Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    EagleRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre
    Yazılım Geliştirici
     Regal Raptor Daytona 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Motoru tanıma ile ilgili

Merhabalar,

Daytona 250 ile giderken kasis, bozuk yol, çukur vs. illetlerden geçerken gelen ses tok bir ses geliyor. Gevşek bir nokta mı var acaba motorda yoksa normal midir?

Yaşadığım başka bir durum ise vites ile alakalı. Vites geçişlerinin çok sert olduğunu düşünüyorum. Çatır çutur bir geçiş oluyor bazen bu normal midir yoksa bir kontrol yapmalı mıyım?

Bir diğer sorum ise artçı ile birlikte sürüş öncesi özel bir ayar yapıyor musunuz? Belki biraz yükseltme işlemi gerekiyor olabilir mi diye düşünüyorum bazen.

Zincirleme sorularım bunlar Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Emre kasislerden çukurdan geçerken alttan gelen ses büyük olasılıkla zincirin muhafaza saçına değme sesidir bu ses motoru kompresöre bindirdiğindede yapar o değilse sağ yanda bulunan avadanlık kutusunun içinde birşeyler varsa oda ses yapar veya akü yerine sabitlenmemişse yapar
    Vitesler debriyaj ayarı gerekiyor olabilir kolay bir işlem servis 2 dakikada ayar yapar normalde viteslerin rahat geçmesi gerekir
    Sürekli artçı alıyorsan artçı aldığında çamurluk lastiğe sürtüyorsa serviste amortisör ayarı yaptırıp makinayı az daha yükseltebilirsin çamurluk lastiğe sürtmüyorsa gerek yok yola devam

Emre
    Yazılım Geliştirici
     Regal Raptor Daytona 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Akü sesi mantıklı geldi abi düşününce Onu bir kontrol edeyim. Servise gideceğim yakın zamanda, artçı haftasonları hava güzelse hadi bir çıkalım dediğimiz oluyor. Onun dışında ben tek başıma kullanıyorum haftaiçi işe gidip gelirken en az 50 km. Çok sık değil yani artçı mevzusu. Yükseltsem ve sürekli öyle kalsa bir zararı olur mu?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı EagleRider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akü sesi mantıklı geldi abi düşününce Onu bir kontrol edeyim. Servise gideceğim yakın zamanda, artçı haftasonları hava güzelse hadi bir çıkalım dediğimiz oluyor. Onun dışında ben tek başıma kullanıyorum haftaiçi işe gidip gelirken en az 50 km. Çok sık değil yani artçı mevzusu. Yükseltsem ve sürekli öyle kalsa bir zararı olur mu?
    Artı konusunda artçı varken çamurluk lastiğe sürtmüyorsa elletme ama sürtme varsa ayar yaptır ayarın makinaya zararı yok yalnız ayar yapan ustanın 2 amortisörü eşit ayarlaması gerek ayar eşit olmazsa amortisörün tekine yük binerse amortisörü zamanla bozabilir

Emre
    Yazılım Geliştirici
     Regal Raptor Daytona 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Cevaplar için teşekkürler Celil hocam. Artçı konusunda bir emin olayım ondan sonra duruma göre bakarım.

desceq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Sünnetçioğlu
    Teknik Öğretmen
     Honda VF750C MAGNA
     Bursa
    Beğenmiş
    7
    Beğenilmiş
    2
    Merhabalar,

Daytona 250 ile giderken kasis, bozuk yol, çukur vs. illetlerden geçerken gelen ses tok bir ses geliyor. Gevşek bir nokta mı var acaba motorda yoksa normal midir?

Yaşadığım başka bir durum ise vites ile alakalı. Vites geçişlerinin çok sert olduğunu düşünüyorum. Çatır çutur bir geçiş oluyor bazen bu normal midir yoksa bir kontrol yapmalı mıyım?

Bir diğer sorum ise artçı ile birlikte sürüş öncesi özel bir ayar yapıyor musunuz? Belki biraz yükseltme işlemi gerekiyor olabilir mi diye düşünüyorum bazen.

Zincirleme sorularım bunlar Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
    Aynı tok ses benim motordan da geliyor, cevaplar için teşekkürler.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Zinciri baştan ele kesinlikle tok ses çıkartmıyor.

Emre
    Yazılım Geliştirici
     Regal Raptor Daytona 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Şu kar kış kıyamet bir geçsin kaynağı tespit edip ne olduğunu paylaşacağım. Bu tarz sorunu olan arkadaşlara yardımı olur.

Emre
    Yazılım Geliştirici
     Regal Raptor Daytona 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Şu kar kış kıyamet bir geçsin kaynağı tespit edip ne olduğunu paylaşacağım. Bu tarz sorunu olan arkadaşlara yardımı olur.
    Problemi giderdik. Koltuğun altında arka çamurluğa yakın montajlı bir takoz bulunuyor. Motosiklet kasis, çukur vs. esnediğinde bu parça devreye giriyor. Bende olmadığı için bir sürtünme yaşanıyormuş. Artçı ile binince çok rahatsız edici oluyordu ses. Böyle çözmüş oldum sorunu. Zincirde biraz bol dedi usta. Onuda biraz geri aldık gerginleşti. Fakat bununla mı alakalıdır emin değilim ama durağan şekilde 2 den 1 e geçmekte çok zorlandım. Resmen kitlendi vites. Ne kadar baskı yapsamda geçmedi bazen. Biraz ayakla ilerleyince değiştirebildim. Onuda usta ile konuşacağım gidince.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Problemi giderdik. Koltuğun altında arka çamurluğa yakın montajlı bir takoz bulunuyor. Motosiklet kasis, çukur vs. esnediğinde bu parça devreye giriyor. Bende olmadığı için bir sürtünme yaşanıyormuş. Artçı ile binince çok rahatsız edici oluyordu ses. Böyle çözmüş oldum sorunu. Zincirde biraz bol dedi usta. Onuda biraz geri aldık gerginleşti. Fakat bununla mı alakalıdır emin değilim ama durağan şekilde 2 den 1 e geçmekte çok zorlandım. Resmen kitlendi vites. Ne kadar baskı yapsamda geçmedi bazen. Biraz ayakla ilerleyince değiştirebildim. Onuda usta ile konuşacağım gidince.
    Emre takoz olayını iyi yakalamışsınız sorunun çözüldüğüne sevindim
    Durduğun yerde dişliler üst üstte biner vites kasar normaldir makinayı yerinden oynatınca dişliler boşalır vites rahat geçer makinayı oynatmadan vitesi geçsin diye zorlama vites aylarına zarar verebilirsin
    Normal olan durmadan vitesi ya boşa at yada 1 e kadar düşür yoksa kasma yapabilir bu tüm motorlar için geçerlidir

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)