Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 37 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı nenickila Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sağol abi,
    o çubuğa bakmıştım, çift taraflı ters yönde diş açılmış somunlu ,ama düz duruyodu pedal ve dişli kutusuna girişteki kolda düzgün bir şekilde aşağı yukarı hareker ediyor. Bide koruma demiri var o çubuğa temas nasıl olurki?
    Eğer tek dişli kırdıysa tek dişli bulup taktırmalı sanırım, komple değişirse o zaman çok üzecek.
    Bide şu şanzıman dişlilerine yüzey sertleştirme işlemi uygulamıyolarmı? yada ben dışarıdan uygulatsam? o zamanda kırılgan bir yapı oluşup ani yüklenmelerde kırılır diceksin ama
    Egemen ısıl işlem veya indüksiyonla sertleştirme tüm dişliler için yapılabilir, ben de düşünmüştüm geçmişte fakat vazgeçtim. Çünkü işin bir mühendislik yönü var. Dişlilerin ne kadar sert, esnek veya kırılgan olması gerektiği bazı parametrelere göre hesaplanmalıymış. Şanzımanı kilitlemek veya daha kötüsü kranka, pistonlara zarar vermek yerine dişlinin kırılmasının tercih edilmesi gerektiği durumlar olabiliyor. o yüzden bana sorarsan hiç dokunma.

Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Egemen ısıl işlem veya indüksiyonla sertleştirme tüm dişliler için yapılabilir, ben de düşünmüştüm geçmişte fakat vazgeçtim. Çünkü işin bir mühendislik yönü var. Dişlilerin ne kadar sert, esnek veya kırılgan olması gerektiği bazı parametrelere göre hesaplanmalıymış. Şanzımanı kilitlemek veya daha kötüsü kranka, pistonlara zarar vermek yerine dişlinin kırılmasının tercih edilmesi gerektiği durumlar olabiliyor. o yüzden bana sorarsan hiç dokunma.
    evet kardeş bende bu şekilde düşünüyorum. o işlemler ustalık ve tecrübe isteyen, yapanında uzmanlığına bağlı olan şeylerdir diye tahmin ediyorum. Ben o işe girmeyeyim. O zaman öncelikle ustaya götürüp arızanın şanzumanmı yoksa başka arızadanmı kaynaklandığını kesinleştirmeliyim(inşallah debriyaj veya başka bi arızadır). Şanzımandansa tek vites dişlisi veya 1-2 vites dişlisi değiştirilerek olup olamayacağını öğreneceğim, olursada CELİL abinin verdiği siteye üye olup sipariş geçeceğim.
    Bide şanzıman işleri ince işlerdir kanımca, ustanın yaptığı montaj ve ayarlamalar çok önemli, başındada beklenmezki :?

Sadık Doğanay
    Öğrenci
     YOK
     Kırklareli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu gün SIFIR NOKTASI nickli Tanju abimi ziyarete gittim. Sağolsun beni iyi misafir etti çay ikram etti o kadar işin gücün arasında bana vakit ayırdı. Uzunca sohbet ettik gerçekten insanı sıkmayan hoş bir sohbeti var. Sağolsun kafamdaki her soruya cevap verdi. Tabi gelelim RR a, kimsenin yapmayacağı kıyağı Allah razı olsun Tanju abi bana yaptı. Daha taptaze henüz 70 küsür kilometredeki motorunu kullanmam için bana verdi. Birsürü de fotoğrafımı çekti. Herşey için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum abi. Hayatta tanıdığım güzel karakterli ender insanların arasındadır. Tanıdığıma çok memnun oldum.

Kafası benim gibi ikilemde kalan arkadaşlara;
    Bu gün +200 kilo ile gezdik motorla rodajda olmasına ve o kadar kiloya rağmen çekişi tek kelime ile harikaydı banamısın demedi.
    Motorun cüssesi ve endamına zaten diyecek laf yok. Gören ufak tefek çocuklar abi bu kaçlık abi ne malı bu kaç gidiyor diyince insanın yüzünde tebessüm oluşuyor.
    Sadece motoru değil paket olarak ilgiyi ve çevreyi de yanında veriyorlar adeta.
    Tahminimce rodaj dolayısıyla bir titreşim mevcut tabi daha 70 kmde.
    Motorun seleleri aşırı güzel böyle koltuk rahatlığında ayrıca şık.
    Şanzıman ve parçaların rodajdan sonra daha yerli yerine oturacağına eminim ama şuan dahi sorunsuz.
    Ve ses.. Sesi harika insanın durmadan ara gaz yapası geliyor. Özellikle kompresördeki egzoz çatırtısı ilgi çekici ve hoş.

Almak isteyenler asla pişman olmazlar diye düşünüyorum şehir içi ve kısa menzilli geziler için oldukça yeterli ve keyifli.

Tanju Abime tekrardan Teşekkürler.. Selamlar..

Tanju Mayda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tanju Mayda
    Fotoğrafçı
     RR DD 150 E2
     Babaeski
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Sado39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu gün SIFIR NOKTASI nickli Tanju abimi ziyarete gittim. Sağolsun beni iyi misafir etti çay ikram etti o kadar işin gücün arasında bana vakit ayırdı. Uzunca sohbet ettik gerçekten insanı sıkmayan hoş bir sohbeti var. Sağolsun kafamdaki her soruya cevap verdi. Tabi gelelim RR a, kimsenin yapmayacağı kıyağı Allah razı olsun Tanju abi bana yaptı. Daha taptaze henüz 70 küsür kilometredeki motorunu kullanmam için bana verdi. Birsürü de fotoğrafımı çekti. Herşey için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum abi. Hayatta tanıdığım güzel karakterli ender insanların arasındadır. Tanıdığıma çok memnun oldum.

Kafası benim gibi ikilemde kalan arkadaşlara;
    Bu gün +200 kilo ile gezdik motorla rodajda olmasına ve o kadar kiloya rağmen çekişi tek kelime ile harikaydı banamısın demedi.
    Motorun cüssesi ve endamına zaten diyecek laf yok. Gören ufak tefek çocuklar abi bu kaçlık abi ne malı bu kaç gidiyor diyince insanın yüzünde tebessüm oluşuyor.
    Sadece motoru değil paket olarak ilgiyi ve çevreyi de yanında veriyorlar adeta.
    Motorun seleleri aşırı güzel böyle koltuk rahatlığında ayrıca şık.
    Şanzıman ve parçaların rodajdan sonra daha yerli yerine oturacağına eminim ama şuan dahi sorunsuz.
    Ve ses.. Sesi harika insanın durmadan ara gaz yapası geliyor. Özellikle kompresördeki egzoz çatırtısı ilgi çekici ve hoş.

Almak isteyenler asla pişman olmazlar diye düşünüyorum şehir içi ve kısa menzilli geziler için oldukça yeterli ve keyifli.

Tanju Abime tekrardan Teşekkürler.. Selamlar..

Ben de teşekkür ederim kardeşim senin gibi efendi ve saygılı bir evlat yetiştiren anne-baba ya ))

Bu civarlarda RR bulmak zor.Senle aynı sorunları 6 gün öncesine kadar ben de yaşıyordum.Sağolsun baba admin Celil baba ya cep den ulaştım da beni detaylıca bilgilendirmişti, bu vesileyle buradan ona da tekrar teşekkür ederim ilgisine )))

cagtili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cagatay
    memur
     dd150e2f
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Sado39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde moturum yeni daha 100 km olmadı ve 50 km hıza çıkınca aynalar ve ayak bastığım yerler titriyor. ben de dedim bir sıkıntı mı var.

bu yazı içimi biraz rahatlattı inşallah rodajdan sonra titreşim kalmıycak

teşekkür ettim.

Tanju Mayda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tanju Mayda
    Fotoğrafçı
     RR DD 150 E2
     Babaeski
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı cagtili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde moturum yeni daha 100 km olmadı ve 50 km hıza çıkınca aynalar ve ayak bastığım yerler titriyor. ben de dedim bir sıkıntı mı var.

bu yazı içimi biraz rahatlattı inşallah rodajdan sonra titreşim kalmıycak

teşekkür ettim.
    Henüz ilk günlerdi motoru aldığım ve acemilik de vardı.Vites yükseltme işlemini motorun sesini sevdiğim için bazen geç yapıyordum ve o da hafif bir titreşime neden oluyordu her motorda olduğu gibi.
    Ölümle yaşamın tam ortası
    yani
    SIFIR NOKTASI

cagtili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cagatay
    memur
     dd150e2f
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanju Mayda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Henüz ilk günlerdi motoru aldığım ve acemilik de vardı.Vites yükseltme işlemini motorun sesini sevdiğim için bazen geç yapıyordum ve o da hafif bir titreşime neden oluyordu her motorda olduğu gibi.
    Bende sıkıntı olduğu kesin ilk motorum ve ilk kullanislarim. Umarım motorda da yoktur sıkıntı

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)