Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    b_a_h_a_d_i_r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bahadır atak
    memur
     regal raptor dd 250e-9b
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

çalıştırma sorunu yardım

motorum 2011 model 8250 km de 250-9b. makineyi en son on gün önce filan kullanmıştım.. dün akşam marşa bastığımda çalışmadı.. o kadar çok uğraştım ki hatta vurdurmayı filan denedim bana mısın demedi:( yaklaşık son iki saatir motorla uğraşıyorum açabildiğim kadar açtım kontrol ettim. ayak sensörü çalışıyor.. bujiye elektirik geliyor.. karbüratöre benzin geliyor.. kafayı yiyecem herşeyi kontrol ettim ama tık demedi.. neden olabilir acaba.. bilmediğim başka bi sensörü filan mı var.. veya buji filan mı bitmiştir (gerçi sahibi 3000 km önce değiştirmiş).. elim kolum bağlı kaldım garajda :(

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı b_a_h_a_d_i_r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motorum 2011 model 8250 km de 250-9b. makineyi en son on gün önce filan kullanmıştım.. dün akşam marşa bastığımda çalışmadı.. o kadar çok uğraştım ki hatta vurdurmayı filan denedim bana mısın demedi:( yaklaşık son iki saatir motorla uğraşıyorum açabildiğim kadar açtım kontrol ettim. ayak sensörü çalışıyor.. bujiye elektirik geliyor.. karbüratöre benzin geliyor.. kafayı yiyecem herşeyi kontrol ettim ama tık demedi.. neden olabilir acaba.. bilmediğim başka bi sensörü filan mı var.. veya buji filan mı bitmiştir (gerçi sahibi 3000 km önce değiştirmiş).. elim kolum bağlı kaldım garajda :(
    bahadır geçmiş olsun ilk başta jikle ile çalıştırmayı denedinmi makina 10 gün yatınca bu soğuk havalarda bujiler oksitlenme yapabiliyor çalışmıyor bujileri temizleyip jikleyi çekerek tekrar dene tabi aküde voltaj kalmışssa
    birde benimde yaptığım sağ elcikteki kırmızı elektrik kesme butonunu kapalı kalmış olmasın kolay gelsin

bahadır atak
    memur
     regal raptor dd 250e-9b
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ilgin alakan için çok teşekkür ederim celil abimm... yorgunluk ve takım avadanlık noksanlığı yüzünden yarın devam edecem inşallah.. dediğinizi noktaları tekrardan gözden geçirecem.. son durumu rapor ederim.. iyi akşamlar herkese..

SİYAH İNCİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Güneykan İnce
    Bilgisayar Müh.
     Regal Raptor DD250E-9
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    1
    Merhabalar kardesim, aynı durum bnmde basıma gelio.Aküsünü yeni değiştirdigim halde motor 5 gün yatınca çalışmıyor.Jikle çekili ve kırmızı tusda basılı oldugu halde..Ben biyerden elektrik kacagından supheleniyorum.Cunku takviye yapıp motoru calıstırdıktan sonra motorun sarj etmesnde bi sıkıntı yok.Ayrıca akü bu seklde bosalıp, motoru calıstıramadıgımda farlar'da yanmaya devam ediyor oda ayrı bi konu.Sordugum da akü bosalsada farlar yanabilir fln dediler.Bnde bi elektrkciye göstermeyi düşünüyorum.Yine bildiginiz biseyse yardımcı olursanz sevinirim banada..

ruhumm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ömer polat
    BAYAN KUAFÖRÜ
     DD250E-9B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bnmde bi sorum olucak makinam yaklaşık 5 aydır yatıyor hiç çalıştırmadım yarın çalıştırmayı düşünüyorum ama bu kdr uzun yattığı için problem oluşurmu diye korkuyorum bilgiler için şimdiden teşekkürler

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    Alıntı SİYAH İNCİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar kardesim, aynı durum bnmde basıma gelio.Aküsünü yeni değiştirdigim halde motor 5 gün yatınca çalışmıyor.Jikle çekili ve kırmızı tusda basılı oldugu halde..Ben biyerden elektrik kacagından supheleniyorum.Cunku takviye yapıp motoru calıstırdıktan sonra motorun sarj etmesnde bi sıkıntı yok.Ayrıca akü bu seklde bosalıp, motoru calıstıramadıgımda farlar'da yanmaya devam ediyor oda ayrı bi konu.Sordugum da akü bosalsada farlar yanabilir fln dediler.Bnde bi elektrkciye göstermeyi düşünüyorum.Yine bildiginiz biseyse yardımcı olursanz sevinirim banada..
    geçmiş olsun..otomobillerde saat,alarm gibi mekanikler enerji sarfetmeye araç çalışmasa bile devam ederler...sizin motorda alarm varmı?yok ise muhtemel bir kaçak sorunu vardır..ayrıca motorunuz uzun süre yatacaksa kutup başlarını sökmenizi öneririm..elektrikçi sorunu çözecektir

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    Alıntı ruhumm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bnmde bi sorum olucak makinam yaklaşık 5 aydır yatıyor hiç çalıştırmadım yarın çalıştırmayı düşünüyorum ama bu kdr uzun yattığı için problem oluşurmu diye korkuyorum bilgiler için şimdiden teşekkürler
    1--lastiklerde deformasyon oluşabilir

2--akü bitebilir

3--hortum ve kablolar eski ise çatlaklar oluşabilir

4--frenler ses yapabilir

5--civata somun bölgelerinde paslanma olabilir

6--bujiler oksitlenmiş olabilir

7--''umarım hiçbiri olmaz'' mucizesi gerçekleşebilir

ruhumm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ömer polat
    BAYAN KUAFÖRÜ
     DD250E-9B
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ilginiz için teşekkürler ama sorum aslında bunlarla ilgili diil ilk çalıştırmada yağ tamamen karterde olduğu için acaba motor içinde bi sorun oluştururmu yani marşa basayımmı yoksa bir ustayamı götüreyim cok saolun

Alıntı DR.ALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1--lastiklerde deformasyon oluşabilir

2--akü bitebilir

3--hortum ve kablolar eski ise çatlaklar oluşabilir

4--frenler ses yapabilir

5--civata somun bölgelerinde paslanma olabilir

6--bujiler oksitlenmiş olabilir

7--''umarım hiçbiri olmaz'' mucizesi gerçekleşebilir

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    Alıntı ruhumm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilginiz için teşekkürler ama sorum aslında bunlarla ilgili diil ilk çalıştırmada yağ tamamen karterde olduğu için acaba motor içinde bi sorun oluştururmu yani marşa basayımmı yoksa bir ustayamı götüreyim cok saolun
    dostum o sorun olmaz
    ama motorunu çalıştırmadan önce ayaklıktan al dik dut 90 derece
    yağ tüm karterlere eşit yayılsın kuru yer kalmasın (bun her daim faydalıdır hafta sonları motoru çıkardığım için sürekli yaparım)

eğer içine sinmesini istiyorsan tamamiyle
    bunu yaptıktan sonra
    marşa bas ama çalıştırma piston ve sekmanlara yağı çarpar bu şekilde
    2 kez yap bunu ardından da çalıştır

bahadır atak
    memur
     regal raptor dd 250e-9b
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahadır geçmiş olsun ilk başta jikle ile çalıştırmayı denedinmi makina 10 gün yatınca bu soğuk havalarda bujiler oksitlenme yapabiliyor çalışmıyor bujileri temizleyip jikleyi çekerek tekrar dene tabi aküde voltaj kalmışssa
    birde benimde yaptığım sağ elcikteki kırmızı elektrik kesme butonunu kapalı kalmış olmasın kolay gelsin
    lokma anahtarının bugün elime geçmesiyle bi iki saat önce bujileri söktüm.. uçları simsiyah olmuştu ve boğulmuştu.. önce güzelce çakmakla uçlarını yaktım ve ince bi şekilde zımparaladım.. taktığımda ikinci marşta çalıştı.. yardımın için çok sağol abi.. ama bugün birşey daha farkettim ayaklıktaki sensör sıkıntı yapıyor zaman zaman tam çalışmıyor veya yarım çalışıyor.. onun yenisini temin etme şansım var mıdır acaba??

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)