Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

sunay690 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Smile 1000 km yi geride bırakırken :)

Herkese merhabalar,

Bildiğiniz üzere beyaz daytona mı bir buçuk ay önce aldım ve gün itibari ile 1100 km yi geride bıraktım. Ama henüz 1000 bakımını yaptırma fırsatım olmadı bugün yarın yaptırıcam. ( Acaba kaç TL tutar :? ) İlk zamanlar yani ilk 100 km de bir iki ufak sorun yaşamıştım ama hepsi geride kaldı geçtiğim 1000 km boyunca motor tık demedi maşallah

Motorun gidişi, duruşu (frenlemesi) , yol tutuşu, gösterişi, konforu benim için ideal tabi bu benim ilk motorum başka motor kullanmadığım içinde böyle düşünüyor olabilirim. :mrgreen: Motoru denemek için bikaç kere 110 km/s a dayadım ibreyi bir sorun olmadı tabi kısa süreliğine sonrasında hemen bıraktım gaz vermeyi, yüksek süratte rüzgar biraz endişelendirdi beni tabi yelken gibi durunca motorun üzerinde rüzgar biraz sarstı

Artık motora iyice alıştım ve ufak tefek değişiklikler yapmak istiyorum. Egzoz dan başlayarak. Açtırsam mı, deldirsem mi, kestirsem mi, yeni bi egzoz mu alsam bilemedim. Bide egzozu yanmaz siyah bantla sarıp sarmalama fikri var kafamda :mrgreen: İŞte nebileyim şeffaf benzin filtresi takayım diyorum, aynaları değiştireyim diyorum köşeli dikdörtgen gibi, far biraz zayıf geldi farı değiştireyim diyorum. ( Farı komplemi değiştirmem gerekiyor yoksa ampulünü değiştirsem olurmu ? ) Far demişken 5 gün önce benim uzun farlar yandı ampulü patladı galiba anlamadım yanmıyor

Sıra geldi sorularıma

1. Fren ve vites pedallarını ileriye almak istiyorum mümkün mü ? Ayaklarımı daha ileriye uzatmak için sanki benim için daha rahat olucak gibi. Yada pedalları çıkarıp basamak takmak mümkün mü ?
    2. Yukarıdada dediğim gibi egzozları deldireyim mi bi zararı olur mu ? Motorun sesi az geliyor bana hır hır hır hiç sesi çıkmıyor garibanın
    3. Yakıt deposu kaç litre daytonalarda ? Yedeğe düştükten sonra fulledim 8,9 lt civarı aldı 43 TL ye fullendi, ama motor ayaklıktaydı yan duruyodu yani diksem biraz daha alırdı ama dikmedim. 43 TL ye 210 km yol yaptım şehir içi 0,20 kuruş hesapladım.

Geçen hafta zinciri temizleyip yağladım. 300 bakımından beri yağlanmamıştı zamanının geldiğini düşünerek bu işleme giriştim. Aşağı yukarı 550 - 600 km sonra yağladım.

Arka çamurluk biraz yanda duruyor. Geçen ay çakalın biri kırmızıda bayır aşağı arkadan çarptı yani dokundurdu İlk baktığımda fark edemedim ama resimlerde biraz yanda duruyor sanki.

Bunlarda spontane bir kaç resim

Bursa tayfanın dikkatine güzel bi mekan keşfettim, manzara harika, gidiş dönüş yolu zevkli (yani bana öyle geldi) otopark sıkıntısı yok (gerçi motosiklete heryer otoprk ama ) Alkol yok çay var içerseniz :mrgreen: DOBRUCA SOSYAL TESİSLERİ...

Uzun ve karışık olduysa kusura bakmayım 1100km dir biriktirdiklerim bunlar

iskenderyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iskender yaz
    turizm
     dd 250e-10 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kardeş ayna konusunda benimde sıkıntım var benimki yuvarlak ve daha havalı makinaya yakışan alev şeklinde aynalar var lakin ciddi bir sıkıntı var ayna resmen sadece şekil için yapılmış yani arka tarafı dogru düzgün göremiyorsun

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Sunay anlaşılan artık makinaya alıştın tadını çıkarmaya eksiklerini fark edip kendine göre düzeltme girişimine başlamışsın

1- pedallar standartta ileri alınamıyor ama tek tarafın bağlantı vidalarının yeri değişince ileri gidiyor ama diğer taraf olmuyor ara aparatla işi bilen bir usta ileri alarak yapabilir
    ayak pağ'leri (basamak) biraz zor uydurulur ama iyi bir usta uydurabilir
    2 - Egzozlar rodaj bittiğine göre modifiye yapılabilir bir zararı yok açık egzoz benzin az fazla benzin yaktırır en uygun ses egsoz çıkış kapağını taş motoruyla kesip açınca oluyor
    3 - yakış olarak 20 krş. çok iyi yakış oranı normalde 25-30 krş larda yakıyoruz

sunay690 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Sunay anlaşılan artık makinaya alıştın tadını çıkarmaya eksiklerini fark edip kendine göre düzeltme girişimine başlamışsın

1- pedallar standartta ileri alınamıyor ama tek tarafın bağlantı vidalarının yeri değişince ileri gidiyor ama diğer taraf olmuyor ara aparatla işi bilen bir usta ileri alarak yapabilir
    ayak pağ'leri (basamak) biraz zor uydurulur ama iyi bir usta uydurabilir
    2 - Egzozlar rodaj bittiğine göre modifiye yapılabilir bir zararı yok açık egzoz benzin az fazla benzin yaktırır en uygun ses egsoz çıkış kapağını taş motoruyla kesip açınca oluyor
    3 - yakış olarak 20 krş. çok iyi yakış oranı normalde 25-30 krş larda yakıyoruz
    Fren pedalı alınabilir gibi geldi bana ama vitesi pedalında sıkıntı olur gibi geldi. ozaman pedal işini geçtim şimdilik :|
    Egzozlarıda şimdi olmasa bile ilk bahara doğru bi operasyon yapıacam artık. Abi bide yanmaz bantla sarmayı düşünüyorum egzozları, nasıl bişeydir nerde bulunur kim yapar bu işi bide kaç paradır acaba ?

Sabahları motor bikerede çalışıyor ama gaz vermessem yada rolantiyi biraz arttırmazsam stop ediyor, şu jigle olayını çözemedim bi türlü. Motoro rolantide çalışırken jigleyi açtığım zaman stop ediyor motor gaz vermezsem. Ama bu olay 1-2 dk sürüyor daha sonra ısınınca herşey normal, sıkıntı ilk 1-2 dk.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı sunay690 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fren pedalı alınabilir gibi geldi bana ama vitesi pedalında sıkıntı olur gibi geldi. ozaman pedal işini geçtim şimdilik :|
    Egzozlarıda şimdi olmasa bile ilk bahara doğru bi operasyon yapıacam artık. Abi bide yanmaz bantla sarmayı düşünüyorum egzozları, nasıl bişeydir nerde bulunur kim yapar bu işi bide kaç paradır acaba ?

Sabahları motor bikerede çalışıyor ama gaz vermessem yada rolantiyi biraz arttırmazsam stop ediyor, şu jigle olayını çözemedim bi türlü. Motoro rolantide çalışırken jigleyi açtığım zaman stop ediyor motor gaz vermezsem. Ama bu olay 1-2 dk sürüyor daha sonra ısınınca herşey normal, sıkıntı ilk 1-2 dk.
    eksoz yanmaz bantı TT custom da vardır ama pahalı olabilir internetten araştırmak lazım
    jikle konusu bizim makinarda aynı blansörlü modellerde jikleyi açınca diğer makinalar gibi gaz yükselmiyor sadece zengin hava karışımı yapıp makinanın rahat çalışmasına yarıyor sorun yok

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)