Selam Riderlar..
Bu gece ilk kazamı yapmış bulunuyorum umarım son olur ama bu motor alırken göze aldığım bir riskti ve korkum yoktu hala da yok.. Tek üzüntü motorun tamiri için geçecek olan süre ve o para durumlarını ayarlamam olacak sonrasında yeniden yollara çıkacağım..
Öncelikle ciddi bir yaralanmam olmadığını söyleyip merak edenleri rahatlatayım. Bileğimde seke seke yürümeme sebep olacak kadar bir ağrı karnımın sağında hafif bir ağrı var. Doktora falan gitmedim iç kanama yoksa aranızdan ayrılmıyorum henüz.
Kaza minibüs caddesi diye bilinen şemsettin günaltay caddesinde saat 22:05 civarlarında oldu. Sağdan yolu ortalamış bir şekilde giderken soldan park halinde bir araç hızlıca önüme çıktı ve tam çıktıntan sonra sinyal verdi. Arada mesafe olduğu için ve çok hızlı gitmediğim için bir sorun olmadı. Tam içinden bu kadar geç sinyal verilir mi be adam dedikten sonra hafif hızlanıp adamın sağından geçecekken adam hemen ilk sağdan yine aniden döndü ve sinyali çarpmadan 5 salise önce görüp eyvah dedim vites pedalından arabanın tekerleğine çarptım. Sonrasında denge gitti motorla yere paralel azcık kaydıktan sonra park halindeki araca çarptım ve durdum.
Sonrasında kazayı görenler panik halde geldiler ben hemen ayağa kalktım ve gülerek adama usta dönerken sinyal verilir mi dedim. Ayakta durmamı engelleyecek bir ağrı sızı veya yaralanma yoktu ve herkese bunu dedikten sonra kaza üzerinde ne yapacağımızı konuşmaya başladık. MOTORCU KARDEŞLİĞİ denen şeye inancım hep olmuştur ve motoru aldıktan sonra şahit olmuşluğum da vardır. Yine öyle bir durumda Chopper kullanan bir kardeş yardımcı olmak için geldi. Hastaneyse hastane ne gerekiyorsa yapalım dedi sağolsun. Sonrasında başından benzer çok olay geçtiği için prosedürler konusunda epey yardımcı oldu. Şikayetçi olma durumu yok kimsenin. Benim sigorta onların masrafları ödeyecek. Benim hasar bana kalacak.
Henüz ölmedim ve motorumdan uzak kalacağım için kötü bir gece denebilir ama böyle insanları tanımak çok başka bir şey. Kendisi bana kırılan parçaları uygun fiyata bulabileceğim Dudullu'da bir yer söyledi ve sonra yine tanıdığı iyi bir motorcu da o parçaları takdırarak masrafları azaltacağım. Kendisi de işe gitmediği her vakit bana yardımcı olacak.
Kazada motorun giden parçaları: Vites Kolu - Arka Fren - Benzinin geçtiği bir yer ( Sağ altta kalıyor oradan bir şey uçmuş delik var ve benzin oradan aktı gitti. )
Şimdilik bunları gördüm motorda ama tabii gündüz gözü ile daha iyi bakacağım. Şuan motor kazanın olduğu Erenköy Yalı Cafenin karşısındaki kaldırımda kilitli. Yanında bir direk var oraya bağlayacağım yarın sabah. Sonra ayarlamaları yapıp motoru tamir olaylarına gireceğim.
Bana yardımcı olan Ali adındaki gerçek motorcu dostumuzun samimiyetini bir cümlesiyle anlatacağım size. Kendisinin 3 motoru var biri kuryelik için diğerleri normal kullandığı Chopper tipli motorlar. Ve 14 Kasım'da memleketine gidip 10 gün kalacağını söyledi. İstersen sana bu motoru bırakabilirim dedi. Dediği motor Harley Davidson !
Sözün bittiği yerdeyiz. Umarım herkesin karşısına Ali gibi bir adam çıkar.
Sizlere tamir sürecini ilerleyen dönemde anlatacağım. Belki benzer durumlar için referans olur.
İyi geceler Riderlar

Regal Raptor Spyder
İstanbul
0 Rh (-)