Alıntı alibaba07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aliexpressden 62 parça Ürün aldım son 1 yılda. Sadece 1 tanesinde sorun yasadim o da beklemede su an. Satıcı yeniden yolladığını söylüyor bekliyorum.

Ali expressden urun alırken dikkat edilecek birkaç nokta var

1 ürünü satan firma en az bir "taç" seviyesinde olsun. 6-7 elmas seviyesine sahip olanlarda da sorun olmuyor ancak işi garantiye alın mümkünse taç olsun.
Ürünün yorumlarına bakın (özellikle olumsuz yorumlara) ve yorumdaki resimlere size ürünün gerçek kalitesi hakkında bilgi verir.
Urun size belli bir tüketici koruma suresi ile yollanır. Genelde 40-60 gün size koruma verir aliexpress. Bu sure bitmesine bir hafta kadar kaldığında urun henüz gelmediyse satıcıya msj yollayın sureyi uzatsin. Sureyi uzatmazsa 1 gün kala dispute açın. Size ne söylerse soylesin dispute ile halledin. Para iadesi isteyin. Paypal üzerinden ödeme kabul etmeyin %35 para kesiyor paypal.
Aliexpressden urun alırken en önemli şey urun açıklaması. Şunu unutmayın size gelecek urun açıklamalar kısmında anlatılan ve fotoğrafları olan üründür. O fotoğraflara dikkatli bakın ve açıklamayı iyi okuyun.
Yük ve hacim olarak ufak olan ürünler buradaki fiyatları 1/10 ile 1/2 fiyatlarında. Bunu değerlendirin
Parfüm telefon ve reçetesiz ilaç getirmenin yasak olduğunu unutmayın. Getirtcekseniz satıcıya konuşup kargodaki urun açıklama kısmına farklı bir urun olarak yazmasını isteyin. Zaten söylemeseniz bile onlar etiketi gümrüğe takilmiyacak şekilde degistiriyorlar. Zaten 1%100 ihtimal takılması.
Nick/Mesaj uyumu