Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

onurbahattin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Arrow bir kaçgün yatan motoru çalıştırma ,yardım?

Arkadaşlar motorumu yeni aldım daha yeniyeni öğreniyorum bir sorum olacak size ,motoru bir kaç gün kullanmayınca çalıştırmakta zorluk çekiyorum jikle çekmeden zaten çalışmıyor çalıştırdıktan sonrada gaz vermezsem istop ediyor ,rolantiyi yükseltiyorum ancak o şekilde çalışıyor ama 5 dk çalıştıktan sonra sıkıntı yok ,bu normalmidir yada başlangıçta birşeylerimi eksik yapıyoırum ,babamda 400lük scooter var sym tık diye alıyor benimki çalışmıyor sinir oluyorum :mrgreen:

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Alıntı onurbahattin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorumu yeni aldım daha yeniyeni öğreniyorum bir sorum olacak size ,motoru bir kaç gün kullanmayınca çalıştırmakta zorluk çekiyorum jikle çekmeden zaten çalışmıyor çalıştırdıktan sonrada gaz vermezsem istop ediyor ,rolantiyi yükseltiyorum ancak o şekilde çalışıyor ama 5 dk çalıştıktan sonra sıkıntı yok ,bu normalmidir yada başlangıçta birşeylerimi eksik yapıyoırum ,babamda 400lük scooter var sym tık diye alıyor benimki çalışmıyor sinir oluyorum :mrgreen:
    onur sıkıntı yok bizim makinalarda havalardan dolayı(yaz sıcakları gelinceye kadar) jiklesiz çalışmıyor ve motor ısıncaya kadar stop eder ısınınca normale döner
    jikle makinayı yüksek devirde çalıştırmıyor sadece soğuk havalarada zengin hava karışımı yaparak çalışmasını sağlıyor

REALİST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış TEKÇİ
    Yönetici
     DAELİM S3
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil abi söylediklerine ek onurun makina sıfırmı ikinci elmi bilmiyorum yeni aldım dedi ama sıfırsa şunu söyliyebilirim ilk aldığımda benim motorda da çok sık oluyordu ilk bakımları ve rodaj tamamlandıktan sonra 1 tıkda alıyor uzun süredir ciklesiz çalıştırıyorum belkide bu dönemdeki sık kullanımımlada alakası olabilir refarans olsun diye eklim dedim.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Alıntı REALİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi söylediklerine ek onurun makina sıfırmı ikinci elmi bilmiyorum yeni aldım dedi ama sıfırsa şunu söyliyebilirim ilk aldığımda benim motorda da çok sık oluyordu ilk bakımları ve rodaj tamamlandıktan sonra 1 tıkda alıyor uzun süredir ciklesiz çalıştırıyorum belkide bu dönemdeki sık kullanımımlada alakası olabilir refarans olsun diye eklim dedim.
    tşk.
    her gün çalışan makinalar bu havalarda artık jiklesiz çalışabiliyor hergün çalıştırılan makina bu havalarda jiklesiz çalışmıyorsa bujileri karbiratör ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onur sıkıntı yok bizim makinalarda havalardan dolayı(yaz sıcakları gelinceye kadar) jiklesiz çalışmıyor ve motor ısıncaya kadar stop eder ısınınca normale döner
    jikle makinayı yüksek devirde çalıştırmıyor sadece soğuk havalarada zengin hava karışımı yaparak çalışmasını sağlıyor
    anladım abi normal olmasına sevindim çok moral bozucu bir durum :?:
    babamın motoru tık diye alıyor ,ucuz motor alırsan böyle olur diyor dalga geçiyor benimle
    ben jikle yi çekiyorum çalışıyor altta vida gibi biyer var orayıda çeviriyorum o sanırım rolantiyi yükseltiyor motor ısınınca tekrar kısıyorum

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı REALİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimmotor ikinci el ama 2000km de daha ilk sahibi bayanmış uyutmuş motoru hep kullanmamış doğru dürüs ,motoru bile açılmamış daha :mrgreen:
    bakımlarını yeni yaptırdım neyse hergün çalışırsa sıkıntı olmaz sanırım

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    babamın motoru tık diye alıyor ,ucuz motor alırsan böyle olur diyor dalga geçiyor benimle
    ben jikle yi çekiyorum çalışıyor altta vida gibi biyer var orayıda çeviriyorum o sanırım rolantiyi yükseltiyor motor ısınınca tekrar kısıyorum
    tüm choper makinalar ısıncaya kadar öksürür ısınınca düzelir scoter gibi değildir sıkma canını babaya bu modeller böyleymiş dersin :mrgreen::mrgreen:

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Kardeşim aynı sıkıntı bende de var, bazen ilk marşta canavar gibi kükreyen motor, bazen de zatülcenpli dedeler gibi öksüre öksüre ölüyor, makianarımız bu konuda biraz nazlı, jikleyi ne durumda kullanmak gerekir bunu iyi tayin edip uygulamak lazım, böyle böyle öğrenicez işte, bende de tıpkı söylediğin gibi oluyor, motoru ilk çalıştırırken karbüratörün sağ tarafındaki rölanti ayarını biraz yükseltiyorum stop etmemesi için, zaten motor ısındıktan sonra devri birden artıveriyor, ondan sonra rölantiyi biraz daha kısıp öyle biniyorum, aksi halde zırt pırt stop ediyordu eskiden.

Bide benim rölanti ayar vidası titreşimden falan ayarı bozuluyordu, gevşeyip düşüyordu,bende boydan boya silikon çektim, sonra da bir sefer sonuna kadar uzatıp gevşettim fazlalıkları sıyırsın diye, artık titreşimden vb hiç gevşeme çıkma falan olmuyor, bilgine.

kolay gelsin.
    "Lone Wolf...No Club..."

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    rölanti ayar vidasıyla fazla oynamayın..motorun hassas olan dengeleri dahil tüm avans sistemini etkiler senronunu bozarsınız

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    evet ozaman normal miş şimdi rahatladım
    yapılacak iş motor yatınca bir kaç gün,çalıştırmadan önce jikle çekilkecek çalıştırılacak ,rolanti duruma göre arttırılacak..
    motor ısınınca jikle kapatılacak,rolanti düşürülecek

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)