arkadaşlar malum KARShavalar soğuyacak -30 \ -40 dereceleri görücez kış aylarında bende zaten çok az kalan soğutma sıvısını antifirizle doldurdum şuan yedek depo ağzına kadar antifriz ile dolu bugun motoru çalıştırdım belli bir süre sonra olması gerektiği gibi fan devreye girdi. acaba yedek depodaki antifriz ile motor bloğunun ve radyatörün içindeki soğutma sıvısı sirkülasyon yapmış ve karışmışmıdır? yoksa soğutma sıvısını komple boşaltıp antifriz ile mi doldurmam gerekir?
bi de soğutma sisteminin kapasitesi kaç litredir acaba?
ve motoru sıfır aldığımda (yaklaşık 1 yıl önce) yedek depoda pembemsi bir sıvı vardı bu sıvı bildiğimiz kırmızı antifriz mi acaba?

250 E 10
Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
A Rh (+)
havalar soğuyacak -30 \ -40 dereceleri görücez kış aylarında bende zaten çok az kalan soğutma sıvısını antifirizle doldurdum şuan yedek depo ağzına kadar antifriz ile dolu bugun motoru çalıştırdım belli bir süre sonra olması gerektiği gibi fan devreye girdi. acaba yedek depodaki antifriz ile motor bloğunun ve radyatörün içindeki soğutma sıvısı sirkülasyon yapmış ve karışmışmıdır? yoksa soğutma sıvısını komple boşaltıp antifriz ile mi doldurmam gerekir?