Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Ankara Daytona...

Öncelikle herkese iyi forumlarrr. Tanışma başlığını bulamadım maleseff. İsmim Emre. Ankarada yaşıyorum arkadaşlar. Bundan 4 gün önce ilk motorum olan daytona (250-6c) ' ma kavuştum. Henüz yeniyim anlayacağınız Şöyle bir sorum olacak. Motorun kontağını açtığımda 1. viteste 15 km hıza ulaştığımda 2. vitese geçiyorum. Malum 2. vites geçiş vitesi olduğu için fazla gazlamadan takribi olarak 25 km hıza ulaştığımda 3. vitese geçiyorum. Şehir içinde ve şu an içinde bulunduğumuz hava şartları neticesinde 3. viteste 30 40 50 km aralığında seyir ediyorum. Fakat 30 ila 40 km hızları arasında sanki ön taraftan lokur lukur sesler geliyo. Geçen c tesi günü de motoru aldığım günün ikinci günü ışıl motora gittim motorun gevşeyen vidalarını sıktırdım vs. Fakat o zaman o sesi hissetmemiştim. Şu an aklıma çok takılıyo ve moralim bozuldu anlayacağınız. Bu ses nedir kim çözer nasıl giderilir yardımcı olursanız çok sevinirim. Özellikle celil abi sizin de konuya dahil olmanızı bekliyorum saygılar....

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Emre aramıza hoş geldin
    Yeni Daytona'an hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin
    Bahsettiğin ses motorda bir sirkeleme vuruntu sesi gibiyse motor devirsiz kalıp sirkeme yapıyor olabilir gaz verip devir yükseltince kesiliyorsa motor devirden düşdüğünden yapıyordur ondan değilse ön takımlarda gevşemiş bir vida olabilir kontrol etmek lazım kolay gelsin
    Rodaj dönemi için
    1.vites 20 km - 25 km
    2.vites 25 km - 35 km
    3.vites 35 km - 50 km
    4.vites 50 km - 70 km
    5.vites 70 km - 80 km

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abi teşekkür ederim.. Motoru ikinci el aldım. 3000 km de rodajı tamamlanmış.. Devir yükselince kesiyo ama (sirkeleme gibi değil) eksoz ve motor sesi kapatıyo dedi bu aksam bir arkadasım. Sesin devam ettiğini söyledi. Anlayamadım abi çok canım sıkıldı

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Mezarkabul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi teşekkür ederim.. Motoru ikinci el aldım. 3000 km de rodajı tamamlanmış.. Devir yükselince kesiyo ama (sirkeleme gibi değil) eksoz ve motor sesi kapatıyo dedi bu aksam bir arkadasım. Sesin devam ettiğini söyledi. Anlayamadım abi çok canım sıkıldı
    3000 km de motorda önemli bir sorun çıkacağını sanmıyorum
    Rodaj durumu olmadığına göre km tablosunu artı 10 km ekleyerek mesala
    2 ci vites 40 kmye kadar 40 da 3 üncü vites 60 da 4 üncü vites 80 de 5 inci vites olarak kullan
    Bunun dışında sesin kaynağını dinleyerek bulmak lazım servise tekrar ugra bakıp kontrol etsinler

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Peki abi teşekkür ederim. Ben yinede bi servise göstereyim ama ankaradaki ışıl motorun ustası hiç ilgilenmedi... Ankarada işin ehli bi usta olsa da ona gitsem. Artık forumu takip eden arkadaşlar yönlendiriler umuduyla beklicem

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)