| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Daytona 250
Ankara
A Rh (+)Araba hobisi yüzünden yıllardır sanayide takılan ve motoru yarın teslim edilecek birisi olarak rodaj konusunda ben de heyecanlıyım
Rodaj sadece motorun kendisi için değil, (araba ya da motosiklet) diğer hareketli tüm parçaların yeterli oranlarda aşınarak birbirine alışması için gerekli bir süreç. Amortisörler oynayacak, disk balata çizilecek, şanzıman kütürdeyecek. Bu süreçte nazik davranmak sadece motor için değil hareket eden herşey için faydalı olacaktır.
Kısıtlı içten yanmalı motor bilgimle ben rodajda "ortacı" düşünceye sahibim. Tır tır aman aman da değil, gelişen teknoloji ile üretim ona göre de değil. En önemlisi verimli çalışma ısısına ulaşmamış motoru zorlamamak olan, ilk yağ değişimine kadar belli devir aralığını uzun süre aşmamak bence yeterli.
Ben akşam iş çıkışı hava kararmadan motoru şirket etrafında hafif ısıtarak Ankara çevre yoluna çıkmayı, üst devir limitini geçmeden sabit hız olmayacak şeklide farklı viteslerde 2 gün tam tur atabilirsem zaten 250km ediyor. Çevre yoluna çıkmak ve ofise geri dönmek için de gidiş geliş 35 km mesafe var, en son ofisten Ulus'a da 20km ile 340km'de ilk bakıma giderim diye hesaplıyorum.
Motorda mekanik bir sorun varsa zaten bu kilometrelerde ses, çalışma düzensizliği, yağ & su eksiltme gibi belirtiler olacaktır, inşallah olmaz![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)