Alıntı cicada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi sordum şimdi.
1. sınıf Kuzu derisiymiş.
Alıntı TuruncuBuji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hudson dana derisi diye duymuştum. Aradaki fark bundan olabilir belki ama kuzu mu daha iyi oluyor dana mı daha iyi oluyor onu bile bilmiyorum :D
Alıntı cicada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla bende bilmiyorum abi yelek yelektirden yola çıkarak böyle bir yol daldım bakalım kimler olacak... tabi bu konuda bilgili kişilerden de bilgi edinecegiz...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı TuruncuBuji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Küçük bir araştırmadan sonra dana derisi daha sağlam olduğunu, ama kuzu derisine göre daha çok sıcak tutuğunu öğrendim. Akdeniz iklimi için sıcak tutma meselesi + - yön mü tartışma konusu olabilir. Kuzu derisi akdeniz iklimi için fiyat performans olarak + ları daha çok olabilir. Yinede bu işten anlayan forum üyelerinin yorumlarını bekliyorum. :D

Tamamdır.Şimdi anlaşıldı mesele.Tam bir bilgi almadan afaki yorum yapmak istemediydim.Şimdi arkadaşlar olay şu.Kuzu derisi daha ince bir malzeme olduğundan dolayı daha serin tutar.Ama bu ne kadar fark eder derseniz ortalama 45 yerine 43-44 derece hissedersiniz.Yani 2 derecelik bir fark dahi yoktur ve insan bu farkı neredeyse hissedemez dahi.Hudson Deri den Barış Bey neredeyse tüm Türkiyeye,en büyük kulüplerden en küçüklerine kadar bu yelekleri diken en iyi ve tanınan ustadır.Kendisiyle konuştuğumda kuzu derisiyle asla çalışmadıklarını söyledi.Kuzu dayanıklılığı çok çok daha az olduğundan dolayı,özellikle soğuk ve sıcak ortamlarda çok çabuk çatlama ve kırılma yaptığından son derece dayanıksız bir deridir.Dana derisi ise evladiyelik kullanımı olan çok sağlam bir malzemedir.O yüzden tüm dünyada genel kabul görmüş deri dana derisidir.Amerika da Buffalo derisi kullanan yerler olsa da hem maliyetler yüzünden hem de arada neredeyse hiç fark olmamasından dolayı orada da dana derisi tercih edilmekte ve %90 bu malzeme kullanılmaktadır.Hudson Deri tüm Dünyaca bilinen,kalitesiyle Chopper camiasında kendisine ayrı ve haklı bir yer edinen kalitede yelekler üretmektedir (resmen ürün tanıtımı gibi oldu yazım )

Deniz sen 250 lira yazınca bir an kendimi Cihan ve Cemile'e karşı mahçup hissettim "Ulan aynı malzemeyse adamlara ne derim ?" diye düşünmeye başladım.Ama sen kuzu olduğunu yazınca rahatladım Arkadaşlarımın göz göre göre benim yüzümden kazıklanmadıklarını öğrenip rahatladım