Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 4 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu
Toplam 62 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem Dügeroğlu
    Öğrenci
     Daytona 250
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ob1kanobi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aldora benzin aldığın yeri de değiştir deneme yapmak için. Çünkü bu söylediğin km de benzinin bitmesi için müthiş zengin bir karışım lazım. O durumda da egzozların tabanca gibi sürekli patlaması lazım. Yani karbüratör ayarından olsa muhakkak çiğ benzin kokusu, kararmış egzoz çıkışı ve aşırı patlama sesinden anlardın. Onun için sulu benzin ihtimalini elemek adına bir süre daha önce yakıt almadığın bir istasyonu denemeni tavsiye ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Motor gecen hafta serviste bakım ayarı yapıldı İstanbul emre motor da karbüratör ayarıda yapıldı fakat motor servisten sonra egzoz tabanca gibi patlıyordu neden olur aceba... Bugün de tek egzozdan ciğerim benzin kokusu geliyor ve kara duman cıkıyor... Karbüratör e pislik mi kaçtı aceba motor bi garip calışıyor ne yapalım...?
    TEKERLEKLERLE GELEN ÖZGÜRLÜK...

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Hang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor gecen hafta serviste bakım ayarı yapıldı İstanbul emre motor da karbüratör ayarıda yapıldı fakat motor servisten sonra egzoz tabanca gibi patlıyordu neden olur aceba... Bugün de tek egzozdan ciğerim benzin kokusu geliyor ve kara duman cıkıyor... Karbüratör e pislik mi kaçtı aceba motor bi garip calışıyor ne yapalım...?
    Kardeşim zengin karışım olabilir yada bujinin bir sıkıntı vardır. İlk önce bir buji değiştir. Eğer devam ederse bir gaza ayarı yaptır derim bendede vardı şuan mermi gibi oldu ve 120 km 1 depo benzin gidiyordu şimdi 200 km ve fala benzin var

Hikmet Şenay
    Reklam - Medya Planlama
     BMW R1100RT
     Karşıyaka/İzmir
    Beğenmiş
    803
    Beğenilmiş
    200

Sahip olduğumuz motorlarda sıralı iki silindir ve iki karbüratör bulunmakta. Dolayısıyla belirli aralıklarla iki silindirin birbiriyle senkron edilmesi ve sibop (valf) ayarlarının yapılması gerekmekte.

Egzostaki patlamanın sebebi çiğ benzinin (yanmamış benzinin) birikip egzoz gazının sıcaklığıyla tutuşması sonucu tüpün içinde patlamasıdır. Bunun birden fazla sebebi olabilir. En başta açık egzoz yüzünden kompresyonun bozulması gelmekle birlikte karbüratör ve sibop ayarlarının kaçıklığı da sayılabilir.

Ayarları yeni yaptırmışsın ama anladığım kadarıyla farklı farklı servisler ilgilenmiş. Benim tavsiyem bölgenizdeki diğer RR üyelerinin de onayladığı tek bir servisten bütün ayarları kontrol ettirmeniz.

Motoru görmeden bu kadar yorum yapabiliyorum, umarım faydası olur. Aklına takılan başka bir soru olursa her zaman cevaplamaya çalışırım.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,284
    Beğenilmiş
    6,843
    Merhaba Ekrem yapılan karbüratör hava ayarı tam olmamış sanki belirtiler öyle gösteriyor

Ekrem Dügeroğlu
    Öğrenci
     Daytona 250
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Ekrem yapılan karbüratör hava ayarı tam olmamış sanki belirtiler öyle gösteriyor
    Bence de olmadı celil abi servisten cıkınca patlama sesi başlamış tı...elle yaptı zaten karbüratör ayarını... İstanbulda emre motor yapmıştı şimdi tekrar gitme şansım yok.. Ben yapabilir miyim ayarı altta ki ayar vidalarından
    Sag egzoz benzini yakmıyor deli gibi benzin kokusu var...motor rolanti de calışıyor daha yeni servisten cıktık bujileri yeni değişti. Subap ayarına da baktı ama sorun oldu

Ekrem Dügeroğlu
    Öğrenci
     Daytona 250
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Rolanti de calışmıyor gazı kesik kesik alıyor ilk başta.. Karbüratör kapağını söküp ilk etapta ordaki benzini mi boşaltsam pislik Vs.olabilir mi?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,284
    Beğenilmiş
    6,843
    Bence de olmadı celil abi servisten cıkınca patlama sesi başlamış tı...elle yaptı zaten karbüratör ayarını... İstanbulda emre motor yapmıştı şimdi tekrar gitme şansım yok.. Ben yapabilir miyim ayarı altta ki ayar vidalarından
    Sag egzoz benzini yakmıyor deli gibi benzin kokusu var...motor rolanti de calışıyor daha yeni servisten cıktık bujileri yeni değişti. Subap ayarına da baktı ama sorun oldu
    Malesef bazen hava ayarında hata oluyor tekrar baktırmak gerekebiliyor senin oradan gelme şansında yok ayarı kendin yapamazsın hassas ve teknik bir iş ustanın yapması gerekiyor yakında istanbula geleceksen gelince baktırırsın yada orada işi bilen bir ustaya ayarlatabilirsin garantiyi bozmaz :(

Kesik çalışma olayı benzine pislik gelmiş olabilir öncelikle jiklenin kapalı olduğundan emin ol sonrasında karbüratörün en altında tahliye vidalarının yerini biliyorsan onu açıp içindeki varsa kiri benzini dışarı boşaltabilirsin

Ekrem Dügeroğlu
    Öğrenci
     Daytona 250
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ob1kanobi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sahip olduğumuz motorlarda sıralı iki silindir ve iki karbüratör bulunmakta. Dolayısıyla belirli aralıklarla iki silindirin birbiriyle senkron edilmesi ve sibop (valf) ayarlarının yapılması gerekmekte.

Egzostaki patlamanın sebebi çiğ benzinin (yanmamış benzinin) birikip egzoz gazının sıcaklığıyla tutuşması sonucu tüpün içinde patlamasıdır. Bunun birden fazla sebebi olabilir. En başta açık egzoz yüzünden kompresyonun bozulması gelmekle birlikte karbüratör ve sibop ayarlarının kaçıklığı da sayılabilir.

Ayarları yeni yaptırmışsın ama anladığım kadarıyla farklı farklı servisler ilgilenmiş. Benim tavsiyem bölgenizdeki diğer RR üyelerinin de onayladığı tek bir servisten bütün ayarları kontrol ettirmeniz.

Motoru görmeden bu kadar yorum yapabiliyorum, umarım faydası olur. Aklına takılan başka bir soru olursa her zaman cevaplamaya çalışırım.

Teşekkür ederim cevaplar için Evet arızalar bu yönde fakat ben Zonguldak ta oldugum için bakımları İstanbul da yaptırdık...büyük ihtimalle sorun karbüratör ayarında onuda kendim yapabilir sem sorun ortadan kalkacak herhalde...karbüratör de pislik biriyse de yapar mı bu çiğ benzin atma olayını? 2 gündür böyle şimdi inip karbüratörün kapağını sökücem ama faydasız gibi karbüratör ayarların da sorun var :/

OğuzhanYılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Oğuzhan Yılmaz
    3d expert
     Honda Shadow Spirit 750
     İstanbul - Ataşehir (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    21
    Bende deneyimlerinden 1-2 tanesini aktarayım size. Yaklaşık 1 senedir daytonam ile 9.000km yol yaptım. O kadar çok yakıt tüketimi değişti ki tarif edemem.

İlk aldığım zamanlar cok yakıyordu bakıma götürdüm vs. 25krş şehir içi değerler almaya başladım.

yaz sonlarına doğru 1 depoyla 200km civarı yapmaya başladı. Sonra bu değer 170km lere kadar indi.

9000km'de balata vs değiştirdim karbüratör temizlettim fln derken shell'den benzin aldım aynı istasyon aynı pompa değiştirmedim.

En son bende gözlerime inanamadım ama
    55 tl yakıtla 340km de yedek depoya geçtim hadi benzin ucuzladı desek %10 etki edecek geçen seneden bu zamana.

Benim size tavsiyem şu olacaktır ; Temiz - ayarlı karbüratör, iyi buji, kaliteli ve sürekli aynı yerden benzin almak. Ciddi anlamda yakıtı aşağı çekiyor

anchorman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak Kürkçü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor D250 Spyder
     İstanbul-Gaziosmanpaşa
    Beğenmiş
    8
    Beğenilmiş
    5
    100 km de 5 buçuk litre nasıl sizce? Şehir içi. 9-b için?
    www.evafotofilm.com Düğün Fotoğrafçısı

Sayfa 4 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)