Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı KamilErgün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    % 8-10 ötv farkı toplam fiyatta 500-700 TL fark yapar. Celil bey siz kullandığınız için farkı biliyorsunuz. Sizce sıfır makinede 2000 TL gibi bir fark ödemeye değermi yoksa farklı alternatiflerede bakalımmı.
    Kamil bey,

2 hafta öncesine kadar bende daytona 250 kullanıcısıydım. 350 cc hiç kullanmadım. Ama daytona 250 tek kişilik kullanımlarda ve şehir içinde artçılı kullanımlarda rahat bir motor olmasına karşın gidiş dönüş 500 km üstü uzun yola çift kişiyle gelecek bir motor değil şahsi kanaatim. Herşeyden önce artçı selesi çok rahatsız muhakkak ona bir destek yaptırmanız gerekli. ve motorun ideal gittiği sürat 80-90 km. Artçılı veya artçısız 100 km hızı gördünüz mü totonuz keşküle dönüyor :mrgreen:

Onun için uzun yol yapmak varsa aklınızda ve regal raptor alacaksanız 350 alın derim. Gerçi çok konusu geçiyor burada ama 250'lik hyosung gv 250 ler var. Ben tipini çok beğeniyorum ( belki dragstar'a benziyor ondandır :mrgreen: ) ama motoru çok sorunsuz kullananlar olduğu gibi sıfır alıp 1000 km olmadan beyin değiştirmek zorunda kalan servisten çıkamayan insanlarda var. Onun için hyosung biraz sıkıntılı

Tüm bunlar bi yana arttırabiliyorsanız bütçenizi 13-14 seviyelerine çekebilirseniz temiz 2. el japonlarda düşünülebilir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,638
    Beğenilmiş
    7,107
    % 8-10 ötv farkı toplam fiyatta 500-700 TL fark yapar. Celil bey siz kullandığınız için farkı biliyorsunuz. Sizce sıfır makinede 2000 TL gibi bir fark ödemeye değermi yoksa farklı alternatiflerede bakalımmı.
    Japon makina tartışmasız bizim RR dan daha iyi fakat bizim makinayı japonla kıyaslamak yanlış aynı sınıfta değiller ikinci el en uygun alınabilecek makina olarak herkesin yönlendiği dragstar kendi sınıfının en alt başlangıç makinasıdır ve piyasası servisi parça sıkıntısı olmaması cazip ama aklı başında diyebileceğimiz 2005 - 2006 model 35 bin km ler civarında 8-9 yıllık makinaların fiyatları hakkı olmadığı kadar yüksek 16-18 binler civarında
    Buna karşılık 9800 tl ye -10000 ye sıfır iş görür güçte orta seviye kaliteye sahip RR 350 cc makina alıp aynı keyfi sürmek bana daha mantıklı geliyor
    japon makinalar az arıza yapar ama sağlam yapar Arıza durumunda 8-10 yaşına gelmiş bir makina her zaman süprizlere açıktır ve parça maliyetleri gerçekten sağlam tutuyor statör 1300 tl şaft dişli seti 2500 tl artı yan parçalar bu arızalar draglarda görülebilen arızalar
    Buna karşılık RR larda görülen şanzuman dişli sıkıntısı garantide değilse komple 650 tl ye yenileniyor bunun dışında başka agır masraf açan yeri yok
    Tabi bütçe elverdiği sürece 5 yaşına kadar japon makinaya gözüm kapalı girerim ama daha üstüne türkiyedeki bakım şartlarında girmekten çekinirim
    son karar herkesin kendindedir bütçe tercih meselesi

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Japon makina tartışmasız bizim RR dan daha iyi fakat bizim makinayı japonla kıyaslamak yanlış aynı sınıfta değiller ikinci el en uygun alınabilecek makina olarak herkesin yönlendiği dragstar kendi sınıfının en alt başlangıç makinasıdır ve piyasası servisi parça sıkıntısı olmaması cazip ama aklı başında diyebileceğimiz 2005 - 2006 model 35 bin km ler civarında 8-9 yıllık makinaların fiyatları hakkı olmadığı kadar yüksek 16-18 binler civarında
    Buna karşılık 9800 tl ye -10000 ye sıfır iş görür güçte orta seviye kaliteye sahip RR 350 cc makina alıp aynı keyfi sürmek bana daha mantıklı geliyor
    japon makinalar az arıza yapar ama sağlam yapar Arıza durumunda 8-10 yaşına gelmiş bir makina her zaman süprizlere açıktır ve parça maliyetleri gerçekten sağlam tutuyor statör 1300 tl şaft dişli seti 2500 tl artı yan parçalar bu arızalar draglarda görülebilen arızalar
    Buna karşılık RR larda görülen şanzuman dişli sıkıntısı garantide değilse komple 650 tl ye yenileniyor bunun dışında başka agır masraf açan yeri yok
    Tabi bütçe elverdiği sürece 5 yaşına kadar japon makinaya gözüm kapalı girerim ama daha üstüne türkiyedeki bakım şartlarında girmekten çekinirim
    Celil abi doğru söylüyor. 2. el almayı düşünüyorsanız, bu tarz arızaları göz önünde bulundurarak almak lazım Ama sıfır alacaksanız zaten bu segmentte problemsiz ciddi bir rakibi olmayan 350 cc bir raptor elbetteki mantıklı bir tercih olacaktır

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi motoru alınca derdi bitse hiç sorun değil.Ama en basitinden periyodik bakım ücreti bile en az 3-4 kat artıyor.Parça değişecek olursa onlarda yüksek fiyat.Yakıtta ilk bakışta büyük fark gözükmüyor.Dragstardan örnek verecek olursam 350 Rapora göre 5 kuruş fazla yakıyor düşük devirlerde kullanıldığında.Ama yılda 10 bin km yapılsa 500 liraya kadar daha fazla yakıt tüketimi yapar.:?

KamilErgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kamil Ergün
    emekli
     Hyosung GV 250
     kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bahdır, CELİL, Mehmet.m üçünüzde haklısınız. Bu bir hobi benim için. Arabam olduğu için devamlı kullanma zorunluluğum yok. Zaten ilk başta yazlıkta gezerim diye düşündüm ve aldım. O sebepten çok iyi bir şey olmasına gerek yok diye düşünmüştüm. Yani 20000 TL ler falan vermek saçma geldi. Dragstarı hatta Shadowu çok beğenmeme rağmen sizin gibi düşünüp 10 yaşında makine alıp sonradan pişman olmak korkuttu beni. Bu sebepten 350 liği araştırmaya başladım. Araştırdıkça kafamda soru işaretleri oluştu. Bu makine ödenen paranın karşılığımı diye araştırdım. İşte bu başlıkta biraz onun için açıldı. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim. Acele etmeden ikinci elide düşünüp hatta Hyosunguda seçenekler arasına alıp araştırmalarıma devam edeyim. Temiz kullanıldığından, değerinde fiyat istendiğinden emin olduğunuz 2012 ve üstü model Daytona 350 ve Hyosung GV 250 tavsiyeniz olursa değerlendiririm. Tekrardan çok teşekkürler.

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi motoru alınca derdi bitse hiç sorun değil.Ama en basitinden periyodik bakım ücreti bile en az 3-4 kat artıyor.Parça değişecek olursa onlarda yüksek fiyat.Yakıtta ilk bakışta büyük fark gözükmüyor. Dragstardan örnek verecek olursam 350 Rapora göre 5 kuruş fazla yakıyor düşük devirlerde kullanıldığında.Ama yılda 10 bin km yapılsa 500 liraya kadar daha fazla yakıt tüketimi yapar.:?
    Arıza yaparsa fiyatlar nasıl olur japonlarda onu bilmiyorum. Dün Celil abi bir iki örnek verdi ki o diyorsa öyledir fiyatlar.

Yalnız periyodik bakımda o kadar abartı fiyatlar çıkacağını zannetmiyorum Bahadır. En azından burada çıkmaz. sonuçta periyodik bakım yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimidir. Ekstradan balatalar işin içine girer eskimişse ya da buji. su soğutmalı ise antifrizli su koyar eksilmişse. Bu kadardır geneli. Raptor yetkili servisleri balata hariç bunları 100 TL den aşağı yapmıyor. Ben antep de japon makineyi isim yapmış ustaya parça fiyatı dahil 150 TL ye yaptırırım. yağ filtresi 25 TL, hava filtresi 30 TL, castrol yağ 50 TL, buji 10 TL, 50 TL de işçilik verirsin. Yani öyle 3 katı 4 katı fiyat burada yok. Öyle fiyat çekse kimse yanına gitmez. ekmek yiyemez o adam. İstanbul'u bilemem.

Dragstar 350 likten 5 kuruş fazla yakıyorsa çok iyiymiş yalnız sevindim:mrgreen: Dragstar başta olmak üzere 2. el japon almak isteyen biri olarak.

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bahdır, CELİL, Mehmet.m üçünüzde haklısınız. Bu bir hobi benim için. Arabam olduğu için devamlı kullanma zorunluluğum yok. Zaten ilk başta yazlıkta gezerim diye düşündüm ve aldım. O sebepten çok iyi bir şey olmasına gerek yok diye düşünmüştüm. Yani 20000 TL ler falan vermek saçma geldi. Dragstarı hatta Shadowu çok beğenmeme rağmen sizin gibi düşünüp 10 yaşında makine alıp sonradan pişman olmak korkuttu beni. Bu sebepten 350 liği araştırmaya başladım. Araştırdıkça kafamda soru işaretleri oluştu. Bu makine ödenen paranın karşılığımı diye araştırdım. İşte bu başlıkta biraz onun için açıldı. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim. Acele etmeden ikinci elide düşünüp hatta Hyosunguda seçenekler arasına alıp araştırmalarıma devam edeyim. Temiz kullanıldığından, değerinde fiyat istendiğinden emin olduğunuz 2012 ve üstü model Daytona 350 ve Hyosung GV 250 tavsiyeniz olursa değerlendiririm. Tekrardan çok teşekkürler.
    Kamil bey bende sizin gibiyim. Arabam var. Cruiser motorları ise hobi olarak değerlendiriyorum. Regal raptor çok güzel makine. Gerçekten buluşmaya gidiyorsunuz. Japonların arasında MCT gibi falan ezik durmuyor. İnsanlar geliyor yanında resim çekiliyor. Çinli bir sürü makine gördüm. Raptor'un onlarla alakası yok. Ki beni o kadar cezbetti ki burada yetkili servisi olmamasına rağmen varsın garantisi olmasın diyerek gözümü kırpmadan aldım :mrgreen:

Makine ödenen paranın karşılığımı? Ödediğimiz paranın yarısı zaten makine bedeli değil vergi. O yüzden bence karşılığıdır. 2. el 10 yaşında japonlarda el yakıyor haklısınız. avuç dolusu para verip 2 gün sonra ayazda kalmak da var. Ama güzel ülkemde bi üst basamağa çıkmak isteyen benim gibi bütçesi sınırlı nicelerinin bu makinelerden başka da şansı yok:(

Bugün classic cruiser olarak ülkede sıfır olarak bi kawasaki vn 900 var fiyat 28.000 TL + plaka masrafları, bide suzuki intruder c800 33.000 TL + plaka masrafları. Spor olarak da yamaha xv950 25.000 TL + plaka masrafları. Dolayısıyla sıfır makineye binmek isteyen ve bütçe sıkıntısı olanların en güçlü alternatifi karbüratörlü, hyosung gibi enjeksiyonlu çipli olmayan nispeten daha basit yapılı, daha az arıza çıkaran raptor'a yönelmesi mantıklı

Şurası da bir gerçek, insan doyumsuz.. Araba alırsınız 5 yıl sonra satıp iyiye geçmek istersiniz. Ev alırsınız. satıp yenisini alamasanız bile tadilat yaptırıp güzelleştirmeye çalışırsınız. Doğamız gereği daha iyiye ulaşmaya çalışıyoruz hep. Motor da da böyle olacak.. Hobi olarak yapsanız bile.. Bütçeniz doğrultusunda daha iyisini isteyeceksiniz.. Raptordan başlarsanız japona, japondan başlarsanız, daha yeni daha yüksek cc li bi japona veya harley'e:mrgreen:

Son olarak hyosung'u iyi araştırın. Hatta Celil abi onun hakkında da baya bilgi sahibidir

Selamlar,

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)