Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    ubasaroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uğur başaroğlu
    MERCHANDİSER
     Regal Raptor DD150 E2
     İSATANBUL
    Beğenmiş
    20
    Beğenilmiş
    15

Smile Regal raptor dd150. Gaz problemi.

Üstadlar merhaba.
    Sizlere bir sorum olacak. 5. Viteste ilerlerken gaz kolunu bıraktıgım zaman motor cok hızlı bır yavaslıyor bu normalmıdır acaba. Benmı bılmedıgım ıcın bana oyle gelıyor. Ufak hacımlıde bır motor ama duz yol bıle hemen oyle yavaslaması bana tuhaf geldı. Henuz 2000 kmde belkı yenı oldugundandır.
    Bi sormak ıstedım sızlere. Şimdiden çok teşekkürler iyi akşamlar. Hayırlı ramazanlar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı ubasaroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstadlar merhaba.
    Sizlere bir sorum olacak. 5. Viteste ilerlerken gaz kolunu bıraktıgım zaman motor cok hızlı bır yavaslıyor bu normalmıdır acaba. Benmı bılmedıgım ıcın bana oyle gelıyor. Ufak hacımlıde bır motor ama duz yol bıle hemen oyle yavaslaması bana tuhaf geldı. Henuz 2000 kmde belkı yenı oldugundandır.
    Bi sormak ıstedım sızlere. Şimdiden çok teşekkürler iyi akşamlar. Hayırlı ramazanlar.
    Arıza olduğunu sanmıyorum Gazı bırakınca hemen yavaşlaması güzel bir şey motor yeni olduğundan kompresörü güzel demek

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Motor boşta elinle götür bakalım sürtme sesi veya bi zorlama yoksa normaldir.Celil başkanın dediği gibi subap yatakları daha tertemiz olduğu için kompresör (sıkıştırma) iyi demektir ve doğaldır.
    Zamanı yenemezsin

Tugay GÜRE�EN
    Teknik Destek
     Honda Shadow VT750C
     Ä°zmir-Bornova
    Beğenmiş
    247
    Beğenilmiş
    174
    Birde motor arabalara göre daha hızlı yavaşlayabilen bir alet zaten kompresörün sıkıştırıyor yoldaki rüzgarda bir yandan yavaşlatıyor seni bir sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede dikkatli olmak lazım

MUSTAFA48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa Özkaya
    Enterprise Asistan Managger
     2007
     Milas (şuan ANKARA )
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    38
    motorun arızası yok sayet 5 vıteste basarken gaz yememe ve tekleme yaparsa bır sorunun oldugu belırgındır
    "My rope and belt my cock and balls "

48 U 9289
    48 LU 528

Mustafa
    ÖZKAYA

TEŞEKKÜR EDERİM.

1
    1
     1
     1
    Beğenmiş
    264
    Beğenilmiş
    200
    abi dediklerinin hepsi normal bende ilk defa motora binince böyle ne çok fren yapıyo demiştim baktım bu kadar çok fren yapıyor artık fren kullanmıyorum :P

anilsedali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ANIL SEDALI
    İletişim Uzmanı / Satış Yöneticisi
     Regal Raptor DD150-2F 2012 /2014 Çıkışlı RKS Cruiser 250 V Twin - EFI
     Antalya
    Beğenmiş
    76
    Beğenilmiş
    68
    Alıntı ubasaroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstadlar merhaba.
    Selamlar, öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Şimdilerde sorun gibi algıladığın durum ilerde çok işine yarayacak.

Özellikle 150 cc motorlarımızda daha belirgin olan bu özellik aslında bizim gizli bir frenimiz.
    Bildiğin gibi motorlarımızda ABS teknolojisi bulunmuyor. Disk kampana fren kullanıyoruz. Sen 100 km hıza çıktığında elini gazdan çektiğinde saniyeler içinde 80-70-60 gibi düşüşler yaşıyorsan bu çok normal.

Forumda sıklıkla dile getirdiğimiz vites küçülterek yavaşlama yöntemi çoğu zaman ani durumlarda duramayacağın zaman hayatını kurtaracak önemli bir yöntem.

Biz 4'üncü viteste motoru 100-110 km hız için zorlarken aslında bizde olmayan 5'inci vitesin işini yaptırmaya çalışıyoruz. Elini gazdan çekince de olması gerektiği yere 70-80 lere hemen düşüyor. 3'e atarsan da 60 lara ve altına düştüğünü göreceksin.

Dolayısıyla bu durumu bir sorun gibi değil avantaj olarak görmen, yolda frenin boşalsa dahi 4-3-2-1 viteslere makul zamanda düşürerek fren yapabilmen önemlidir.

Sevgi, selam ve muhabbetle kal

Kazasız belasız, keyifli sürüşler dilerim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler