arkadaşlar Alp doğru söylüyor rolanti vidası o iş için değil oynamayın elinizde kalır rolanti vidası motor sıcakken ayarlanır ve bir daha oynanmaz![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)arkadaşlar Alp doğru söylüyor rolanti vidası o iş için değil oynamayın elinizde kalır rolanti vidası motor sıcakken ayarlanır ve bir daha oynanmaz![]()
RR DD250-E 9B
BURSA
B Rh (-)jikleyi doğru kullanmakla ilgili bir konu vardı,
jikleyi çekip hemen marşa basmayın biraz boşta gaz verin benzin karbüratöre insin (3-4 kez) sonra marşa basın. Aksi halde marş motoru ömrü kısalır.
This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth
350 spyder
ANKARA
A Rh (+)Ya Celil Abi oynamayın o vidayla demişsin ama ben bugün karbüratörü körüklerinden söktüm ( :D ) biraz kurcaladım vb o vidaya da uzuuuuunca bi baktım, sadece bizim gaz tellerinin baglandıgı yeri birazcık ittiriyor o kadar, yani o ayarın cok ciddi birşey oldugunu düşünmüyorum, çünkü gördüğüm kadarıyla sadece elimizle verdiğimiz gazı bir nevi bir noktada sabitlemeye yarıyor gibi, acaba bizim dediğimiz rölanti vidası gibi karbüratörde başka bir ayar daha mı var, ve siz onunla oynadıgımızı mı zannettiniz? Yada benim bu görüp "aaa bu sadece bu işe yarıyormuş" dediğim bu sözkonusu vidadan mı bahsediyorsunuz gerçekten? Kafam karıştı? Mekanizmasına baktığımda görünürde sadece elimizle verdiğimiz gaza trim veren bir yapısı var? Bi aydınlatabilir misiniz bu konuda?
Ha bu arada karbüratörü neden ayırdım?
Makina 4 5 marşta ancak çalışır hale geldi ve çalışırken de çok feci tekliyor, kendi kendine devri birden yükselip alçalıyor vb, sanki benzinde pislik varmış, yada karbüratör hava yakıt karışımını iyi ayarlayamıyormuş gibi geliyordu, birden duruveriyordu falan...ve bunların hepsi makina yaklaşık bi 3 -5 dakika hiç binilmeden sadece ısıtma yaparken meydana geliyordu...ayrıca vuruntu ve titreşim de vardı, körüleri hafifçe yerlerinden ayırıp bir daha yerlerine taktım, yırtık vb varmı diye baktım falan, sonra geri sıktım kelepçeleri vb, makinaya birden can geldi, bir iki tur attım, sonra yolda giderken yine aynı problem baş gösterdi ve stop etti, bir daha da çalıştıramadım, koca yokuşu o beni değil de ben onu sırtımda çıkardım, yokuşu çıkar çıkmaz bir daha canlandı bi "röhaaarrr" diye kükredi, iki tur daha attım, sonra garaja koydum, 15 dakikada bir çalıştırdım (toplamda 4-5 kere) hepsinde de ilk seferde çalıştı...birde bir ara akü bayaa bi zayıfladı ama iki turdan sonra yine zehir gibi oldu?
Benim makinada cin mi var?
"Lone Wolf...No Club..."
350 spyder
ANKARA
A Rh (+)
YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)aynı rolanti düğmesinden bahsediyorum yaptığı iş dediğin gibi gaz telini gererek gaz vermek ama sürekli oynanırsa vida dişleri yalama olabilir rolanti ayarı sabit kalmaz uğraştırır
karbiratör manifolt boğazlarının kelepçesi oturmaz hava alırsa makina düzgün çalışmaz rolantide gaz devri gezme yapar değişkenlik gösterir
karbiratörün benzin haznesindeki tortuları boşaltabilmek için 2 hazneninde alt kısmında gömme vidalar var sökünce haznelerin dibini boşaltıyor yeri nerede dersen tam bilemiyorum
yatan motorda benzin buharlaşma konusunda doğru düşünüyorsun![]()
350 spyder
ANKARA
A Rh (+)Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)