Selam arkadaşlar elektrik tesisatını komple elden geçirmeyi düsündüm motorun bütün granajlarını söktüm fakat kablolar çok karışık .... nasıl yapacam bilemiyorum elektrik şeması da yok sıfırda 170 tl diyor ali usta sizce ne yapayım ....
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
REGAL RAPTOR 250E 9B
Mardin
0 Rh (+)Selam arkadaşlar elektrik tesisatını komple elden geçirmeyi düsündüm motorun bütün granajlarını söktüm fakat kablolar çok karışık .... nasıl yapacam bilemiyorum elektrik şeması da yok sıfırda 170 tl diyor ali usta sizce ne yapayım ....
.
REGAL RAPTOR 250E 9B
Mardin
0 Rh (+)herhalde daha önce kimsenin başına gelmemiş bu durum
.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Mail adresine elektirik şemasını gönderdim almadınmmı
REGAL RAPTOR 250E 9B
Mardin
0 Rh (+)gördüm celil abi fakat var olan tesisattan bile daha çok karışık :D
.
REGAL RAPTOR 250E 9B
Mardin
0 Rh (+)Benim yeni almak basit işlem fakat bir kaç sene sonra gene çürüyüüp gidecek ... normal elektrikçiler yanmaz kablo aldı oonu kullancam orjinal tesisatın daha sağlam birşey yapmak istiyorum... Ayrıca normal tesisatı çok kısa kalıyor bütün soket ler direksiyonun döndüğü kısıma kalıyor ve çok çabuk yıpranmasına neden oluyor.... AMACIM "Motorumdaki elektrik tesisatına" HAKİM OLMAKTIR.
.
XVS-650 DRAGSTAR
İSTANBUL
0 Rh (+)Zamanın bol sanırım dostum,Ne güzel,
Madem tesisatı yenileyeceksin ben olsam;
*İlkönce anlayabileceksem şema,video,resimler temin eder
*Uygun ebat ve kalitede ve renklerde kablolar
*Uygun tiplerde pabuç ve 3-5 tl lik sıkma makası
*Kaliteli lehim ve havya
*İletken alanları yalıtmak için banttan ziyade ısıtınca daralan makaron
*Kabloların oynamasını ve gerilmesini engelleyecek ve doğru alanlarda kullanılacak kablo bağlaçları ve yapışkanları
temin ederek işe başlar ve kafam karışmasın diye adım adım not alır,resim veya video çekerdim.Değişklikleri modül modül yapar her bir parçanın kablolamasını bitirmeden yenisine geçmezdim..Nacizane fikrim tabii..
Kabloların kesimleri çok önemli tabii ayrıca iletkenliği oksitlenmeye karşı duyarlılığı v.s
Hazır bu işi yapıyorken çok gizli bir yere motorun çalışmasını ve çalınmasını engeleyecek gizli kontak/anahtar yerleştirirdim.Hep aklımda ama hiç deneyemedim henüz.Nereye nasıl fikri olan varmı ?

Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
İsntabul - Sancaktepe
B Rh (+)Eskısıyle ugrasmaya degmez basa cıkmazsın oto elektrıkte profesyonel degılsen
en ıyısı yenı tesısat alıpğ ısın ehlı bırısıne taktırmak
RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)