Öncelikle zamanınız kısıtlı,
Alçıtepe ve Sebdulbahir köylerindeki ev müzelerini mutlaka gezin.Koskoca TC Çanakkale müzesindeki eserlerin 100 katı ile karşılacak ve utanacaksınız..Sebdulbahir koyunda denize girin..Ben 3-4 kez daha müzeleri gezim.İlkönce Abidedeydi.Sonrasında şuanki yerine alındı.sonrasında tekrar yıkılıp yeni bina yapılmış ve 100/1 oranında eserler azalmış...
İstikametiniz Kabatepe limanındaki müze (Çanakkale tanıtım merkezi diye değiştirmişler ismini) sonrasında Abide,Sebdülbahir köyü,İlk kurşun anıtı ve Ertuğrul Gazi tabyası ve en son Anzak koyu ile Conk Bayırı olsun(Aydınlıkta gezebilrsiniz,karanığa kalırsanız aAbide ile yer değiştirin)
Ben toplamda 915 kM yaptım ama hem Maltepe'den çıktım hemde 2 kez Abide-Eceabat yaptım.İlk gece Sebdülbahir köyünde önceden tanıdığım 57.alay yürüşünün organizatorü Hikmet Abi'nin pansiyonda kaldım..Kaldığım gece geç saatlere kadar tarihçi Yücel Bey,Hikmet Abi ve 27. alay komutanı Kör Salih'n torunu Serdar Halis Ataksor Bey'in tarih sohbetine katılma şansım oldu..Hayatımda hiçbiryerden öğrenemiyeceğim ve hiçbiryerde yazmayan hatıraları birinci ellerden dinledim..Benim için unutulmaz bir geceydi..

XVS-650 DRAGSTAR
İSTANBUL
0 Rh (+)