Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
     Istanbul - Sisli ( Avrupa Yakasii)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Sigorta'dan dolayi ruhsatim verilmiyor! Yardim!

Merhabalar Dostlar.

Ilk kez motorsikelt aldim. Galerici, Ruhsat ve Plaka cikardi. Ama gondermiyor. SImdi de Sigorta yaptirmis bana sormadan, sigortayi odemeden ruhsati vermem diyor.

Boyle bir sey dogru mu?

Bana sigorta haric fiyat verdi, sigortayi ben yaptiririm diye dusundum.
    SImdi de sigorta ruhsat almak icin sart, biz sizin adiniza fatura kestirdik odemeniz gerek diyorlar.

Lutfen acil yardim, fiyat cok degil ama , itiraz edeyim mi, yoksa mantikli mi soyledikleri?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Merhaba Alp
    satıcının dediği doğru trafik şube trafik siğortası yapılmadan ruhsatı vermez

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Alp
    anlasildi, tesekkur ederim.

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Alp
    bana ters gelen motoru alirken, sigorta dahil mi haric mi olsun dedi, haric veriyorum dedi.
    Eh tamam dedim bende.
    Madem kendileri yapacaklar, neden haric- dahil muhabbeti yapti onu anlamiyorum.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Alıntı Alphous Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana ters gelen motoru alirken, sigorta dahil mi haric mi olsun dedi, haric veriyorum dedi.
    Eh tamam dedim bende.
    Madem kendileri yapacaklar, neden haric- dahil muhabbeti yapti onu anlamiyorum.
    Siğorta fiyatları her firmadan faklı geldiği için daha ucuz yaptıracak yerin vardır diye anlaşmanıza göre senin yaptırmanı bekler sen yaptırmazsan sana bilği verip siğortayı yaptırması gerekir ama onlar ruhsatı tafikten alamaya gittiğinde yaptırmadığını görünce ruhsatı trafikten alabilmek için kendi yaptırmış sanırım

Nıka Kelevic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Akın Civelek
    Satış Temsilcisi
     Transalp 650 XL
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    4
    Beğenilmiş
    13
    Tüm firmalara sorun kesinlikle. Geçen ay 150 - 400 arası fiyatlar aldım ben bir konuda olmalı forumda.
    En uygun Ergo çıkmıştı açık ara.

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Merhabalar Dostlar.

Ilk kez motorsikelt aldim. Galerici, Ruhsat ve Plaka cikardi. Ama gondermiyor. SImdi de Sigorta yaptirmis bana sormadan, sigortayi odemeden ruhsati vermem diyor.

Lutfen acil yardim, fiyat cok degil ama , itiraz edeyim mi, yoksa mantikli mi soyledikleri?
    Küçük uyarılar,
    1. yapılan sigorta, Zorunlu araç sigortasıdır. Yaptırmadan ruhsat dahi basmazlar.
    2. yapılan sigorta, diğer araçları ve yayaları korumak için yapılır. (Allah korusun)
    Bir kaza anında (kusur sende ise) karşı tarafın masraflarını karşılamak amacı ile
    yapılır. Sende ve motorundaki hasarı karşılamaz.
    3. Motorunu ve kendini korumak için KASKO sigortası yaptırman gerekir. Kasko
    sigortası ancak seni ve motorunu korur. Sadece kaza değil, sigorta poliçesinin
    niteliğine göre diğer hasar ve çalınmalara karşı da korur.
    4. Genel de kasko poliçeleri pahalı olduğundan (özellikle Motorlar için)
    çoğumuzun kasko poliçesi yoktur.
    5. Ekonomik durumun hallice ise yaptırmanı öneririm.
    6. İster trafik ister kasko ne sigortası olursa olsun, tüm sigorta firmalarından fiyat
    al. Çünkü şehir, yaş, daha önce kazası olup olmadığı gibi daha birçok faktör
    fiyatı etkiliyor. Aynı motor için alacağın fiyatlar arasındaki farka inanamazsın.
    7. Kendine iyi bak, kurallara göre sür. Yaptır ama ikisine de ihtiyacın olmamasını
    dilerim.

GÖNLÜNCE SÜRÜŞLER...

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı spue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Küçük uyarılar,
    1. yapılan sigorta, Zorunlu araç sigortasıdır. Yaptırmadan ruhsat dahi basmazlar.
    2. yapılan sigorta, diğer araçları ve yayaları korumak için yapılır. (Allah korusun)
    Bir kaza anında (kusur sende ise) karşı tarafın masraflarını karşılamak amacı ile
    yapılır. Sende ve motorundaki hasarı karşılamaz.
    3. Motorunu ve kendini korumak için KASKO sigortası yaptırman gerekir. Kasko
    sigortası ancak seni ve motorunu korur. Sadece kaza değil, sigorta poliçesinin
    niteliğine göre diğer hasar ve çalınmalara karşı da korur.
    4. Genel de kasko poliçeleri pahalı olduğundan (özellikle Motorlar için)
    çoğumuzun kasko poliçesi yoktur.
    5. Ekonomik durumun hallice ise yaptırmanı öneririm.
    6. İster trafik ister kasko ne sigortası olursa olsun, tüm sigorta firmalarından fiyat
    al. Çünkü şehir, yaş, daha önce kazası olup olmadığı gibi daha birçok faktör
    fiyatı etkiliyor. Aynı motor için alacağın fiyatlar arasındaki farka inanamazsın.
    7. Kendine iyi bak, kurallara göre sür. Yaptır ama ikisine de ihtiyacın olmamasını
    dilerim.

GÖNLÜNCE SÜRÜŞLER...

Bilgiler altin degerinde tesekkurler.

Sigorta yaptirmak sart, ama Turkiye'de yasiyoruz. Ben bir mazeret gosterilmeden, sigorta hizmeti tam veren bir sirket tanimadim. Turkiye'deki sigorta sirketlerinin de servis vermek amacli oldugunu zannetmiyorum.

Allah korusun kazalarda ayri ama calinmaya karsi, Turkiye'de bir sey yapilacagini hic sanmiyorum, yanlissa duzeltin. Ancak icmen icin soguk su ismarlar, gecmis olsun demek icin ararlar o kadar.

Ayrica Avrupa yakasinda, havaalanin yonunden E-5e baglandigimda trafigin saginda kalirsam, hep yanlis yone donuyorum, ortadan ya da soldan gidersem araclar taciz ediyor cunku 70'i gecemiyorum arac yeni diye, en yan guvenlik seridi hep dolu, trafikte sikisip kaliyorum cogu zaman,

buna bir oneriniz var midir?

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043

Ayrica Avrupa yakasinda, havaalanin yonunden E-5e baglandigimda trafigin saginda kalirsam, hep yanlis yone donuyorum, ortadan ya da soldan gidersem araclar taciz ediyor cunku 70'i gecemiyorum arac yeni diye, en yan guvenlik seridi hep dolu, trafikte sikisip kaliyorum cogu zaman,

kimseyi taciz etmeden binmeye devam et.
    VE........... RAPTORRİDERS Avrupa yakası grup ile kontak kur, toplu sürüşlere ve toplantılara katıl...
    ekonomik durum iyi ise özel sürüş eğitimleri al....

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20

Sigorta yaptirmak sart, ama Turkiye'de yasiyoruz. Ben bir mazeret gosterilmeden, sigorta hizmeti tam veren bir sirket tanimadim. Turkiye'deki sigorta sirketlerinin de servis vermek amacli oldugunu zannetmiyorum.

Allah korusun kazalarda ayri ama calinmaya karsi, Turkiye'de bir sey yapilacagini hic sanmiyorum, yanlissa duzeltin. Ancak icmen icin soguk su ismarlar, gecmis olsun demek icin ararlar o kadar.

Çalınmaya karşı yapabileceğin tek şey; araç takip sistemi taktırman olacaktır. Etkili sonuç doğuracağından eminim. Ben de yakında öyle birşey yaptıracağım. Yazdığım konulara bak; motorumu nasıl çaldıklarını görürsün zaten;)

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)