Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Yeni yağan yağmur hakkında

Arkadaşlar bu sabah işe giderken sağanak şekilde 1 - 2 dk. arası bir yağmur yağdı. Sonrasında yolların kaygan olduğunu tahmin ederek yavaş gitmeye başladım. Bir viraja geldiğimde hafif hafif fren yapmama rağmen yarım metre kadar kaydım ve neredeyse düşüyordum diyebilirim.

Çok şükür böyle talihsiz bir olay yaşamadım. Bu aralar havalar yağmurlu gösterdiği için diğer arkadaşlara fikir olması adına paylaşmak istedim.

Herkese kazasız sürüşler.

Cgman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emir Şafak
    Cg Artist/İç mimar
     Daytona 350
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yaklaşık 30 dakka önce aynı şey başıma geldi dikilitaşda düştüm motor kaydı ve arka fran pedalı kırıldı ordaki inşaatdaki arkadaşlar sağolsun yardımcı oldular şantiyeye aldık motoru .

Konuyu açıcaktım ama sen açmışsın madem gerek yok. Şöyle bir şey oldu 2.kez fren pedalı kırılıyor açıkcası yenisini almak istemiyorum çünkü kırılgan ne dandik br aliminyum üzeri krom kaplama kullanmışlar benim şahsi fikrim cnc ci olan tanıdıklarım var daha sağlam bir malzemeden üretmek bende cad/3d programlarına hakimim bunu rhino da modelliyip üretmekten yanayım fikirleri ve paylaşımları bekliyorum.

Bu arada günlerdir sıcak diye şort ve yelek giyiordrum ve de çaık eldiven ancak bugün hava soğuk diye korumalı dizlikli kotumu ve sezonuk eldivenimi giydim iyikide giymişim haşat olurdum bunlara rağmen bacaklarımda ezilmeler ve çizikler oldu...

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Cgman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklaşık 30 dakka önce aynı şey başıma geldi dikilitaşda düştüm motor kaydı ve arka fran pedalı kırıldı ordaki inşaatdaki arkadaşlar sağolsun yardımcı oldular şantiyeye aldık motoru .

Konuyu açıcaktım ama sen açmışsın madem gerek yok. Şöyle bir şey oldu 2.kez fren pedalı kırılıyor açıkcası yenisini almak istemiyorum çünkü kırılgan ne dandik br aliminyum üzeri krom kaplama kullanmışlar benim şahsi fikrim cnc ci olan tanıdıklarım var daha sağlam bir malzemeden üretmek bende cad/3d programlarına hakimim bunu rhino da modelliyip üretmekten yanayım fikirleri ve paylaşımları bekliyorum.

Bu arada günlerdir sıcak diye şort ve yelek giyiordrum ve de çaık eldiven ancak bugün hava soğuk diye korumalı dizlikli kotumu ve sezonuk eldivenimi giydim iyikide giymişim haşat olurdum bunlara rağmen bacaklarımda ezilmeler ve çizikler oldu...
    Geçmiş olsun, Allah' tan korumaların varmış dediğin gibi. Bende baya bir dans ettim ama çok şükür düşmedim. Aman arkadaşlar yeni yağan yağmura dikkat.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Cgman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkaşalar çok geçmiş olsun :(
    emre sen ucuz atlatmışsın
    Emir Allahtan korumaların tammış kötü bir durum olmamış
    yağmurun ilk yağdıgı anlar buzdan daha tehlikeli çok çok dikkat etmek gerekiyor
    emir makinaların ayaklarını özellikle çabuk kılılır dökümden yapıyorlar bizim makinaların ayaklıkları makinadan açıkta durdugundan sağa sola takılma riski çok fazla takıldıgında ayak kırılmazsa makinayı devirme riski var bu yüzden dandikler ama daha sağlam olsa iyimi olurdu makina takılmadığı sürece çok iyi olurdu

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Çok geçmiş olsun. bu durum eski motorumda da bunda da sıklıkla karşılaştığım bi durum. henüz yatırmadım ama, eli kulağında [smilie=greencolorz: o yüzden en çok korktuğum sürüş koşulları ıslak zemin koşullarıdır.
    "CaRPe DieM"

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Çok geçmiş olsun arkadaşlar. İkiniz de ucuz atlatmışsınız gerçekten.
    Islak yollara dikkat etmek lazım.

Sadece yağmurda değil; özellikle yaz aylarında yol kenarı ve refüjlerdeki çim sulamalarına da dikkat edilmeli.

Belediye görevlileri sağolsunlar yollarda sadece otomobillerin gittiğini düşünerek viraj içlerine bile yolun yarısını ıslatacak şekilde sulama sistemlerini yerleştiriyorlar. Özellikle viraj içinde otomobiller için bile tehlike arz eden bir durum ortaya çıkıyor.

Ben bu şekilde en az 5 noktadan geçiyorum her gün.

Durumun bir tehlikesi de, ıslanan şeritte kalan tüm araçların suyu gördüklerinde aniden şerit değiştirme refleksi göstermeleri. Buna da dikkat!

Tekrar geçmiş olsun arkadaşlar.

Alper K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper
    ogrenci
     RR 250 E10
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    çok geçmiş olsun arkadaşlar,

çin malı lastiklerin sert olduğunu, cok kolay kaydığını söylüyorlar.... her ıslak yerden geçtiğimde aklıma gelıyor

herkese kazasız sürüşler

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bırak ayakları orjınal kalsın. trafıkte felan takılıp motoru devırmesındense, kendi kırılsın. düşünsene ayaklık takıldı dıye dusuyosun, depoda ezık , aynade , denge topuzunda, egzosta cızıkler felan... ne gerek yar adamlar düşünmüşte öyle yapmış :D
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

Cgman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emir Şafak
    Cg Artist/İç mimar
     Daytona 350
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Walla bana ders oldu sanırsam bir daha regal almam lastikler de cst ve naylon şu an lastik bakıyorum maaşı bugün yarın alıcağım lastiğe gidicek bir kısmı bu kadar kalitesiz malzeme olmamalı sonuçta insan hayatı taşıyor

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)