Evet abilerim kardeşlerim sonunda makina ma kavuşmuş bulunmaktayım 2 gün önce teslim aldım 2 gün boyunda bayağı gezdim ve artık kış dolayısıyla garaja kaldıracağım garaja kaldırırken nelere dikkat etmeliyim ?
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regal Raptor 250E-6C
İSTANBUL-ŞİŞLİ ( AVRUPA YAKASI )
0 Rh (+)Evet abilerim kardeşlerim sonunda makina ma kavuşmuş bulunmaktayım 2 gün önce teslim aldım 2 gün boyunda bayağı gezdim ve artık kış dolayısıyla garaja kaldıracağım garaja kaldırırken nelere dikkat etmeliyim ?
RR DAYTONA 350 SİYAH
İSTANBUL
0 Rh (+)ben hiç denemedim ama hep söylenir tekerlerin altına tahta parçası koy lastikler sertleşmesin diye banada dayım söyler hep bende nedense hiç dinlemedim. :D
bide akü bağlanısını sök

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Sinan spyder in hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin
Kış için motoru kapalı bir yere çek lastiklerin altına tahta koy aküyü sök eve al 3-4 hafatda bir şarza bağlat aküyü sökmezsen motoru 2-3 haftada bir 15-20 dakika az yüksek gazla çalıştır varsa üstünü branda veya eski çarşafla ört yeter![]()
pejo 103
ankara
B Rh (+)Lastikler elastikliğini yitirip yanaklardan açma yapmasın diye altına tahta koyun deniliyor. Ama kapalı bir garajda ise. Yok sokak direğine bağlıysa benim motor gibi etrafını cam yünü ile de sarsan nafile :D
Geçtiğimiz yaz 3 ay yurtdışına gittim. Giderken sadece akünün kablolarını söktüm, kutup başlarını oksitlenmesin diye pamukla falan kapattım. Benzin deposunu tamamen bir şişeye boşaltıp depo kapağınıda içindeki benzin uçsun diye 1 saat açık bıraktım. Sonra tası tarağı toplayıp gittim. 3 ay sonra geldiğimde içine 1 litre benzin döküp, cigleyi yarım açık pozisyona getirip, aküyü bağlayıp tek marşta motoru çalıştırıp 10 dakika rolantide beklettim. Hiçbir sıkıntı çıkmadı.
If you want to be happy for a single day 'Drink'
If you want to be happy for a year 'Marry'
If you want to be happy through a life 'Ride'.
Regal Raptor 250E-6C
0 Rh (+)anladım, kapalı bir garaj baya sağlam bi yer üstünü naylonla örttüm ama akü ye falan dokunmadım o zaman ben yarın gidip bi tahta koyayım birde akü nün bağlantılarını çıkartayım birde şey soracağım bu akü tam neresinde ben baktım fakat göremedim?

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Sinan eğer 2-3 haftada bir motoru çalıştırım dersen daha kolay olur çünki
Spyder ve Daytona'da akü sağ yan nikaj kapağın altındaki dörtköşe nikalaj kapağın altında ve o kapağı açabilmek için sırasıyla
1- Seleyi sökücen bunun için 1 tane selenin arka kuruğunda ve oturma yerinin sağ ve solundaki 1 er tane vidaları sökücen
2- Yan nikaj kapağı sökücen seleye bakan üst kısımda sağ ve solda şasenin altına doğru 2 vida var onları sökücen kapagı kendine doğru çekicen bağlı olduğu tırnaklardan kurtulup çıkıcak
3- Akünün bulunduğu kapağın en üstünde şaseye bağlı tek bir vidası var onu sökünce kapak açılır aküye ulaşırsın akünün kablo bağlantılarını söküp aküyü çıkarabilirsin
yazarken bile yorumdum sana kolay gelsin :mrgreen:![]()
Regal Raptor 250E-6C
0 Rh (+)İmkan var ama abi hava koşulları müsade etmez :/
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)