Herkese merhabalar,
Bildiğiniz üzere beyaz daytona mı bir buçuk ay önce aldım ve gün itibari ile 1100 km yi geride bıraktım. Ama henüz 1000 bakımını yaptırma fırsatım olmadı bugün yarın yaptırıcam. ( Acaba kaç TL tutar :? ) İlk zamanlar yani ilk 100 km de bir iki ufak sorun yaşamıştım ama hepsi geride kaldı geçtiğim 1000 km boyunca motor tık demedi maşallah![]()
Motorun gidişi, duruşu (frenlemesi) , yol tutuşu, gösterişi, konforu benim için ideal tabi bu benim ilk motorum başka motor kullanmadığım içinde böyle düşünüyor olabilirim. :mrgreen: Motoru denemek için bikaç kere 110 km/s a dayadım ibreyi bir sorun olmadı tabi kısa süreliğine sonrasında hemen bıraktım gaz vermeyi, yüksek süratte rüzgar biraz endişelendirdi beni tabi yelken gibi durunca motorun üzerinde rüzgar biraz sarstı
Artık motora iyice alıştım ve ufak tefek değişiklikler yapmak istiyorum. Egzoz dan başlayarak. Açtırsam mı, deldirsem mi, kestirsem mi, yeni bi egzoz mu alsam bilemedim. Bide egzozu yanmaz siyah bantla sarıp sarmalama fikri var kafamda :mrgreen: İŞte nebileyim şeffaf benzin filtresi takayım diyorum, aynaları değiştireyim diyorum köşeli dikdörtgen gibi, far biraz zayıf geldi farı değiştireyim diyorum. ( Farı komplemi değiştirmem gerekiyor yoksa ampulünü değiştirsem olurmu ? ) Far demişken 5 gün önce benim uzun farlar yandı ampulü patladı galiba anlamadım yanmıyor![]()
Sıra geldi sorularıma
1. Fren ve vites pedallarını ileriye almak istiyorum mümkün mü ? Ayaklarımı daha ileriye uzatmak için sanki benim için daha rahat olucak gibi. Yada pedalları çıkarıp basamak takmak mümkün mü ?
2. Yukarıdada dediğim gibi egzozları deldireyim mi bi zararı olur mu ? Motorun sesi az geliyor bana hır hır hır hiç sesi çıkmıyor garibanın
3. Yakıt deposu kaç litre daytonalarda ? Yedeğe düştükten sonra fulledim 8,9 lt civarı aldı 43 TL ye fullendi, ama motor ayaklıktaydı yan duruyodu yani diksem biraz daha alırdı ama dikmedim. 43 TL ye 210 km yol yaptım şehir içi 0,20 kuruş hesapladım.
Geçen hafta zinciri temizleyip yağladım. 300 bakımından beri yağlanmamıştı zamanının geldiğini düşünerek bu işleme giriştim. Aşağı yukarı 550 - 600 km sonra yağladım.
Arka çamurluk biraz yanda duruyor. Geçen ay çakalın biri kırmızıda bayır aşağı arkadan çarptı yani dokundurduİlk baktığımda fark edemedim ama resimlerde biraz yanda duruyor sanki.
Bunlarda spontane bir kaç resim
Bursa tayfanın dikkatine güzel bi mekan keşfettim, manzara harika, gidiş dönüş yolu zevkli (yani bana öyle geldi) otopark sıkıntısı yok (gerçi motosiklete heryer otoprk ama) Alkol yok çay var içerseniz :mrgreen: DOBRUCA SOSYAL TESİSLERİ...
Uzun ve karışık olduysa kusura bakmayım 1100km dir biriktirdiklerim bunlar![]()

Daytona 250 Beyaz
Bursa
A Rh (+)