Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question Mercekli Xenon

Farı iyileştirmek için bazı girişimlerde bulunduk ancak sonuç pek iyi olmadı. Toros farı ve 35w H4 ampül ile uzunlar çok iyi ancak kısalar park gibi yanıyor (park iptal), ayrıca uzun far göstergesi kısalar yanarken çok az yanıyor. Oto elektrikçiler biz bakmayız diyor, motorsiklet tamircileri orjinaline geri dön uğraşma diyor Bu nedenle linkteki ürüne göz diktim ancak kullanan kimseye rastlamadım, kullanan ve fikir verebilecek kimse var mı:

http://www.regalraptor.com.tr/detail...354&ProdID=574

Özgür Bayram
    Muhasebeci
     RR DAYTONA 350 SİYAH
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Bizim motorlarda xenon kullanan pek görmedim bi uyumsuzluk olabilir. Aydinlatma genelimizde problem olan bir konu eğer yaparsanız bilgi aktarımı harika olur

Ferhat Bastem
    Bankacı
     Yamaha XVS 950 Midnightstar
     İstanbul - İçerenköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    232
    Beğenilmiş
    88
    Emre ben de xenon işini araştırdım biraz, iki sorun var ilk aşamada. birincisi zamanla sararma yapması, ikincisi mevcut far tası plastik olduğu için sadece ampul takmanın bu plastik kısmı eritecek olması. elektrik aksamı kısmını pek bilmiyorum, teknik bilgim yok. (akü yeterli mi vs.) idare etsin diye sarı ampul yerine beyaz taktım. az da olsa fark etti ama 10 liralık ampulden de beklenti olmasın şu tarz bir şey alıp ekleme yapmayı düşünüyorum. ondan sonra ne olacağını bizzat tecrübe edeceğim ;)

http://www.dx.com/p/marsing-cree-xm-...2#.VA1fv6LJR7E

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı Ferhat BASTEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre ben de xenon işini araştırdım biraz, iki sorun var ilk aşamada. birincisi zamanla sararma yapması, ikincisi mevcut far tası plastik olduğu için sadece ampul takmanın bu plastik kısmı eritecek olması. elektrik aksamı kısmını pek bilmiyorum, teknik bilgim yok. (akü yeterli mi vs.) idare etsin diye sarı ampul yerine beyaz taktım. az da olsa fark etti ama 10 liralık ampulden de beklenti olmasın şu tarz bir şey alıp ekleme yapmayı düşünüyorum. ondan sonra ne olacağını bizzat tecrübe edeceğim ;)

http://www.dx.com/p/marsing-cree-xm-...2#.VA1fv6LJR7E
    Serkan abi takmış xenon ampul.Konuyu görürse yardımcı olur diye düşünüyorum

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Linkteki ürün Regal Raptor için üretilmiş diye tahmin ediyorum, kendim xenon ve mercek ile uğraşmaktansa bu daha kolayıma geldi, bunu kullanan yok galiba..

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı eek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Linkteki ürün Regal Raptor için üretilmiş diye tahmin ediyorum, kendim xenon ve mercek ile uğraşmaktansa bu daha kolayıma geldi, bunu kullanan yok galiba..
    Eski moderatör Erkan abide vardı bundan.Memnun olduğunu söylemişti bi mesajında

Eyüp Becerir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eyüp Becerir
    Yönetici
     Yamaha MT 07 ABS
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Linkteki far angel far diye geçer. Benim motorumda vardı.
    Motorun üzerinde farı komple değiştiriyorlar yeni kasa far talıyorlar.
    Ama benim yaşadığım en büyük sıkıntı şudur bunu değiştirince uzun farlar çalışmıyor
    Millete selektör atamıyorsun :(

Farı iyileştirmek için bazı girişimlerde bulunduk ancak sonuç pek iyi olmadı. Toros farı ve 35w H4 ampül ile uzunlar çok iyi ancak kısalar park gibi yanıyor (park iptal), ayrıca uzun far göstergesi kısalar yanarken çok az yanıyor. Oto elektrikçiler biz bakmayız diyor, motorsiklet tamircileri orjinaline geri dön uğraşma diyor Bu nedenle linkteki ürüne göz diktim ancak kullanan kimseye rastlamadım, kullanan ve fikir verebilecek kimse var mı:

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler, bir fotoğrafını görsem almaya karar vereceğim ancak bu sezon için erteleyeceğim sanırım

uni88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Evren GÜN
    İç Dış Mimari CG
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Toros fari içine bixenon ampul takrsak iş çözülür hem uzun hem kısa ebayde görmüştüm bir ara ancak alma girişimde bulunmadım fiyatı bir hayli yüksekdi diye hatırlıyorum.
    Bende Toros farı ile değiştirdim benim dandirik farı dün, gayet güzel aydınlatıyor kısaları hiç yakmadım hep uzunları kullanırım zaten azıcık gözü acısın ama beni daha rahat farketsin araba kullanıcıları...
    Bir arkadaş 3 hafta önce bir çin sitesinden buna benzer bir mercekli far getirmişti kendi motoruna, Toros fari alıp ön camını arkadaki aynadan fırında ayırıp gelen mercekli farri bizim regalin plastik arka aynasına takarak bir çözüm üretmeye çalışıyordu çok fazla zamanım olmadığından sonucu görmek için beklemedim ama 2.5 - 3 saat uğraştık beraber. Sonrada bir daha denk gelemedik sonucu merak ediyorum açıkcası plastik tas ayna eriyecek gibi gelmişti bana takarken farı...

O far yerine şunu almanı öneririm Eren hem daha ucuz hem daha güzel bence...

http://www.ebay.com/itm/161297019438...84.m1423.l2649

ugurcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uğur akyay
    Halkla İlişkiler
     R1150GS
     İstanbul - Ümraniye (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

kısa farın park gibi yanması ve uzun far ışığının yanmasının sebebi kabloları takarken ters bağlantı yapmışsınız deneme yanılma yöntemiyle kaboların yerlerini değiştirin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.

piyasada satılan ince beyinli xenon ampullerden olanlardan alırsanız işinizi görecektir ampul H4 olması yeterli sanırım hem uzun hem kısa için. yanlız 55w olanlardan değil 35w olanlardan almanız gerekiyor.
    250 dd e9-b 2007-2009
    F650 "99 2009-2010
    FZS600 "03 2010-2013
    DL650 "05 2013-2014
    R1150GS ''00 2014-...

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler