sorun çıktı yaptılar, yine kendilerinden kaynaklı ufak şeyler, debriyaj aralığının fazla olması, aynaların bir türlü sabit durmaması, rölanti ayarının yanlış olması gibi, bu da benden kaynaklı bir sorun değil, sonucu buraya yazacağım.

serhatsezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serhat Sezer
    Endüstri Mühendisi
     Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Motomania hakkında hiç iyi şeyler duymuyoruz çevreden. Ben senin yerinde olsam motoru bir şekilde sefaköy deki motorland a götürürdüm. Motorlan RR lerin merkez servisi. En azından kavganı doğru adresle edersin. Motomania ile uğraşma hiç bence.
    34 EL 8118

Ruşen
    Turizm İşletmeci,Emlak Expertiz
     2012 250-E 9b
     istanbul/Avp.
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı Soul Of A Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarın çok net konuşacağım, bakalım ne olacak? 2 yıl garanti derken neyi kapsıyor o zaman bu garanti? Benim bir hatam olmadan olan bir arıza hatta beni zor durumda bırakmış olan bir hata, aldığım günden beri ufak tefek bir sürü sorun çıktı yaptılar, yine kendilerinden kaynaklı ufak şeyler, debriyaj aralığının fazla olması, aynaların bir türlü sabit durmaması, rölanti ayarının yanlış olması gibi, bu da benden kaynaklı bir sorun değil, sonucu buraya yazacağım.
    Rolanti ayna ayarı vs. gibi şeyleri ilerde kendinde yapabilirsin grupla takılırsan bir çok şeyi pratikten gösteririz. En azından Canlı canlı bilgi alışverişi yeni kullanıcıların ufkunu açıyor..:|Birde bakmışsın motoru söküp takıyorsun.................

sunay690 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Arkadaşm geçmiş olsun. Benimde başıma ufak tefek sorunlar geldi ilk bir haftada ama seninki kadar ciddi değillerdi. İnşallah en kısa zamanda motorun yapılır ve keyifle sürmeye devam edersin.

Ruschen abi doğru söylüyor zamanla motorun bazı ufak tefek sorunlarını kendin halletmeye başlarsın tabi bu zaman ve tecrübeye endeksli. Ben daha 3. günden elimde kalan vites pedalını vites kutusuna bağlayan parçayı ( adını bilmiyorum bu parçanın her defasında uzun uzun yazıyorum :?: ) gecenin 1 inde yerine taktım 6. günde ayaklık açıkken ateşlemeyi engelleyen sensörü iptal ettim

Nazar boncuğu tak motorun sağına soluna bunlar hep Nazar Bide fosforlu kedi gözleri varya o fosforlu kedi gözleri bize yol gösteriyor karanlıkta parlayan o fosforlu kedi gözlerini takip etmek lazım (aklıma gelmişken bu espiriyide yapayım dedim, ortamı yumuşatmak babında )
    Konu sunay690 tarafından (24.August.2013 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir.

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abiler eyvallah, tavsiyelerinizi dikkate alıyorum, motor şimdi motomania'da sökülmeyi bekliyor, p.tesi söküp bakacaklar nedir ne değildir, oraya götürmek içinde nakil için para verdik tabii, bilseydim Sefaköy'deki yeri önceden oraya götürürdüm. Motor bir şekilde hallolsun oraya gidip bir bakiim, tanişiim abilerle.
    Grupla takılma olayına bu çarşamba Caddebostan'daki buluşma ile giriş yapacağım inşallah, motordaki arıza olmasa geçen çarşamba da gelecektim ama bu çarşamba motorlu ya da motorsuz orada olacağım. Dediğin gibi bu işe gönül vermiş kişilerle takıldıkça çok şey öğrenilir zamanla, benimde zaten hevesin ötesinde bir durumum var, motorla ilgili şeyleri bayaa bayaa öğrenmek istiyorum.
    Nazar olabilir, doğru diyorsun, gören bayılıyor maşallah, o yaptıklarını yapabilsem çok iyi olur benim içinde, inşallah zamanla çözerim.
    Öğlen arayacağım Motomania'yı ve bu olayın garanti kapsamında olması gerektiğini söyleyeceğim. Sonucu buraya yazacağım, böyle bir durumla karşılaşanlara referans olsun diye, geçmiş olsun dileklerinize tekrar teşekkür ederim Rider'lar, selamlar.

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ve Motomania'yı aradım. Dedim böyle böyle, daha önce benden kaynaklanmayan ufak tefek sorunlar için getirdim yaptınız sağolun ama bu sefer yine benden kaynaklanmayan büyük bir sorun olunca direk yüksek bir fatura kestiniz fln abi durumu açıkladı. Daha önce başlarına şöyle durumlar gelmiş o yüzden direk fiyat söyler hale gelmişler, motorun sıkıntı olan parçasını söküp yenisini takıp yollamışlar, kırık parçayı da Sefaköy'deki o yere yolluyorlarmış ama ordan bu sürücü hatası diye bir açıklama gelip o takılan parçanın parası ödenmeyince yük bunlara kalıyormuş. Bir kaç defa olmuş bu olay o yüzden böyle bir uygulamaya geçmişler. Dedim abi benim motor 160 km'de ve dengesine ağırlığına alışmak için yaptığım tek yok Bostancı Kadıköy arası git geller fln, o zaman dedi senin motoru Sefaköy'deki yere yollarız dedi orada büyük ihtimalle 160 km'de olduğu için fln garanti kapsamından yaparlar dedi. Eyvallah dedim, ama biraz zaman alacakmış onların servis aracı bu taraflara geçtiği vakit motoru alacaklarmış götüreceklermiş fln. Bir süre daha motosikletimden uzak olacağım yani, insanın canı sıkılıyor motorundan uzak olunca..
    Çarşamba günkü buluşmaya Motorsuz da olsa gelmeye çalışacağım. Motorsuz gelmek ne kadar anlamlı olur bilmiyorum ama aynı dili konuştuğumuz Rider'larla tanışmak içinde çok beklemek istemiyorum (:
    Bundan sonra sıkıntı oldu mu Road to Sefaköy sevgili riderler..

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)