Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    D-Black_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mahmut Demir
    Sİstem Mühendisi
     Kuba Superlight 200cc
     İStanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Bütün Arkadaşlara Merhaba...

Bütün Arkadaşlara selamlar,saygılar...

Öncelikle forumunuza üye olmadan önce misafir olarak bir hayli süre gaçirdim,bilgi edindim ve sonunda üye olmanın faydalı olacağını düşünerek başvuru yaptım.Forum kurucu arkadaşlara teşekkür ederim.Kısaca kendimden ve yapmak istediklerimden bahsedeyim.

Ben kimim?

35'ine merdiven dayamış,15 yıldır bilişim sektöründe yöneticilik yapan bir sistem mühendisiyim.
    Motorsikletlerle işin gerçeği hiç yakınlığım "olamadı" zira aile bireylerinin klasik uzak tutma durumları bende de etkisini gösterdi ancak ilgim ve sempatim var elbette.

Neden Motorsiklet Heyecanı?

Elbette durup dururken bu heyecan oluşmadı,hayatın şartları ve gidişatı beni motor kullanma zorunluluğuna itti diyebilirim zira ikamet ettiğim istanbul ümraniyeden çalışığım şirketin bulunduğu etilere kadar olan yol çilesi beni işden daha çok yoruyor.Hem uyku hem trafik hemde özellikle gece eve dönüş çilesi artık çekilebilir birşey değil.Günümün 2-3 saati eve-işe git gel ile gidiyor(ben toplu taşıma kullanıyorum,kardeşimin arabası var ama onu her zaman alamıyorum,alsamda trafik ve yakıt problemi yüzünden sıkıntı yaşıyorum) dolayısı ile bu sıkıntıyı hem ekonomik bir şekilde hemde git-gel çilesini çözmenin en iyi yolunun motorsiklet kullanmakdan geçtiğinin farkına vardım,elbette çok düşündüm taşındım tepkilerde aldım ancak kararım kesin olduğundan hem araştırmalar yaptım kendi çapımda hemde forumunuza üye olarak tecrübelerinizden faydalanmak istedim.

Motorsiklet Konusundaki Planlarım?

İşin gerçeği hayatım boyunca motor kullanmışlığım olmadı.Fırsatta olmadı imkanda dolayısı ile "sıfır kilometre" bir durumum var ancak öğrenmenin yaşı yok derler ya işte o hesap "doğru" ve "güvenli" bir şekilde motor kullanma konusunda bilgi edinme isteğim mevcut.Bİr motorum şuan yok ancak çok düşünüp "ciddi" bir karar vererek hem hayalimde canlandırdığım hemde bana hitap edeceğini düşündüğüm bir model olan raptor riders spider 350 modeli almaya karar verdim.Benim fiziksel durumum 1.70 boy ve 75 kg (biraz göbek oldu son zamanlarda ) Tabi bu işi ocak ayından sonra yapmayı düşünüyorum zira forumunuzdan edindiğim bilgiye göre yeni spider 2015 modelleri ocak ayı itibari ile satışa sunulacakmış ve 2014 modellerinde de kronik şanzıman sıkıntısı olduğundan biraz beklemeyi ve o süreçde de eksikliklerimi gidermeyi planlıyorum.Kısacası aceleci olmadan işi doğru yoldan yapmayı seçtim diyebilirim,elbette bu noktada tecrübeli arkadaşlardan bol bol fikir danaşıcağım kesin.

İlk Etapdaki Sorularım?

• İlk başda soracağım soru elbette A2 ehliyet için ne yapmam gerektiği olacak.Bende B ehliyet var ,ama A2 ehliyet için nereye ne şekilde başvurmalıyım bilmiyorum.Kulakdan dolma çok şey var yanlış yapmak istemiyorum.
    • İkinci sormak istediğim soru ise elbette vitesli motor kullanımı için önerebilceğiniz kurslar hangileri olur? ben istanbul ümraniyede ikamet ediyorum ve hafta sonları müsait oluyorum,bunu değerlendirebilirim.İşi profosyonellerdeb öğrenmeyi istiyorum zira bu işe gireceksem kulakdan dolma şeylerle bu yola giremezdim,zaten işin ciddiyeti bir işde yoksa sonuda gelmiyor (tecrübeyle sabit bu) dolayısı ile sırasıyla gitmeyi düşünüyorum.

Bİraz uzun bir tanışma yazısı oldu kusura bakmayın ama farklı yerlerde konu başlığı açmaktansa burada ilk adımları atmanın daha doğru olduğunu düşünerek bir şeyler paylaşmak istedim.
    Artık beni bu konularda aydınlatacak ve hızlıca ısındıracak tecrübeleri arkadaşlardan yardım rica ediyorum sonrasında çok şeyler soracağız zaten

Herkeze iyi forumlar ve saygılar..

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    50,030
    Beğenilmiş
    6,714
    Merhaba Mahmut aramıza hoş geldin güzel bir giriş yazısı olmuş dediğin gibi ögrenmenin yaşı yoktur yeterki ögrenmeye istekli ol gerisi kolay
    2015 model makinalar genelde nisan ayı gibi ilk 250 cc ye kadar olanlar sonraki ayda 350 cc olanlar geliyor
    A2 ehliyet için herhanği bir sürücü kursuna kayıt olup teorik ve pratik eğitim aldıktan sonra sadece sürüş sınavına giriliyor ( önceden farklı ehliyeti olanlar yazılı sınava girmiyor )
    Sürüş eğitimi için bilinen en iyi yer Honda nın sürüş eğitimi
    http://honda.com.tr/motosiklet/motos...egitim-merkezi

inşallah sende kısa sürede gönlündeki Spyder e kavuşursun

Mahmut Demir
    Sİstem Mühendisi
     Kuba Superlight 200cc
     İStanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler başkan,A2 ehliyetler için yılın son sınavu 27 aralıkdaymış ve kayıtlar için son tarih 20 kasım dediler,sanıyorum kayıt yaptıracağım aradan çıksın bu konuda.

Honda eğitimlerini bende duydum,araştıracağım.

Kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    Mahmut Bey hoşgeldiniz bende Bilgisayar teknikeriyim. Dediğiniz gibi Motosiklet sahibi olmak İstanbul' un trafik çilesine bakılacak olursa inanılmaz kolaylık... Bu kolaylığın tutkuya dönüşümü de bir harika

Bende motosiklet camiasında yeniyim. Sürüş eğitimimi çocukluk arkadaşımdan aldım. Her şeyden önce motosiklet kullanmanın trafikte büyük sorumluluk olduğunu fark ettim. Taşıtların bizi bir nebze fark etmemesi daha kötüsü seyir halindeyken yayaların çok yakınımıza kadar girdiklerini gördüm. Bu tarz şeyleri çoğunlukla reflekslerimizle daha fazla dikkatle bertaraf ettik. Bence trafikte yol almak otomobillere an daha fazla dikkat gerektirdiği kadar hevesli olmayı da gerektiriyor. RR makinelerimiz doğru kullanıldığında gerçekten çok çok iyi. Umarım hayalindeki makineye kavuşursun. şimdiden kazasız belasız bol gezili sürüşler
    Konu Kadri tarafından (16.Kasım.2014 Saat 18:37 ) değiştirilmiştir.

sirinbaba can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Can Ayaz
    Satış Uzmannı
     Hyosung GV 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Mahmut Bey,

Aramıza hoş geldiniz...Umarım gönlünüzdeki demir at'a kısa sürede kavuşursunuz. Abilerim zaten cevap vermiş Lakin bir dip not vermek isterim...2015 itibariyle döviz artacak buda makinelerin fiyatını etkileyebilir...Yeni yıla girmeden almak faydalı olabilir.Şimdiden hayırlı olsun....

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,780
    Beğenilmiş
    2,443
    Mahmut hoşgeldin, yazından muhabbetinin de uzun olacağı anlaşılıyor. Keyifli forumlar, en kısa sürede gönlüne göre bir motor bulman dileğiyle aramıza hoşgeldin...

Ömer Fazlıoğlu
    deri-saraciye
     Honda Shadow 750
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    abi hoşgeldin umarım gönlündeki makinaya kısa sürede ulaşır aramızdaki yerini alırsın

Mahmut Demir
    Sİstem Mühendisi
     Kuba Superlight 200cc
     İStanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için.
    Bir süredir motoru takip ediyorum internet üzerinde.

Benim bu spyder modelini seçmemdeki sebeb bu tarz chopper makineleri sevmemden kaynaklı.

Daha önce tanışdığım bir motorsiklet kullanan arkadaşım şöyle bir şey söymişdi bana,motorcu camiası farklıdır,yani o kadar çok model varki senin bilişim camiasında nasılki iphone-samsung kavgaları gibi bir durum varsa bunun bir benzeri motorcu camiasında da var,yani söz gelimi racing kullananlar chopperlara bakmaz aynı şekildede chopper kullananlarında racinge hevesleri olmaz diye.Hakikatten benim racing motorlara karşı bir ilgim olmadı.Evet güzel makineler ama sanıyorum hız tutkusu o noktada bende yok.Ben gümbür sesli motorlara aşığım,yani atıyorum bir mustang'in sesisini ferrariye değişmem şimdi bunun minyatürize edilmiş hali chopper aletler dolayısı ile ben bu anlamda da hevesimi almak istiyorum.Elbette spyder modeller bir harley değil ancak chopper tarafına başlamak için güzel bir seçenek.

Bu anlamda gerek ailem olsun gerekse iş arkadaşlarım olsun olumsuz tepkiler verenler olmadı değil..işte tehlikesinden tutunda ne işin var motorla diyenine kadar ilginç yaklaşımlarla karşılaşdım.Yani şöyle bir durumum olacak benim aslında,ne aile tarafımda nede iş arkadaşlarımda motor kullanan yok buda beni farklılaştıracak bir konuma sokacak ve belkide bunun sancısı var millette,benim hayatımda bir ilkedir hep şunu söylerim "hayatta imkansız diye bir şey yoktur" diye.İşte bu noktada da aslında bir sorumluluk düşüyor bana ,neden? çünkü işi doğru yapmalıyımki bana olumsuz tepki gösterenler "iş doğru yapıldığında işin rengide farklı oluyormuş" desinler.

Söylemiş olduğum üzere ben bu motoru işe gidip gelmek ve keyif amaçlı kullanım yapmak için almak istiyorum.Hız-heyecan gibi unsurlar benim uzağımda olan noktalar (birazda yaş itibar ile bu böyle) dikkatli olma konusunda zaten motoru almadan önce olası gereken kask-eldiven-mont gibi ekipmanları bile ayarladım dolayısı ile bu işi ciddi olarak ele alıp bu şekilde ilerleyerek devam etme niyetindeyim.

Sadece benim açımdan sıkıntı olabilecek konu,motoru netten görüp beğendim ancak bir mağzaya gidip bakmadım,selesine oturup bir test yapmadım ,fiziken bir tartmam lazım motoru,ben bunu kullanabilirmiyim diye,birazda hırs oldu etrafıma karşı yani bu iş bu kadar zormu diyip geri adım atmak,şevkimi kırmakda istemiyorum dolayısı ile bu noktada ehliyet alımımdan sonra 1-2 aylık boşluğum olacak motoru almak adına (planım şubat ayı,tabi şartlar o sıralar değişirmi bilemiyorum ancak benim şartlarımda ancak o zaman uygun oluyor)
    Bu süreçde o ara boşlukda spyder modeli ile biraz olsun alıştırma yapma niyetim var,şöyle hafta sonları 1 saat olsun git-gel yapsam diyorum güzel olurdu,belki siz değerli arkaşlardan bu noktada yardım isteyebilirim,tabi yakıtı benim vermem karşılığında

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)