Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    AyhanBağcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayhan Bağcı
    Öğrenci
     Spyder 350
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

Hava filtresi yağ içinde !!!!

Merhaba

Motorun ust kafasina bagli ve hava filtresinin icine kadar giden kalin bir hortum var bu ne işe yarar ??
    Benim bildigim hava filtresine sicak hava yollarki motor yakit yakma konusunda performans artsin..

Bu hortumdan hava filtresinin icine yag gelmesi normal mi, bunun sebebi nedir..?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı AyhanBağcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Motorun ust kafasina bagli ve hava filtresinin icine kadar giden kalin bir hortum var bu ne işe yarar ??
    Benim bildigim hava filtresine sicak hava yollarki motor yakit yakma konusunda performans artsin..

Bu hortumdan hava filtresinin içine yağ gelmesi normal mi, bunun sebebi nedir..?
    Ayhan filitreye giren giren hortumdan yağ gelmesi normal çünki motorda sıcaktan buharlaşan yağ o hortum üzerinden filitreye geliyor arada bir filitreyi söküp sıvı sabunla yıkayıp temizlemekte yarar var

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Oraya bir miktar yağ gelmesi normal fakat çok fazlaysa motor yağı çok ısınıyordur buharlaşacak kadar. Bi baktırsan iyi olur

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Ayhan Bağcı
    Öğrenci
     Spyder 350
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Motorda 110 u gectikten sonra alttan bildiginiz yag damliyo, hava filtresinde ufak bir delik var ordan elektrik aksama aküye kadarbile akmış yani..

Ozaman piston ve yatak bölümünde sıkıntı olabilir, motor hala garanti kapsaminda, gotursek kesin kullanici hatasi derler, ana servis bile bes para etmez..

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Motorda 110 u gectikten sonra alttan bildiginiz yag damliyo, hava filtresinde ufak bir delik var ordan elektrik aksama aküye kadarbile akmış yani..

Ozaman piston ve yatak bölümünde sıkıntı olabilir, motor hala garanti kapsaminda, gotursek kesin kullanici hatasi derler, ana servis bile bes para etmez..
    O kadar yağ gelmemesi lazım servise göster bir baksınlar sorun olup olmadığını bulsunlar sonra garanti konusunu servisle konuşursun

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Garanti kapsamında olan ve motor içinde oluşan bir arızayı kullanıcı hatası olarak gösteremezler. Kullanıcının müdahale edebileceği bir yer değil.
    Servise gösterip konuşman daha doğru, bu ön yargıyla başka bir kişiye müdahale ettirme sakın.
    Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyler öğrenebilirsin!

Ayhan Bağcı
    Öğrenci
     Spyder 350
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Ön yargi diyorsunuz da, morun icinden keceyi degistirip kullanici hatasi diye benden belli bir para aldilar, motorum daha 5000 km de.

Yinede servise gidicez tabiki, en son distirubutoru bulup kavga ettik, adam diyo garanti kapsami olarak fabrika bize %1 tolesans taniyo yani motorun fiyati 2500 dolar mis 25 dolarlik parca degistirebilirlemis..

Aldigimizdan beri ön firen merkezi bozuktu, 5 kere gittim servise anca degistirdiler yenisiyle, disturubutor de diyo dış etkene maruz kaliyo bu bozulabilir, galerideyken motor hangi dış etken..

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Ön yargi diyorsunuz da, morun icinden keceyi degistirip kullanici hatasi diye benden belli bir para aldilar, motorum daha 5000 km de.

Yinede servise gidicez tabiki, en son distirubutoru bulup kavga ettik, adam diyo garanti kapsami olarak fabrika bize %1 tolesans taniyo yani motorun fiyati 2500 dolar mis 25 dolarlik parca degistirebilirlemis..

Aldigimizdan beri ön firen merkezi bozuktu, 5 kere gittim servise anca degistirdiler yenisiyle, disturubutor de diyo dış etkene maruz kaliyo bu bozulabilir, galerideyken motor hangi dış etken..
    Tüketici haklarını koruyan ciddi yasalar var. Hatta birde yönetici avukatımız var.
    Olayın boyutu değişirse seninde kullanacağın hakların var. Yok 25 dolar vs. o masallarla bir yere gidemezler...
    Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyler öğrenebilirsin!

Ayhan Bağcı
    Öğrenci
     Spyder 350
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum, ins çözümü cabuk olur

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum, ins çözümü cabuk olur
    Yağ keçesi konusunda bendede para istedi emre motor. sonunda değiştirdim ama garantiden biraz fazla çığırtkanlık yapmak lazım bu tip garanti konularında haberiniz olsun.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)