Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    mblal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilal ERMERGEN
    Fizik Öğretmeni
     Regal raptor bobber 350
     Ankara
    Beğenmiş
    32
    Beğenilmiş
    18

YAĞ DEĞİŞİMİ , ZİNCİR TEMİZLEME ve Joker SORU :)

s.a arkadaşlar ben motorumun yağını değiştirmek istiyorum fakat bu motor ( bobber 350) kaç litre yağ alır hangi marka ve model yağ almam gerekli ve ayrıca motor yağı ölçerken kapak çevirip sıkarak mi yağ seviyesine bakılır yoksa tak çek şeklinde mi olacak bilgi verirseniz sevinirim.(motor yağında kalite tercihim ucuza kaçmamak lazım)

Bir sorum daha var oda motorumun zincirini temizlemek için ne kullanıyorsunuz yağlamak için hangi marka önerirsiniz?

Joker SORU
    Benim lastikler ilk alındığındaki lastikler dişler iyi ama artık çok sertleşmiş virajı geçtim normal kırmızı ışıkta durmak istediğimde bile arkalar kayıyor. Bu tarz motorlar için (arka 160-80-16/ Ön 80-90-21 ) çok çeşit lastik yok sanırım. Sizler viraj ve yol tutuşu için hangi marka tercih edersiniz ve Ankara'da hangi lastikçiyi öneriyorsunuz?

Şimdiden Cevap verenlere Çok teşekkürler.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı mblal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    s.a arkadaşlar ben motorumun yağını değiştirmek istiyorum fakat bu motor ( bobber 350) kaç litre yağ alır hangi marka ve model yağ almam gerekli ve ayrıca motor yağı ölçerken kapak çevirip sıkarak mi yağ seviyesine bakılır yoksa tak çek şeklinde mi olacak bilgi verirseniz sevinirim.(motor yağında kalite tercihim ucuza kaçmamak lazım)

Bir sorum daha var oda motorumun zincirini temizlemek için ne kullanıyorsunuz yağlamak için hangi marka önerirsiniz?

Joker SORU
    Benim lastikler ilk alındığındaki lastikler dişler iyi ama artık çok sertleşmiş virajı geçtim normal kırmızı ışıkta durmak istediğimde bile arkalar kayıyor. Bu tarz motorlar için (arka 160-80-16/ Ön 80-90-21 ) çok çeşit lastik yok sanırım. Sizler viraj ve yol tutuşu için hangi marka tercih edersiniz ve Ankara'da hangi lastikçiyi öneriyorsunuz?

Şimdiden Cevap verenlere Çok teşekkürler.
    1- 1.8 litre yağ alır. Yaz mevsiminde castrol 15w50 4t kışın 10w40 işini görür. Motor ve şanzıman aynı yağı kullandığından motula yada başka markalara fazla oara vermene gerek yok.
    2- kapağı sıkıp bakıyosun yağına. En doğrusu budur.
    3. Zincir için gaz yağı yada temizleyici spreyler kullanabilirsin. Küçük boy boya fırçası yada diş fırçası işini görecektir.
    4.genelde michelin ve metzeler i kullanan atkadaşlar var. Hepside memnun. Ve ölçüleri bu markalarda bulmak kolay.

Dilerim faydası olur.
    CELİL (24.Mart.2017), Enes Sarıgene (24.Mart.2017), mblal (24.Mart.2017), Ömer (24.Mart.2017) Bunu beğendi.

Ali Alp
    özel güvenlik
     Hyosung GV 250
     Antalya
    Beğenmiş
    4,161
    Beğenilmiş
    1,148
    Alıntı Bypale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- 1.8 litre yağ alır. Yaz mevsiminde castrol 15w50 4t kışın 10w40 işini görür. Motor ve şanzıman aynı yağı kullandığından motula yada başka markalara fazla oara vermene gerek yok.
    2- kapağı sıkıp bakıyosun yağına. En doğrusu budur.
    3. Zincir için gaz yağı yada temizleyici spreyler kullanabilirsin. Küçük boy boya fırçası yada diş fırçası işini görecektir.
    4.genelde michelin ve metzeler i kullanan atkadaşlar var. Hepside memnun. Ve ölçüleri bu markalarda bulmak kolay.

Dilerim faydası olur.
    Aynen katılıyorum.
    Ek olarak zincir temizliği için ben Balata temizleme spreyi kullanıyorum ucuz bir ürün ve gram yağ kalmiyor

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bypale (24.Mart.2017), mblal (24.Mart.2017) Bunu beğendi.

Selman Kaya
    Fotoğraf Sanatçısı
     Regal Raptor DD 150e
     Antalya
    Beğenmiş
    344
    Beğenilmiş
    77
    2. soruya cebap vereyim çok güzel bi yöntem,
    - motoru askıya alıyoruz (arka teker havada kalacak şekilde)
    - çalıştırıp vitesi 1 e takıyoruz, kendi kendine dönmeye başlıyo
    - WD 40 (pas sökücü yağ markası muadili bence yok) ile bütün zinciri yağlıyoruz
    - ardından tazyikli su ile (petrol istasyonlarındaki makineler bu iş için birebir) hareket halindeki zincirimizi güzelce yıkıyoruz
    - son olarak (wd 40 zincir yağı dahil herşeyi söküp atacağı için) zincirimizi yağlıyoruz.

Artık 0 km bir zincirimiz var, belirli periyodlarda bu bakım yapılırsa zincir ömrü ciddi derecede uzar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    alibaba07 (24.Mart.2017), Bypale (24.Mart.2017), CELİL (24.Mart.2017), mblal (24.Mart.2017) Bunu beğendi.

Bilal ERMERGEN
    Fizik Öğretmeni
     Regal raptor bobber 350
     Ankara
    Beğenmiş
    32
    Beğenilmiş
    18
    teşekkür ederim arkadaşlar. zincir yağlamak için kullandığınız nedir bazıları çok toz topluyormuş bazıları zincir üstünde çok durmuyormuş vs.
    Birde lastik için memnun kaldığınız kullandığınız bir model söylerseniz sevinirim.
    selmankaya (30.Mart.2017) Bunu beğendi.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı mblal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim arkadaşlar. zincir yağlamak için kullandığınız nedir bazıları çok toz topluyormuş bazıları zincir üstünde çok durmuyormuş vs.
    Birde lastik için memnun kaldığınız kullandığınız bir model söylerseniz sevinirim.
    Ben motul c4 kullanıyorum kardeşim. sıçratma yapmıyo. Etrafı neredeyse hiç kirletmiyo. Yapışkan özelliği sayesinde uzun süreli dayanıklı. Kullanmanı tavsiye ederim
    mblal (27.Mart.2017) Bunu beğendi.

1
    1
     1
     1
    Beğenmiş
    264
    Beğenilmiş
    200
    wd 40 oringli zinciri çok zedeliyo daytona'mdaki zincir pert olmuştu yenilemek zorunda kalmıştım wd40 ile temizlemeni önermem.

Ercan Berber
    Mühendis
     Regal Raptor E350-6C Daytona
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    9
    Lastik konusunda Yen'i aldığım için ürün ve fiyat paylaşayım. En uygun 160-80-16 paşa rot lastik 670 tl bridgwstone aldım metrelerde 900 lira civarı Michelin de 160 ebat Yok 150 var. Benim ön lastik 90-90-21 onunda mitas aldım 240 tl en uygun bunları buldum. Orijinal lastikleri nylon oranı fazla olduğundan güven vermiyor.
    Bypale (26.Mart.2017), CELİL (24.Mart.2017), mblal (27.Mart.2017) Bunu beğendi.

Bilal ERMERGEN
    Fizik Öğretmeni
     Regal raptor bobber 350
     Ankara
    Beğenmiş
    32
    Beğenilmiş
    18
    Arkadaşlar imkan bulup bir değişim yapamadım bu hafta sonu yağ değişimini yapmayı düşünüyorum.
    Alttan söküp yağ boşaltıp bitince üstten yağ dolduruyorum değil mi? Başka bir şey var mı dikkat etmem gereken?
    Birde yağ filtresinin olduğu yeri söyler misiniz acaba?

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Selamlar,
    Bilal

sanırım açılmış iki konuda aynı soru var.
    Arkadaşlar açıklamada bulunmuşlar, onların üzerine söylenecek tek şey söktüğün yağ vidasını yeniden takarken biraz dikkat etmen diş atlaması yapma ve buradan yağ kaçırır diye tüm gücünle sıkma. zarar verirsin. Vidanın boşluğunu al, yeterli...
    CELİL (31.Mart.2017) Bunu beğendi.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler