Herkese mutlu pazarlar:D
Bugün 1 saat evvel a2 ehliyeti için direksiyon sınavına girmiş bulunuyorum. Hali hazırda b sınıfı ehliyetim olduğu için, sınavın test kısmından muafım. Sadece direksiyon sınavından geçmek yeterli olacak ba2 ehliyeti sahibi olmak için.
Sıra geldi yaşananlara,
Sınavdan 15 dakika önce sınav yerine geldim. çok ta iyi yapmışım çünkü sınav alanında erken hazır bulunmakta fayda var. Neden derseniz: Çünkü slalom yapacağınız alanı inceleme ve tanıma, slalom yapan diğer kişileri görme kafanızda yapacaklarınıza dair plan yapma ve eğer sizden öncekinin sınavı erken biterse bir iki tur parkurda alıştırma yapmak için şansınız ve fırsatınız oluyor da ondan derim. Bende sınav öncesi 1-2 tur böyle alıştırma yaptım
Öncelikle sürücü adayı yeleğinizi giymek, dizlik, dirseklik ve kaskınızı takmakla işe başlıyorsunuz. Daha sonra elinizle lastiklerin hava basıncını yokluyor, yalandan motorun sağında solunda sürüşü engelleyecek bi sıkıntı varmı bunlara bakıp ayaklığı indirip motosikletin üzerine oturuyorsunuz. Sinyal kontrolü, ayna kontrolü yapıp motoru çalıştırıyorsunuz. Yaklaşık 12 tane zigzaglı dizilmiş kukaların arasından slalom yaparak geçip, motosikletle 8 çizip ( asla ayağı yere koymak yok ) 30 cm genişliğinde 4-5 m uzunluğunda ve 3 cm yüksekliğinde bir platformdan sağa sola düşmeden geçerek parkuru tamamlıyorsunuz. Bunu 2 defa tekrarladık. Daha sonra trafik etabı başlıyor. Trafik etabında siz önde, hocalar araçla arkada sizi takipte bi şekilde ortalama 30-40 km hızla 2.-3. viteste gidiyorsunuz.Burada önemli olan sinyalleri unutmamak, motora hakim olmak, kırmızı ışığın haricinde elzem haller dışında ayağını asla yere koymamak. bu şekilde bi 20 dk kadar motosikleti kullanıp başladığımız yere gelip etabı tamamlıyoruz. Hepsi bu kadar.
İnşallah geçtiğimi düşünüyorum. Bakalım yarın belli olacak:mrgreen:
Kısmetse mart bitmeden ehliyeti cebime koyarım inşallah, ondan sonra daytona yla düşeriz yollara
Sınava girecek arkadaşlara yardımcı olması ümidiyle..
Bu arada sınav açıklandı.. geçmişim

Yamaha XVS 650 A Dragstar
gaziantep
A Rh (-)