Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Derslere devam.. Bayadır yazamıyordum..

Herkese merhaba ve iyi h.sonları,

Ruhsat işlemleri konumdan sonra hiç bir paylaşım yapamadım:( Tabi bunda aniden ortaya çıkan yeni bir iş fırsatı olması ve bunu takiben istifa sürecinin etkisi büyük. Neyse ki süreç rayına girdi çok şükür de güzel şeylere dönebildik

Bir arkadaşımın 100 cc lik yarı otomatik kubasıyla 1 - 2 ders çalıştığımı daha önceki konularımdan birinde anlatmıştım.

Şimdi yine bir başka arkadaşımın TVS Apachi RTR 150 cc motoruyla biri bugün olmak üzere 2 ders yaptık. 1,5 - 2 futbol sahası büyüklüğünde bir otoparkta boş alanda çalışıyoruz ve hocamın söylediğine oldukça verimli geçiyor Debriyaj kontrolü, kalkış, sürüş, sürüş esnasında denge ve yavaşlayarak durma gibi temel noktaları çalışıyoruz. Daha sonrasında kukaların arasından geçme, bir çizgi üstünde düz gitme gibi direksiyon sınavında adaydan beklenen manevraları çalışacağız

İlk debriyajlı motosiklet deneyimimi bu makinenin üstünde yaşadım ve Celil abinin söylediği gibi araba kullanmayı bilmenin motosiklette vites değiştirme dinamiğini öğrenmede fazlasıyla faydalı olduğunu söyleyebilirim. Mesela o kadar kalkış çalışmama rağmen motosikleti sadece bir defa stop ettirdim Ayrıca arabadan aşina olunan bir başka şeyde motorun sesinden vites değiştirmek gerektiğini anlıyorsunuz ve vites değişimini ona göre ayarlıyorsunuz. Lakin vites aralıkları ve vites atma hamleleri motosiklette daha farklı gibi geldi bana.

Örneğin bende 2010 dizel fiesta var 1.4 motor 70 BG, yavaşlayınca küçük vitese geçmezsem örneğin 2 ye geçmeyip de 3 te dönersem araba titremeye başlıyor, gaz verdiğinizde bi süre yemiyor sonradan turbo giriyor devreye torklanıyor araba, bende bunun için hep düşük viteste dönüyorum mecburen.

Motosiklette tam olarak böyle değil.Arabadan alışık olduğum için düşük vitesle dönmek üzere vites küçültünce motosiklet tabiri caizse motor freni yapıyor düşük vitese adapte olmak zorunda kalıyor, aslında mevcut vitesle dönsem makine yiyecek performansı düşmeyecek yani ama ben alışık olmadığım için şimdilik böyle sıkıntılar yaşıyorum.

Hasılı,

Zannedersem mart ayı içerisinde gireceğim direksiyon sınavına kadar, sınavı verebilecek düzeye gelebileceğim. Bu işte herşey pratik yapmaktan geçiyor ve iyi bir eğitim şart gibi gözüküyor:mrgreen:

Selam ve sevgilerimle,

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Mehmet güzel bir paylaşım olmuş
    iş konusundaki değişikler işallah gönlüne göre olur
    Eğitim konusunda çok güzel istikrarlı gidiyorsun sınava kadar kesin işi tamamiyle çözmüş olur rahatlıkla sınavı verirsin

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet güzel bir paylaşım olmuş
    iş konusundaki değişikler işallah gönlüne göre olur
    Eğitim konusunda çok güzel istikrarlı gidiyorsun sınava kadar kesin işi tamamiyle çözmüş olur rahatlıkla sınavı verirsin
    Celil abi teşekkür ederim. elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sizlerin destekleriyle gayet keyifli gidiyor herşey

İş değişikliği iyi oldu sanki abi, bankacılığı bıraktım kamuya uzman olarak geçtim. Daha fazla motosiklete ve başka hobilere ayrılacak ekstra zamanım oldu:mrgreen:

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi teşekkür ederim. elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sizlerin destekleriyle gayet keyifli gidiyor herşey

İş değişikliği iyi oldu sanki abi, bankacılığı bıraktım kamuya uzman olarak geçtim. Daha fazla motosiklete ve başka hobilere ayrılacak ekstra zamanım oldu:mrgreen:
    Bankayı bırakan tanıdığım 3 üncü kişisin herkes kaçıyor çalışma şartları ağır önü kapalı ömür törpüsü senin için Hayırlısı olsun
    Bu arada forumun sahibi admin aidikurt da bankacı o yüzden foruma girecek zaman bile bulamıyor:mrgreen:

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bankayı bırakan tanıdığım 3 üncü kişisin herkes kaçıyor çalışma şartları ağır önü kapalı ömür törpüsü senin için Hayırlısı olsun
    Bu arada forumun sahibi admin aidikurt da bankacı o yüzden foruma girecek zaman bile bulamıyor:mrgreen:
    Abi benden güzel özetledin valla Rezillik yaa resmen bu meslek. İş bitmez, asla kaldığın yerden devam etmek yoktur. Hergün aynı süreçler tekrarlanır. Ama maaşı azdır. kariyeri var dersin, bölge müdürü olsan genel müdür yardımcısından fırça yemeye devam edersin. yaşın 50 olunca her gün işini kaybetme korkusuyla işe gidersin. herkes 30 yaşında 30 yaşında gibi gözükürken sen 30 yaşında 35-36 gözükürsün. Birde derler ki piyasa şartlarında diğer meslek gruplarına göre iyi para alıyorsun ama fiyat/performans derler ya o çalışmaya verilen para az bile.. 2 lira verir 3 kişilik iş yaptırırlar. Kredi verirsin daha çok ver derler, çapraz satış yaparsın daha çok yap derler.. 3 dönem hedef tutturursun sonraki dönem tutmazsa fırçayı basarlar, daha da tutturamazsan işten bile atarlar özel bankalarda..

Uzatmayım baktım olmuyor, iyi bi yer bulunca kaçtım. Hanımı kurtarmak sonraki hedefim.

Allah ağız tadıyla gidip gelecek iş güç versin herkese. gerçekten istemediğin bir işi yapmak kötü bişey:(

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)