Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

ereneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

motordan sesler geliyor

merhaba regal raptor dd 150 e-2 kullanıyorum motor dururken gaz verince bi titreme sesi geliyo sanki vida yada öyle bişey oynuyo gibi giderkende aynı ses geliyo ama sadece 4.vitese takıp 55 kmh a gelince cıkıyo 60 da yok mesela motor kısmından bişey oynuyo sanki zincirde sallanıyo ondanda geliyo ses :?:

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,436
    Beğenilmiş
    6,860
    Eren sanırım belli bir devirde yapıyor sesin mekanik olduğunu düşünüyorum gevşek bir vida veya eksoz içidenden geliyor olabir servise gittiğnde gaz verip sesin nerden geldiğini tespit etmek gerek

sunay690 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Geçen haftalarda benbimde başıma geldi bu ses olayı. Tam vites değiştireceğim devirlerde bir cızırtı tıkırtı geliyordu motordan. Sonra kası çıkardım sesin nereden geldiğini daha iyi anlamak için. Tabi kaskı çıkarınca sissi bar a astım öyle sürdüm motoru ses kesildi gelmiyor, heralde düzeldi dedim kasıkı taktım yola devam bi baktım ses yine var daha sonra tesadüfen bi arkadaş fark etti ses sisi bar ın arkasındaki reflektör den geliyormuş, civatası gevşemiş sürerken yüksek devirde cızırtı yapıyormuş e tabi bende kaskı sisi bar a astığımdan kask reflektör ü sıkıştırıp sesi engelliyomuş o yüzden fark edemedim. Akabinde hemen anahtarla reflektörü sıktım güzelce şimdi ses falan yok

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ereneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba regal raptor dd 150 e-2 kullanıyorum motor dururken gaz verince bi titreme sesi geliyo sanki vida yada öyle bişey oynuyo gibi giderkende aynı ses geliyo ama sadece 4.vitese takıp 55 kmh a gelince cıkıyo 60 da yok mesela motor kısmından bişey oynuyo sanki zincirde sallanıyo ondanda geliyo ses :?:
    Aynı ses bazen benim motordada oluyor Ben koruma demirinden ya da egsozdan geldiğini düşünüyorum.
    RR-ANKARA
    FAK85

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Böyle cızzzz diye bir ses geliyor hatta ustayı motora otuturdum bi dinle nerden geliyor diye bana orjinal aynalar ses yapıyor dedi. Ancak kontrol ettiğimde ustanın beni yediğine kanaat getirdim
    RR-ANKARA
    FAK85

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    evet cızzz diye bir ses geliyor egzoz kısmından yada motordan geldiği belli ama her viteste olmuyo ya bosta gaz verince yada 55 km hıza gelince vites 3 deyken 50 ye cıksam devir yükselse gelmiyo ama değişik bişey bence vidalardan şüpheleniyorum gevşeme olmustur sanırım bide ayrıyetten zincir sallanıyo o ses yapıyo o baska :d

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    gerçi sese kurban olim bugün azdaha taksiye dalıyodum arkadan ben sağda giderken soldan birdenbire önüme gecip durdu arka fren ön biren bastım ama yetmedi bide teker kaydı ufaktan motor gezindi altımda bi :D zor bela yandan taksiyi sıyırıp geçtim bu taksiciler dolmuscular hepsi yolu kendisinin herkes kendilerinden korkuyo sanıyo bigün birini fena yapcam trafikte :D

duzunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Devrim UZUNAY
    Kimya Öğretmeni
     mondial mr 250 destro
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    akşam soğukta motoru çalıştıramadım marşa bastım yemedi bir daha bastım bu sefer böğürdü bende fazla zorlamadım yine çalışmadı var mıdır bir sıkıntı neden yapmıştır bilen varsa cevap yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,436
    Beğenilmiş
    6,860
    Alıntı duzunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    akşam soğukta motoru çalıştıramadım marşa bastım yemedi bir daha bastım bu sefer böğürdü bende fazla zorlamadım yine çalışmadı var mıdır bir sıkıntı neden yapmıştır bilen varsa cevap yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler
    Çalışırırken jikleyi kullandığını düşünüyorum ama marş çabuk güçten düşmüş bana akünün durumu zayıf gibi geldi

duzunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Devrim UZUNAY
    Kimya Öğretmeni
     mondial mr 250 destro
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalışırırken jikleyi kullandığını düşünüyorum ama marş çabuk güçten düşmüş bana akünün durumu zayıf gibi geldi
    celil abi bendeki motorda regal 250 cc kullandığı motor var jikle yok dediğin gibi akü zayıflamış birkaç kez denedikten sonra marş basmadı ben aküyü bir elden geçireyim Teşekkür celil abi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)