Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

Exclamation Buyrun Tartışalım...

Abilerim kardeşlerim arkadaşlarım;

Hakikaten merakımdan soruyorum;

Bu RR madem ki çok kötü, alınmayacak bir motor; ben bu 4700km'de aldığım 2011 model motorumla 4 ayda 4500km yi nasıl en ufacık, küçücük, miniminnacık bir sorun bile yaşamadan yapabildim?

Her gün işe geliyorum motorumla, akşam yolumu uzatıp eşimi işten alıyorum, evime geçiyorum. Hep yoğun trafikte günde şehir içi 30km yapar başka yere uğramazsam.

İlk zamanlarda eşimle Ankara - Gerede - Ankara (yaklaşık 350km) yaptık yarım günde.

Ramazan Bayramı'nda Kapadokya turu yaptık yine eşimle; 3 gün gezdik; 800km'den fazla yol yaptık.

Geçenlerde de bir günde Ankara - Akçakoca - Ankara yaptık yine; o da 650km civarı yol yapar.

Şu motor bu saydıklarım sırasında bir "tık" deseydi de ben de "ya kötü mü ettik almakla" diye düşünseydim bir kere; vallahi içim daha rahat olurdu; bu kadar şeyi yazmakla uğraşmazdım en azından...

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Aslında motoru genelde kıyaslama yaparız. o yüzden bence japonlara veya almanlara göre falan kıyaslama yapmayalım lütfen. Bu motora verdiğiniz paraya göre kıyaslama yapalım.

Benim ilk motorum kanuni tiger S'di. O da bir çinli o da bir 250cc Chopper/Cruiser'dı. Ve ikinci motorum spyder oldu. Bence makul bir kıyaslama.

Tiger, çıktığım her +20km yolda, beni yolda bıraktı. Yolda bırakması ki; ya motor yandı, ya dişli kırdı vs. bunun gibi kallavi sorunlar verdi. Bana kendisinin iki katı kadar tamir masrafı çıkardı, durduk yere. onunla toplam 1000 km yaptım yapmadım gibi birşey, ama saolsun iflahımı.... kesti [smilie=greencolorz:

Sonra onu satıp spyder aldım. 2010 (Vibrasyonlu kasa) 1800km'de aldım. +4000km yaptım motorla. 600-750km'lik turlara çıktım. Ne yolda bıraktı, ne sıkıntı çıkardı. Yalnızca yaşadığım ufak bir olay vardı, onda da kullanıcı hatasıydı. O da; amortisör milinin ilginç bir şekilde yuvasından çıkmasıydı. Ki tabi bu da sabitleme saplamasını kaybetmeme neden oldu. Fakat bu neden oldu? Bolu dağlarından (+1000m rakım) çakıl ve bozuk yolda aşağı indik, böylece kaşınmış olduk ki bence iyi bile dayanmıştı çünkü resmen canını çıkartacak bir yoldu. (Beklemediğimiz bir yoldu, inmek zorunda kaldık) Bu da bana sıkıntı yaşatmadı ki eve sağ salim ulaştım, bir süre de o şekilde kullandım ama yine yedek parçası ve iyi bir ustayla yeni gibi yaptık bu durumu...

Ha illaki sıkıntılarımdan mı bahsedeyim: :mrgreen:

- Ön tekerim yanaklardan hava kaçırdı, yanak solüsyonunu yeniledik sıkıntı çözüldü. (5tl)
    - Arka tekerime çivi girdi, patlamadı inmedi, şans eseri bi arkadaş gördü, görmese daha kaç bin km giderdi öyle Allah bilir :mrgreen: içerden yamalandı (10tl)
    - Sinyallerim kesti, flaşör yanmış, değiştirdik (10tl)
    - Kornam bozuldu (Zaten ince seslileri sevmiyordum değiştirmeye bahanem oldu) (7tl)

Yani toplasan 50 tl bile değil tüm masrafım. :lol:

Ben bir kaza geçirdim, RR olduğu için değil çin malı olduğu için değil, tamamen karşı tarafın hatasından :mrgreen: Çin diye bok atmayalım please. Yedek parça-Servis durumuna da atmayalım, parçalarımın talebimden bana ulaşmasına kadar geçen süre 24 saat bile değildi. Parçaların montajı ne iyi bir ustalık ne de zaman isteyen bir olay.. Yani aracın modülerliği de tatmin edici seviyede..

En başta "(2010 Vibrasyonlu kasa)" demiştim ya hani. hah o konuya geleyim. Birincisi ben onca yol yaptım, vibrasyon beni hiç rahatsız etmedi. Yaptığım turların sonucu olarak hiç vida sıkma gevşek civata kontrolü yapma gereği duymadım.

Çin min, o benim oğluşumdu, beni üzmedi, umarım yeni sahibini/sahiplerini de üzmez. Ben ÇİN OLDUĞU İÇİN mutlu ve memnundum. Arkadaşlarım alma dedi, ben aldım, memnun kaldım.

Buradan Celil abime selamlar Salih abime saygılar RR ailesine sevgiler sunuyorum...

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    ben buraya regal hakkında tecrube ve görüşlerimi yazarsam taşlarsınız yeminle :D

ama kısa ve öz bir biçimde
    şuu

fayda/maliyet analizi yapacak olursak
    regal o fiyatlara alınabilecek,çin mallarının içinde en iyisidir.
    kronik sorunlarının azlığı ,tr de servis ağının yaygın olması ve parçalarının bulunabilir ve uygun olması,basit mtotor yapısına sahip olması(herhangi yolda kalma durumunda 2 adet anahtarla müdehale ebilebilmesi) vs.vs.vs

ama en önemlisi ve bu motora bulaşmama sebep olan şeklidir
    daytona için söylüyorum tamamen
    o damla şeklindeki deposu
    önden agresip cruser gösteren gidonu
    arkadan sport gösteren lastik ve çamurluk uyumu
    vv
    ve
    ve
    o ışıl ışıl nikelajları

....

arızlarım:
    toplamda 8 bin km

2 kez motorda blog vurma sebebiyle motor indirldi
    ilkinde egzantiril mili krankı ve pistonlar değişti

ikinciside motor blogu komple değişti

şanzıman 2 kez indi

ilkinde
    herkesde görünen boşa atma vıdı vıdısından
    ikincisinde
    dişli sıkıştırmasından

konjekter yaktı (yolda kaldım)

fan muşuru yaktı( aza daha conta yakıyordum)

otobanda yüksek hızda çukura girdim ön jantı eğdim

akü bitti ( tam bir rezillik,bilen bilir) sanırım burda motor conta yaktı (öyle sattım)

konjektör ark yaptı(o da tam bir rezillik)

hararet muşuru yaktım

gösterge kablosu koptu(bin km öyle idare ettim ,motor aslında 9 bin km:DD)

vites sönsörünü bozdum

3 kez stop lambasını patlattım

1 kez ayna 2 kez ayaklık kırdım.

hiç kaza yapmadım.
    daha aklıma gelmeyenler var ,ara ara eklerim
    Konu ağfndrdm tarafından (02.October.2012 Saat 19:58 ) değiştirilmiştir.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Benim Daytona hakkında pek söyleyebileceğim bir şey yok.Şu ana kadar 6500 km oldu 2 sezon kullandım.Boşa atması dışında karşılaştığım bir problemim olmadı.Benim sıkıntım servisin bu gün git yarın gel tavrıydı sadece.O durumu da Celil sağolsun sayesinde hallettik.Yağını suyunu arpasını veriyorum yetiyor.Arada epey de sıkıştırıyorum.Verdiğim parayı hakediyor ne diyeyim.

boxerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürbüz görkem
    Yönetici
     yok
     istanbul Avrupa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    bugun istanbul izmit yaptım arkadaşlar.otobandan gittim. diğer kullanıcıları bilmiyorum ama vibrasyon abartı olmasa da vardı bayaa... hatta şöyle söyleyim izmit gişelere gelmeden kenara çektim, kalçam uyuştu, motor sağa sola kayıyordu bir sigara içip kendime geldim yola devam ettim. şu an ki sorunlarım ise vitesin boşa kaçması, bazen vites kaçırma ve 1. vitese geçmeme gibi kronik şeyler... ama her şeye rağmen çok memnunum

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Valla ne yazayım bilemedim. 6500 km.' de 2006 model bir 250E-9 aldım ve şu an 24.000' e yakın. 2 kişi, kilolu olarak binmemize rağmen bu zamana kadar sadece kronik sorun olan şanzuman + dişli kırması olayını yaşadım. Tecrübesiz olmama, motordan neredeyse hiç anlamamama rağmen sesi duyar duymaz hemen şanzumanı yeniledim. (Yaklaşık 5.000 km önce) Vites geçişleri lokum gibi oldu, ne yalan söyleyeyim çok hoş oldu

Alalı 1 sene 3 ay olmuş ve hiç motor kullanmadan bu motorla başladığımı belirtmek isterim. Motorla alakalı her şeyi düldülüm sayesinde öğrendim. Yaz - kış demedim, kar - çamur demedim sürekli kullandım. Hiç bir zaman beni yolda bırakmadı. Yolda bırakmasını geçtim hiç bir zaman yolda kalacağımı düşünmedim bile. Motoru aldığım yaz 2 kişi, o çömezliğimle Gökçeada turu yaptım. Sonrasında buna benzer bir çok tur gerçekleştirdim. En son bu Eylül' de 2000 km' lik Ege turu yaptım. Şehir içinde zaten sürekli kullanıyorum, yani aldığımdan beri neredeyse kontağı kapatmadım

Konuyu özetlemek gerekirse, 2006 model bir motor aldım. Bana motor kullanmayı öğretti ve muazzam duygular yaşattı. Hiç bir bilgi sahibi olmadığım alanda, onun sayesinde şu an bir çok bilgiye sahibim. Ayrıca 1 yıl 3 ay içerisinde yapılmış 17.500 km gibi ortada ölçülebilir bir gerçek var. Hemde bunların hepsini, arkadaşlarımın baktıkları bisiklet fiyatlarına aldığım düldülümle gerçekleştirdim. (Abartı değil, bir arkadaşımın almayı düşündüğü bisiklet benim 2. el aldığım düldülümün fiyatına çok yakındı.)

Şimdi ben bu motora nasıl kötü diyebilirim? Neredeyse mükemmel dememek için kendimi çok zor tutuyorum

Son karar yüce raptor ailesinindir

Saygılarımla,
    Motoruna şükran borçlu bir kullanıcı

Not: Yazdıklarımı tekrar okudumda Japon' a o kadar para vermeyin, çekin bir Regal Raptor diyecekmişim neredeyse

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Kendi yazdıklarımı ve sizin yazdıklarınızı tekrar okudum şimdi abiler.
    Durdum, düşündüm, satılık ilanında değişiklik yapmıştım onay bekliyordu; girdim sahibinden.com'a ilanı sildim.
    Benim motor satılık değil artık millet, vazgeçtim. Belki seneye... :mrgreen:

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi yazdıklarımı ve sizin yazdıklarınızı tekrar okudum şimdi abiler.
    Durdum, düşündüm, satılık ilanında değişiklik yapmıştım onay bekliyordu; girdim sahibinden.com'a ilanı sildim.
    Benim motor satılık değil artık millet, vazgeçtim. Belki seneye... :mrgreen:
    Tanış kardeş, hemen gaza gelip kararından vazgeçmeseydin ya Bence karar vermişken sen ilanı geri çekme, sat. Sonra vedalaşman daha zor olur. Hazır fazla km. yapmadan bence satışını gerçekleştir, sonra kafandaki makineyi al. Tabi ki karar yine senin, hayırlısı olsun

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tanış kardeş, hemen gaza gelip kararından vazgeçmeseydin ya Bence karar vermişken sen ilanı geri çekme, sat. Sonra vedalaşman daha zor olur. Hazır fazla km. yapmadan bence satışını gerçekleştir, sonra kafandaki makineyi al. Tabi ki karar yine senin, hayırlısı olsun
    Emre zaten tereddütlerim vardı satmakta. Daha doğrusu satıp başka motor almakta. 1 sezon daha kullansam mı diye düşünüp duruyordum; karar vermeme yardımcı oldu yazılanlar.
    Kışın motora birşeyler yapmakla ilgili planlarım vardı zaten; onları yaparım, 1 sezon daha binerim paşa paşa. :D Üstüne vereceğim para da cebime kalır şimdilik. :mrgreen:
    Kışın motor sanayide dişli atölyesinde kalacak; bu vesileyle ben de her haftasonu biyerlerini söker takarım işte; bana da meşgale olur.

burak_332 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak tekin
    öğrenci
     Dd 250e-2
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    valla bütün yazılanları okudum bende şunu eklemek isterim benimde sürüş rahatlığı konfor ve performans olarak bi şikayetim yok çabuk hızlanıyor ve 120 130 bana yetiyor özenle bakarsanız bakımlarını eksik etmesseniz sizi üzmezte tek şikayetim aryodinamik ve mühendistlikle ilgili detaylar. bir kere çok hafif 250 cc en az 200 kiloyu geçmeli bu sebepten rüzgarda çok sallanıyorum virajlarda fazla yatarsanız kendinini bir buz pistinde bulabilirsiniz virajlarda gereksiz yavaşlama yapıyorumki en sevmediğim olay motor viraj yapmalı en az 35 45 dereceye kadar yatabilmeli. bunun dışında TAŞ GİBİ MOTOR BU PARAYA BU KATİLE İYİ BENCE

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)