Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

onurbahattin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Exclamation Yağ damlatma yardım ????

Selam arkadaşlar motorumu uzun süredir kullanmadım 15 20gündürde çalıştırmamıştım.Bu akşam aküsü bitmesin diye çalıştırayım dedim garaja indim bırandasını açtım motorum yerde meyilli biraz park ettiğimde motorda otarafa yatıyor belli bir derece ,motorun yattığı tarafın tam bu ayaklığın olduğu yerin hizasından yağ damlamış sanırım yerde yağ kalıntısı vardı taze 15 cm e 15 cm genişliğinde öyle çok göl olmamış ıslak da kuruyor Muş görüntüsü vardı , eğilip altına ışık tuttum bu ayaklığın üstündeki ayaklığa bağlı yayın oralardan biyerden damlamış sanırım tamda onun altına denk gelen yer,birde şanzuman teli motorun park halinde yattığı tarafta kalan kısımlarda hafiften yağlı gibi geldi ... Çalıştırdım bir iki tur attım sıkıntı hissetmedim ondan önce yağ çubuğuna baktım yağda eksilme hissetmedim neden olmuş olabilir ????birde bir iki tur attıktan sonra temiz bir yere çektim biraz bekledim tam o yukarda belirttiğim ayaklığa bağlı yayın hizasında bir damla damlatmış ....
    Konu onurbahattin tarafından (09.Şubat.2014 Saat 23:51 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    Onur yağ gelebilecek 2 yer var biri yan nikaj motor alt kapağının contası veya vites çubuğunun motora girdiği yerdeki motor bloğunun üzerindeki keçe yatmaktan ve soğuktan sertleşen keçe kısa bir süre kaçırma yapabilir kotrol etmek lazım kaçak kesilmezse keçenin değişmesi gerekir yağ sevisine dikkat et kolay gelsin

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onur yağ gelebilecek 2 yer var biri yan nikaj motor alt kapağının contası veya vites çubuğunun motora girdiği yerdeki motor bloğunun üzerindeki keçe yatmaktan ve soğuktan sertleşen keçe kısa bir süre kaçırma yapabilir kotrol etmek lazım kaçak kesilmezse keçenin değişmesi gerekir yağ sevisine dikkat et kolay gelsin
    Eyvallah abi en kısa zamanda bir ustaya göstereceğim ...

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil abi iki gün oldu temiz yere çektim motorumu iki üç damla damlatmış sence normalmi 20 gündür kullanmıyorum motoru ,öyle afaki bir akma yok... Keçedense neyapmam gerek çok masraflı olurmu keçe zor bulunan birşeymi acaba burda rr bayii var ama sadece bayi işte doğru düzgün parça yok ....

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    Alıntı onurbahattin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi iki gün oldu temiz yere çektim motorumu iki üç damla damlatmış sence normalmi 20 gündür kullanmıyorum motoru ,öyle afaki bir akma yok... Keçedense neyapmam gerek çok masraflı olurmu keçe zor bulunan birşeymi acaba burda rr bayii var ama sadece bayi işte doğru düzgün parça yok ....
    sadece yazın sıcakta veya çok yol yapıp motor fazla ısındığında park ettiğinde buharlaşan yağ tahliye hortumundan 1-2 damla yağ atar bu durum normaldir ama yukarıdaki şartlar oluşmamışsa park halindeyken yağ damlatıyorsa baktırıp yaptırmak lazım keçeden olma olasılığı var keçe ucuz birşey servislerde vardır keçe değilse motor yan kapak contasından olabilir oda ucuz kolay bir işlem servis baksın hallederler kolay gelsin

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece yazın sıcakta veya çok yol yapıp motor fazla ısındığında park ettiğinde buharlaşan yağ tahliye hortumundan 1-2 damla yağ atar bu durum normaldir ama yukarıdaki şartlar oluşmamışsa park halindeyken yağ damlatıyorsa baktırıp yaptırmak lazım keçeden olma olasılığı var keçe ucuz birşey servislerde vardır keçe değilse motor yan kapak contasından olabilir oda ucuz kolay bir işlem servis baksın hallederler kolay gelsin
    .....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)