Alıntı nenickila Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
günaydın herkese,
sabah zor çalışma konusunda abiler yardımcı oluyor sağolsun ama şu şanzıman sorununu bi türlü aşamadım açıkcası kardeş. Radyatöre bakım yaptırdıktan sonra motoru biraz zorlamak için 30km yokuşlu yola vurdum hayvanı radyatör performansı iyi, yolda hafif bi yana (sola) yatırdım motoru barzo bi şöför yüzünden, sonra kaldırdım aynanın dışı hafif çizildi sorun yok. Ama ondan sonramı oldu bilmiyorum vites en fazla boşa düştü, daha aşağı inmedi ışıklarda ileri geri almama rağmen 1'e düşmedi. 2 ile kalktım sonra motoru kilitleyip yattım, sabah ne göriim bu sefer hiçbir vitese atmıyor, sabit olarak 2 yada 3. viteste kaldı. yağdanmıdır, debriyajdanmıdır, vites-pedal bağlantısındaki olası bir deformasyondanmıdır baktıracam artık. forumdaki milletide bıktırmak istemiyorum bu motor yüzünden :?
bu arada km daha 17.000 olacak eğer doğruysa tabii (2005 model)
Egemen geçmiş olsun sana birşey olmaması sevindirici motora gelince düşme esnasında vites pedalından şanzumana giden aktarma çubukları yamulmuş olabilir öyleyse kolay usta düzeltir ayarlar ama o değilse viteslerin kitlenmesi pek iyi bir durum değil dişli kırmış olabilir veya debriyaj balatasından olabilir usta bakınca anlacaktır kolay gelsin