Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Kırılan Ayak Basamakları

Daha önceden yaşadığım bir kaza nedeniyle arka fren pedalım kırılmıştır ve 350 lira vererek komple basamak almıştım

Geçenlerde Motorum olduğu yerde yere düştü aynı pedal tekrar çatladı, bu sefer alyan yardımıyla pedalı söküp Topkapı sanayideki İslam Ustaya Götürdüm kendisi alüminyum kaynakçısıdır. bana 20 liraya mal oldu. Çok güzel bir şekilde basamağı kaynak yapıp eski haline geri getirdi sadece nikelajında ufak bir problem var oda fazla gözükmüyor zaten.

Böyle bir sorun yaşayan arkadaşların servisten önce kaynakçıya gitmesini tavsiye ediyorum

ayrıca tornacıya sordum alüminyumdan olan fren pedallarının aynılarını demirden bize yapabilirmiş. bunun içinde 100 lira fiyat verdi.

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,754
    Beğenilmiş
    1,318
    Alıntı korhan_751 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önceden yaşadığım bir kaza nedeniyle arka fren pedalım kırılmıştır ve 350 lira vererek komple basamak almıştım

Geçenlerde Motorum olduğu yerde yere düştü aynı pedal tekrar çatladı, bu sefer alyan yardımıyla pedalı söküp Topkapı sanayideki İslam Ustaya Götürdüm kendisi alüminyum kaynakçısıdır. bana 20 liraya mal oldu. Çok güzel bir şekilde basamağı kaynak yapıp eski haline geri getirdi sadece nikelajında ufak bir problem var oda fazla gözükmüyor zaten.

Böyle bir sorun yaşayan arkadaşların servisten önce kaynakçıya gitmesini tavsiye ediyorum

ayrıca tornacıya sordum alüminyumdan olan fren pedallarının aynılarını demirden bize yapabilirmiş. bunun içinde 100 lira fiyat verdi.
    Geçmiş olsun korhan ucuz yolu halletmisin olayı.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Korhan benim de sol ayaklık 2.defa kırkaynaktan kırıldı.Mübarek, kraker gibi bir yere dokundurman yeterli.Malzeme içi boş tutya denilen malzemeden ve aynı zamanda döküm olduğu için çok dayanıksız haliyle.Ben bu ayakları T10 aliminyum malzemesinin kütüğünden alıp,arkadaşa cnc tezgahında yenisini yaptıracağım oldukça sağlam olacağını hatta ömürlük olacağını söyleyebilirim.En azından malzemenin içi dolu olacak,döküm olmayacak.Darbe aldığında en fazla yamulacak .Ayakların çiftinin imal maliyetinin 10-15 tl yi aşmayacağını söyledi arkadaşım.

Yaptırdığım zaman test + sağlamlık konusunda bilgilendirme yapacağım.Talep olursa da seri imalatını bile yapabiliiriz.

Bu arada ayaklıkları demir malzemeden yaptırtma sakın herhangi bir yere takarsan sağlam olduğundan ciddi kazaya sebep olur ,şaseyi yamultabilir.

En iyisi T10 alaşımlı aliminyum malzemesi olduğunu söyledi arkadaşım.
    Konu Rona tarafından (23.August.2013 Saat 13:32 ) değiştirilmiştir.

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    eğer yaptırdığın malzeme nikelaj olucaksa kesin yaptırırım olmayacaksa kendim alır siyah renge boyar o şekildede kullanırım. 10 15 lira para değil kesin alırım varsa öyle bir durum beni yaz listeye kafadan. ayrıca doğukanda bir çift alır.

şekli bire bir olduktan sonra sorun yok. genelde tornacılar ortadaki delikleri yapmasak olurmu diye soruyor.

bana kalırsa o ortadaki şekilli delikler olmasa ayaklık daha sağlam olabilir. nikelaj bir malzeme olsa tadından yenmez.

kafadan 3 kişi olduk bile.

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı zafer46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun korhan ucuz yolu halletmisin olayı.
    çok sağol kardeşim

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı korhan_751 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer yaptırdığın malzeme nikelaj olucaksa kesin yaptırırım olmayacaksa kendim alır siyah renge boyar o şekildede kullanırım. 10 15 lira para değil kesin alırım varsa öyle bir durum beni yaz listeye kafadan. ayrıca doğukanda bir çift alır.

şekli bire bir olduktan sonra sorun yok. genelde tornacılar ortadaki delikleri yapmasak olurmu diye soruyor.

bana kalırsa o ortadaki şekilli delikler olmasa ayaklık daha sağlam olabilir. nikelaj bir malzeme olsa tadından yenmez.

kafadan 3 kişi olduk bile.
    Aliminyum nikelaj renginde fakat biraz daha mattır .2011 Daytona kasaların ön amortisör maşaları aliminyumdan zaten renk olarak fark etmeyecek bile

Soul Of A Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Geçmiş olsun, yalnız ben başlığı " Kırılan Ayak Başparmakları " anladım dedim noluyoruz. :D Yanlış anladığımı farkedince durduk yere sevindim, cana geleceğine mala gelsin tabii (: Tekrar geçmiş olsun..

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aliminyum nikelaj renginde fakat biraz daha mattır .2011 Daytona kasaların ön amortisör maşaları aliminyumdan zaten renk olarak fark etmeyecek bile

abi hemen girişelim biz bu işe eminim forumdan daha çok alanda çıkıcaktır. hatta ben iki çift bile alabilirim

toplamda 4 çift yaptrımış oluruz

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,754
    Beğenilmiş
    1,318
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Korhan benim de sol ayaklık 2.defa kırkaynaktan kırıldı.Mübarek, kraker gibi bir yere dokundurman yeterli.Malzeme içi boş tutya denilen malzemeden ve aynı zamanda döküm olduğu için çok dayanıksız haliyle.Ben bu ayakları T10 aliminyum malzemesinin kütüğünden alıp,arkadaşa cnc tezgahında yenisini yaptıracağım oldukça sağlam olacağını hatta ömürlük olacağını söyleyebilirim.En azından malzemenin içi dolu olacak,döküm olmayacak.Darbe aldığında en fazla yamulacak .Ayakların çiftinin imal maliyetinin 10-15 tl yi aşmayacağını söyledi arkadaşım.

Yaptırdığım zaman test + sağlamlık konusunda bilgilendirme yapacağım.Talep olursa da seri imalatını bile yapabiliiriz.

Bu arada ayaklıkları demir malzemeden yaptırtma sakın herhangi bir yere takarsan sağlam olduğundan ciddi kazaya sebep olur ,şaseyi yamultabilir.

En iyisi T10 alaşımlı aliminyum malzemesi olduğunu söyledi arkadaşım.
    Abiçim güzel bir paylasım olmus benimde fren petalım krıldı dun kendiliginden kılrıldı desem yeridir yani hiç bir yere çarpmadım darbe falan almadan kırıldı neye Senin bu arkadaş fren pedalınıda aynı malzemeden yapa bilirmi malum yenisi 130 tl :(

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    zafer oturduğun yeri bilmiyorum ama pedalı sök, zaten somonlarla sabitlenmiş. nasıl söktüğünü unutma. atla metrobüse topkapı sanayi sitesine git. orda islam ustayı bul. kaynak yapsın pedala.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)