Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

deatheater - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     Honda Shadow VT600C
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    8,776
    Beğenilmiş
    789
    Tekrardan iyi akşamlar. Arkadaşımla beraber otoparkta 1 saate yakın uğraştık. Bana hortumdan sıvı geçmiyor diyen usta hortumu sökük şekilde bırakmış. fren kutusuna ve aşağıya cıvatalarını takmış sadece. önce cıvataları söküp hortumu yerine taktım. yukarıya veya aşağıya gelmesi gereken yer farkediyor mu bilmediğim için rastgele taktım. sonra frenim aşırı yumuşamış olduğunu farkedip hidrolik kutusunu açtım ve içinde sıvı olmadığını farkettim. içine çok az sıvı koydum. aşağıdaki 8 anahtarla açılan tıpayı açtım ve şırıngaya dot4 doldurup aşağıdan bastım arkadaşımda hidrolik kutusunu izledi bir hareketlilik var mı diye ama maalesef yoktu. birkaç kez aynı işlemi yaptık fakat hiçbir değişiklik olmadı. sonuç yine hüsran. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan belki 10 dakikalık bir iş ama motor 3 gündür yatıyor.
    bjorngelotte (04.December.2024), CELİL (03.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024), newmoon06tr (03.December.2024), Resul.D (04.December.2024) Bunu beğendi.

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     Honda Shadow VT600C
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    8,776
    Beğenilmiş
    789
    Birde gidonu taktırdığım zaman usta fren diskinin bir tarafının ince bir tarafının kalın olduğunu söyledi merkezleme lazım dedi bende yapalım dedim. kaliperi? (parçanın isminden emin değilim) söktüler temizlediler falan. Tam bilgi vermek için bunu da yazayım dedim belki sorun oradan kaynaklıdır.
    bjorngelotte (04.December.2024), CELİL (03.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024), newmoon06tr (03.December.2024), Resul.D (04.December.2024) Bunu beğendi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,921
    Beğenilmiş
    7,147
    Yiğit birde işlemi tersten den yap yukarıdan hidroliği boşalt aşagıdan çıkınca alttaki rekoru sık frende sertleşme başladıysa sonrasında ıçinde kalan havayı boşaltma işlemi yapmak lazım
    bjorngelotte (04.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024), newmoon06tr (03.December.2024), Resul.D (04.December.2024) Bunu beğendi.

Resul.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

.
    M.T.K
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    7,944
    Beğenilmiş
    1,180
    Alıntı deatheater Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekrardan iyi akşamlar. Arkadaşımla beraber otoparkta 1 saate yakın uğraştık. Bana hortumdan sıvı geçmiyor diyen usta hortumu sökük şekilde bırakmış. fren kutusuna ve aşağıya cıvatalarını takmış sadece. önce cıvataları söküp hortumu yerine taktım. yukarıya veya aşağıya gelmesi gereken yer farkediyor mu bilmediğim için rastgele taktım. sonra frenim aşırı yumuşamış olduğunu farkedip hidrolik kutusunu açtım ve içinde sıvı olmadığını farkettim. içine çok az sıvı koydum. aşağıdaki 8 anahtarla açılan tıpayı açtım ve şırıngaya dot4 doldurup aşağıdan bastım arkadaşımda hidrolik kutusunu izledi bir hareketlilik var mı diye ama maalesef yoktu. birkaç kez aynı işlemi yaptık fakat hiçbir değişiklik olmadı. sonuç yine hüsran. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan belki 10 dakikalık bir iş ama motor 3 gündür yatıyor.
    Şimdi adım adım gidelim bak detaylı yazıyorum önce üst hidrolik kutusu fren merkezine hidrolik koy sonra fren borusunu bir pense ile sıkıştır ve frene bas bırak kol sertlesiyorsa üst fren merkezin çalışıyordemektir ayrıca üst fren merkezinin bağlantı yerinden kaçak olup olmadigini anlarsın eğer sertlesiyorsa ve kaçak yoksa aşağıya iniyoruz

Üst fren merkezimizin sertlestigini farz ediyoruz hortumu tamamen sök bak şırınga ile baş bakalım.hidrolik borusundan hidrolik geçiyormu eğer geçiyorsa üst tarafı tak ve alt fren kaliperine giren hortumu bağlama

Fren hidrolik borusundan hidroliginde geçtiğini farz ediyoruz burada zaten geçmiyorsa sorun borudadir geçiyorsa alt fren kaliperine bağlanan hortumu bağlama

Şimdi alt fren merkezinin tıkalımi çalışıyorum calismiyormu ona bakalım alt fren merkezinin tapasini sök fren kaliperine bağlanan hidrolik boruyuda sök tapadan şırınga ile.hidroligi bas bak bakalım hidrolik fren kaliperinden (BORUYU BAGLAMADİGİN YERDEN CİKİYORMU ) eğer çıkıyorsa tamam alt tarafta kaliperde tıkalı bir yer yok demektir eğer tıkalı yer yoksa diğer aşamaya geçelim

Fren kaliperinden hidroligin çıktığını gördük diyelim ozaman hidrolik borusunu bağla ve aynı şekilde alt taraftan şırınga ile hidroliği bas baktın uste cikmiyor basarken kolu bas bırak yap alttan şırınga ile basarken üstten birisi basıp bıraksın hidrolik geldiyse alt tapayi kapanve frene bas bırak frene basıp bırakırken ön fren kaliperine bak balatalarin ufak ufak hareket ediyormu eğer hareket ediyorsa alt kaliperin iticileri calisiyordur eğer frene başkana rağmen alt fren balatalarin hareket etmiyorsa sorun kaliperdedir hiç birşey

Sorunun önce kaynağını bulalım yoksa at değil deve değil boşuna motorcularda parçalanma istiyorum hiç birsey olmadı özelden yaz wp den görüntülü bile arayabilirsin beni elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
    bjorngelotte (04.December.2024), CELİL (04.December.2024), erkopaşa (07.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024) Bunu beğendi.

.
    M.T.K
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    7,944
    Beğenilmiş
    1,180
    Şunuda ekliyeyim hidrolikler sağlam borulardan merkezlerden hidrolik çıkıyor diyelim en son aşama alt fren kaliperine sokucez freni aşağıda soktugumuz yerde şişiricez balatalar.birbirine yapışacak bir düz torna vida ile balatalari az birşey aralarını acicaz sonra diske geciricez
    bjorngelotte (04.December.2024), CELİL (04.December.2024), erkopaşa (07.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024) Bunu beğendi.

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     Honda Shadow VT600C
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    8,776
    Beğenilmiş
    789
    yazdım sanıyordum ama yazmamışım. bildiklerini anlatmaktan çekinmeyen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. yeni hortum yaptırdım ve sorun düzeldi .
    CELİL (07.December.2024), erkopaşa (07.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024), newmoon06tr (08.December.2024), Resul.D (08.December.2024) Bunu beğendi.

.
    M.T.K
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    7,944
    Beğenilmiş
    1,180
    Alıntı deatheater Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdım sanıyordum ama yazmamışım. bildiklerini anlatmaktan çekinmeyen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. yeni hortum yaptırdım ve sorun düzeldi .
    Sorununun düzelmesine çok sevindim güle güle kullanin
    CELİL (08.December.2024), erkopaşa (09.December.2024), Mehmet A. (12.December.2024) Bunu beğendi.

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler