Bütün Arkadaşlara selamlar,saygılar...
Öncelikle forumunuza üye olmadan önce misafir olarak bir hayli süre gaçirdim,bilgi edindim ve sonunda üye olmanın faydalı olacağını düşünerek başvuru yaptım.Forum kurucu arkadaşlara teşekkür ederim.Kısaca kendimden ve yapmak istediklerimden bahsedeyim.
Ben kimim?
35'ine merdiven dayamış,15 yıldır bilişim sektöründe yöneticilik yapan bir sistem mühendisiyim.
Motorsikletlerle işin gerçeği hiç yakınlığım "olamadı" zira aile bireylerinin klasik uzak tutma durumları bende de etkisini gösterdi ancak ilgim ve sempatim var elbette.
Neden Motorsiklet Heyecanı?
Elbette durup dururken bu heyecan oluşmadı,hayatın şartları ve gidişatı beni motor kullanma zorunluluğuna itti diyebilirim zira ikamet ettiğim istanbul ümraniyeden çalışığım şirketin bulunduğu etilere kadar olan yol çilesi beni işden daha çok yoruyor.Hem uyku hem trafik hemde özellikle gece eve dönüş çilesi artık çekilebilir birşey değil.Günümün 2-3 saati eve-işe git gel ile gidiyor(ben toplu taşıma kullanıyorum,kardeşimin arabası var ama onu her zaman alamıyorum,alsamda trafik ve yakıt problemi yüzünden sıkıntı yaşıyorum) dolayısı ile bu sıkıntıyı hem ekonomik bir şekilde hemde git-gel çilesini çözmenin en iyi yolunun motorsiklet kullanmakdan geçtiğinin farkına vardım,elbette çok düşündüm taşındım tepkilerde aldım ancak kararım kesin olduğundan hem araştırmalar yaptım kendi çapımda hemde forumunuza üye olarak tecrübelerinizden faydalanmak istedim.
Motorsiklet Konusundaki Planlarım?
İşin gerçeği hayatım boyunca motor kullanmışlığım olmadı.Fırsatta olmadı imkanda dolayısı ile "sıfır kilometre" bir durumum varancak öğrenmenin yaşı yok derler ya işte o hesap "doğru" ve "güvenli" bir şekilde motor kullanma konusunda bilgi edinme isteğim mevcut.Bİr motorum şuan yok ancak çok düşünüp "ciddi" bir karar vererek hem hayalimde canlandırdığım hemde bana hitap edeceğini düşündüğüm bir model olan raptor riders spider 350 modeli almaya karar verdim.Benim fiziksel durumum 1.70 boy ve 75 kg (biraz göbek oldu son zamanlarda
) Tabi bu işi ocak ayından sonra yapmayı düşünüyorum zira forumunuzdan edindiğim bilgiye göre yeni spider 2015 modelleri ocak ayı itibari ile satışa sunulacakmış ve 2014 modellerinde de kronik şanzıman sıkıntısı olduğundan biraz beklemeyi ve o süreçde de eksikliklerimi gidermeyi planlıyorum.Kısacası aceleci olmadan işi doğru yoldan yapmayı seçtim diyebilirim,elbette bu noktada tecrübeli arkadaşlardan bol bol fikir danaşıcağım kesin.
İlk Etapdaki Sorularım?
- İlk başda soracağım soru elbette A2 ehliyet için ne yapmam gerektiği olacak.Bende B ehliyet var ,ama A2 ehliyet için nereye ne şekilde başvurmalıyım bilmiyorum.Kulakdan dolma çok şey var yanlış yapmak istemiyorum.
- İkinci sormak istediğim soru ise elbette vitesli motor kullanımı için önerebilceğiniz kurslar hangileri olur? ben istanbul ümraniyede ikamet ediyorum ve hafta sonları müsait oluyorum,bunu değerlendirebilirim.İşi profosyonellerdeb öğrenmeyi istiyorum zira bu işe gireceksem kulakdan dolma şeylerle bu yola giremezdim,zaten işin ciddiyeti bir işde yoksa sonuda gelmiyor (tecrübeyle sabit bu) dolayısı ile sırasıyla gitmeyi düşünüyorum.
Bİraz uzun bir tanışma yazısı oldu kusura bakmayınama farklı yerlerde konu başlığı açmaktansa burada ilk adımları atmanın daha doğru olduğunu düşünerek bir şeyler paylaşmak istedim.
Artık beni bu konularda aydınlatacak ve hızlıca ısındıracak tecrübeleri arkadaşlardan yardım rica ediyorumsonrasında çok şeyler soracağız zaten
Herkeze iyi forumlar ve saygılar..

Kuba Superlight 200cc
İStanbul
0 Rh (+)
ancak öğrenmenin yaşı yok derler ya işte o hesap "doğru" ve "güvenli" bir şekilde motor kullanma konusunda bilgi edinme isteğim mevcut.Bİr motorum şuan yok ancak çok düşünüp "ciddi" bir karar vererek hem hayalimde canlandırdığım hemde bana hitap edeceğini düşündüğüm bir model olan raptor riders spider 350 modeli almaya karar verdim.Benim fiziksel durumum 1.70 boy ve 75 kg (biraz göbek oldu son zamanlarda

an daha fazla dikkat gerektirdiği kadar hevesli olmayı da gerektiriyor. RR makinelerimiz doğru kullanıldığında gerçekten çok çok iyi. Umarım hayalindeki makineye kavuşursun. şimdiden kazasız belasız bol gezili sürüşler