Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

teoman25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

teoman mete çakıcı
    Öğretim Görevlisi
     Kawasaki VN900 Custom Special
     Burdur
    Beğenmiş
    324
    Beğenilmiş
    105

Buji Sorunsalı

arkadaşlar merhaba,

benim 2012 spyderı kullanalı tam 10 ay oldu. bu süzede zarfında sağ buji 4.kez mundar oldu.
    sol bujide hiç bu sıkıntıyı yaşamadım ama sağ buji ortalama 2.5-3 ayda bir meydana geliyor.

deneyimi olanların fikri nedir acaba? (not: 10 ayda 12bin km sürdüm)
    Mehmet A. (14.Kasım.2018), Rutkay Ediz (15.Kasım.2018), Zafer (16.Kasım.2018) Bunu beğendi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,432
    Beğenilmiş
    6,961
    Merhaba Teoman bir buji ömrü ortalama 15- 20 bin km seninki gibi bozulması normal değil sıkıntı aldığın buji çakma olabilir piyasadaki pek buji çakma bunun dışında karbüratörün ayarsızlığının sebep olabildiği söylenir sende tek boğazda sorun olabilir bunun dışında ateşleme bobininde sorun varsa buda sebep olabilir kolay gelsin
    cicada (15.Kasım.2018), Mehmet A. (14.Kasım.2018), newmoon06tr (23.Kasım.2018), Raci06 (15.Kasım.2018), Rutkay Ediz (15.Kasım.2018), teoman25 (14.Kasım.2018), Zafer (16.Kasım.2018) Bunu beğendi.

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı teoman25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba,

benim 2012 spyderı kullanalı tam 10 ay oldu. bu süzede zarfında sağ buji 4.kez mundar oldu.
    sol bujide hiç bu sıkıntıyı yaşamadım ama sağ buji ortalama 2.5-3 ayda bir meydana geliyor.

deneyimi olanların fikri nedir acaba? (not: 10 ayda 12bin km sürdüm)
    Mundar oldu derken patladımı yoksa is yada kurummu bağladı.Bendede zaman zaman is yapıyor yanımda taşıdığım ince çelik tel fırça ile temizleyip takıyorum.Eğer problem dediğim gibiyse başkanın dediği gibi karburatör senkron ayarından olma ihtimali yüksek.Ben bu tür sorunları aşabilmek için tekli karburatör taktım ve senkron derdim bitti sadece rolanti ve hava ayarı yapıyorum ooda çok basit.
    Bunun dışında sana önerebileceğim ateşleme bobinlerinin yerini değiştir,depoyu sökebiliyorsan gerisi çok kolay 4 tane fiş yer değiştirecek,değiştirince eğer problem diğer bujiye geçerse sıkıntı bobinlerdedir birde beyinden olma ihtimali var ama bence zayıf.
    Başkanın dediği gibi pıyasada çakma bujiler çok eğer ngk buji alırsan üzerindeki yazının mavi olmasına dikkat et.
    CELİL (23.Kasım.2018), Raci06 (23.Kasım.2018), Zafer (26.Kasım.2018) Bunu beğendi.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)