Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Halilcan Ylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

halilcan yılmaz
    ögrenci
     Regal Raptor dd250 e-9 2006
     tekirdağ
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Elektrik kesiyor

selamün aleyküm abi mı var bilmem bugun başka bir makinada kullanmak için benım aküyü söktük sonra işimiz bitti geri taktık eywallah sıkıntı yok son bir saattir stop ediyorum marş basmıyo tepki yok sanki akü yok sinyaller çalışmıyor elektrik gelmiyo vurduruyorum çalışıyo lambalar yanıyo stop edince yine aynı bide 6 aydır motor bende ilk defa hararet ışıgı yandı motoru çalıştırdıgım gibi lambanın yanması garip degil mi ?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Halilcan Ylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamün aleyküm abi mı var bilmem bugun başka bir makinada kullanmak için benım aküyü söktük sonra işimiz bitti geri taktık eywallah sıkıntı yok son bir saattir stop ediyorum marş basmıyo tepki yok sanki akü yok sinyaller çalışmıyor elektrik gelmiyo vurduruyorum çalışıyo lambalar yanıyo stop edince yine aynı bide 6 aydır motor bende ilk defa hararet ışıgı yandı motoru çalıştırdıgım gibi lambanın yanması garip degil mi ?
    Halilcan elektrik için akünün yanındaki siğortaya bak patlamış veya ayakları temas etmiyor olabilir sorun orda değilse akünün şarzı bitmiş olabilir şarza bağlat veya vurdurup çalıştırınca 20 dakika kadar dolaş stop edince marş basarsa akü şarz alıyor demektir çalışdıkca kendini toplar düzelmiyorsa akü bozuldu demektir yenise bakıcan
    hararet lambası yanması müşürü bozulmuş olabilir

halilcan yılmaz
    ögrenci
     tekirdağ
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    abi akü şarj oluyor yani çalışıyor sigortada saglam çözemedim gitti motora degdi satmam gerek hemen :D

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Halilcan Ylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi akü şarj oluyor yani çalışıyor sigortada saglam çözemedim gitti motora degdi satmam gerek hemen :D
    siğorta sağlamsa ayakları temazsızlık yapabilir siğortayı aradan çıkarıp iki ucundaki kabloları birbirine değir dene
    makinayı vurdurup çalışdırınca elektirik var demişsin (bu makina şarj ediyor demek) stop edince elektrik yok demişsin bu durumda aküde elektrik yok akü şarzı almıyor akü bozulmuş olabilir demek
    değmiş çıkarırsın düzelir :mrgreen: bu kadar şeyden makinamı satılır ama modeli değiştirmek istiyorsan bahane olur

halilcan yılmaz
    ögrenci
     tekirdağ
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siğorta sağlamsa ayakları temazsızlık yapabilir siğortayı aradan çıkarıp iki ucundaki kabloları birbirine değir dene
    makinayı vurdurup çalışdırınca elektirik var demişsin (bu makina şarj ediyor demek) stop edince elektrik yok demişsin bu durumda aküde elektrik yok akü şarzı almıyor akü bozulmuş olabilir demek
    değmiş çıkarırsın düzelir :mrgreen: bu kadar şeyden makinamı satılır ama modeli değiştirmek istiyorsan bahane olur
    ya model en başta 250 e10 alacaktım böyle üzülmezdim :D

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Geçmiş olsun. Problem çözülmediyse, sigortanın kabloları akünün arka tarafında bi yerde ek oluyor, aşırı küklemede bu kısımdaki ek yeri yanıyor. orayı bulup ek yerini tazelersen çözülebilir.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

halilcan yılmaz
    ögrenci
     tekirdağ
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ozguralic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Problem çözülmediyse, sigortanın kabloları akünün arka tarafında bi yerde ek oluyor, aşırı küklemede bu kısımdaki ek yeri yanıyor. orayı bulup ek yerini tazelersen çözülebilir.
    walla abi vurdurdum bu sefer çalıştı stop ettim elektrik geldi marşa bastım çalıştı çözemedım gıttı bu işi :D

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kontrol Edeceğin yerler

Akü kutup başlarının vidalarını sıkı olduğuna bak.
    Akü kutup başlarının oksitlenmemesi lazım eğer oksitlendiyse zımpara ile zımparala ve tekrar yerine takıp vidaları sık
    Aküye gider kabloların temassızlık yapıp yapmadığına bak. ( far yanık moddayken kabloları salla )
    Kabloların arasında bulunan küçük beyaz plaktiklerin içindeki cam sigortaların oksitlenmediğine bak. sigortayı aradan çıkartıp direk kabloları birbirine tak. far yanarsa sigortalarda problem var demekki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)