Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba makinan hayırlı olsun
sana nasıl hitap edicez nick ismini ve kayıtlardaki bilgilerini düzeltirsen seviniriz
makina bir depo ile ortalama 250 km gider seninki normal
zincir gevşemşse ayar yerinden ayar yapılır gerilir ama ayar payı kalmamışsa mecburen değiştirmek gerekir
karbiratör dediğin sanırım radyatör olucak su kaçırıyorsa tamir edilmesi zorunlu radyatörün suyunu sık sık kontrol et susuz kalırsa motora büyük hasar verir
yoldan geldiğinde altına 1 damla yağ damlaması genelde sıcak havalarda buharlaşan yağın tahliye hortumundan atılması sonucu olur sorun değil zaman zaman motorun yagını kontrol et eksilme yoksa sorun değil eksilme varsa motor conta veya keçelerinden kaçak yapıyor olabilir düzeltirmesi gerekir kolay gelsin
abi öncelikle teşekkür ederim 2 yıldır falan baya zorladım malum öğrencilik hali sonunda aldım zinciri gerdirmek için yer kalmamış dedi sordurduğum biri ne kadardır zincir fiyatı?? radyatörünolacak doğru karbüratör nerden geldiyse aklıma :D neyse günde en az yarım litre su koyuyorum zaten daha önceden de sanırım aynı sorun olmuş ezerek delik yeri tıkamaya çalışmışlar aynı yerden yada başka bir delikten geliyorda olabilir... yağ konusuna gelince fazla damlatmıyor sadece 1 damla ama motoruher çalıştırıp bıraktığımda yapıyor bunu yağ da gözle görlür bi eksiklik yok hani 1 ay oluyo alalı motoru o yüden pek bi eksilme söz konusu değil yinede bilgi amaçlı sorayım dedim çok teşekkür ederim....