Merhaba ben foruma yeni üye oldum. 2 ay önce Regal Raptor 250 9b aldım 2005 model biraz bakımsızdı. Motoru alıp ilk test sürüşüne çıktığımda motorun atikliği seriliği beni etkiledi birde uzun geniş bir yol olmadığı için bende kaça kadar çıktığını denemedim. Manisadan Ankara ya geldim ve Ankarada çevre yolunda bi deneyim dedim. Aman Allahım 70 e geldiğinde sanki 110 da mıs gibi bir titreme var ve motor bas bas bagrıyor yanı deviri cok erken alıyor. 4. vites de 55 i fln anca görüyor 80-85 bandını geçmiyor. Aldığım arkadasa sordum avans ayarındandır ben hız yapmadım hıc dedı mantıklı olabılır hava benzın karısımı subap da olabılır ama baskı balata olmasından korkuyorum. Sizce bu durumun sebebi ne olabilir. İkinci bir diyeceğim ise 2 gün önce İstanbul Hadımköye taşındım. Motorum Kamyon ile geldi içindeki Benzini çekebildiğim kadar çektim. Hadımköye indiğimde tek marş da bastım calıstırdım 2-3 km tur atıp park ettim. 1 gün hiç çalıştırmadım ve bu sabah bi tur atayım dedim. (Şuraya dikkat benzini olabildiğince boşalttım ancak indiğimde benzin koymadım) çalıştırdım motoru normal çalıştı rolantide ısınırdım biraz sonra vitese bi taktım sanki motorun yarısı calısıyor gibiydi çözemedim zorlmayım dedım ama duramadım bi daha calıstırdım sol ayakcık tarafında olan karbratör tıkalı gibi geldi egsoz bı tuhaf geldi hani sesinden anlarsınız ya. Benzin koydum ama duzelmedi. Aklıma su geldi. Ayakcık solda oldugu için motor 30 saat cıvarı sol tarafa yatık sekılde duruyor ve ben benzinı koymadıgım icin depo sonda. Acaba diyorum depoda pas kir falan varsa sol tarafa birikip tıkanıklık yapmıs olabilir mi ? Eger oyleyse bir süre rolantide full depo calıssa acar mı kendi? Yoksa temızlık mı lazım. Son olarak da Bu şekilde 4-5 km kadan yol giderse tamirciye kadar yani bi sıkıntı olur mu? Tecrübeleriniz varsa yararlanmak isterim.

Demirkol
Ankara
A Rh (+)

Tesekkurler oraya gidene kadar bi sıkıntı cıkmaz umarım Hadımköyden nerden baksan 40-50 km