Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 6 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu
Toplam 64 adet sonuctan sayfa basi 51 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Okan bence doğru şeyler yazmış. Az buçuk hepimizin tahsili var, kafası da çalışıyo, internet denen teknolojidende faydalanıyoruz, daha neden litresi 2 liralık yağı bana 15 liraya satan ve doluya da boşa da konuşan ustanın peşinden gideyim ki. Mantıklı teknolojik ve doğru her bilgiye destek ve uygulama tarafındayım.

ummet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ümmet perkitan
    Aşçılık
     xmax 250cc yamaha
     istanbul&kuşadası
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    önceki iki motorumda,mondıal 125 mt ve motoran 150 cc de her 1000 de değiştiriyordum,ama şimdiki xmax 250cc yamaha motorda 3000 de değiştiriyorum,1000,4000ve 7000 olmak üzere 3 kere değiştirdim.

RPT 57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selcuk Aytan
    İnşaat
     regal raptor
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    okan sanırım sen sanırım sana anlatmak istediğim şeyi tam olarak aktaramadım. konu hakkında mailin bende mevcut istersen msn den anlatabilirim uzunca regal raptor için motosiklet yağları kompresyonu yeterli olmadığı için eksiltme sorunu yaşatıyor ve yüksek devirli makinalar için yapılmış olan yağlar yağ sıyırma ve kompresyonu sağlayan sekmanları tarafından kaçırma yapıyor. bu nedenle ben magnatecten memnunum. sanayideki osman usta için bişey diyemem çünkü ben Castrolde çalışıyordum konu hakkında imal aşamasından kartere konulma süresine kadar gelişen süreç için bilgi istersen verebilirim.
    vuruntu konusunda gözlerimde gördüğüm kol çıkarma denilen işin çok çok ileri safhasını bahsediyorum. yağın temelde olan görevi yağlama yapmak, motoru temizlemek, soğutmak, kompresyonu ideal ayarlarda olmasını sağlayıp bir nevi conta vazifesi yapmasıdır.
    konuya katılamamın sebebi ise piyasadan ucuz yağ kullanmayan ve motoruna uygun yağı seçmek isteyen kimselere bilgi vermekti. bu arada yağlama kilometresi hakkında ne diyeceksin kaç kilometre uygun eski kullandığın yağ için?önereceğin belirli bir rakam var mı?

TLGYLDZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tolga yıldız
    Eczacı teknısyenı
     REGAL RAPTOR 250 CC
     Manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

slm

Valla benım makınam oldukca uzun bır zaman aralığında calısıyor ama yatırsamda kullansamda her 1000 km de bır değiştırırım ve kulladığım yağda castrol magnetec kullanırım ben
    BIR EGSOZUN SESI BIN EGSOZUN TADI VAR YOLUNUZ VE FARINIZ ACIK OLSUN ....
    TLGYLDZ-REGAL RAPTOR
    MANISA-KIRKAĞAÇ

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Arkadaşlar bu yağ kullanma meselesinde buraya yazmamızdaki esas amaç değişik fikirlerin, bilgilerin paylaşılması. Yağ değişim şekillerimizi beğenmeyebiliriz, herkes bildiği gibi aklına yattığı gibi hatta istediği km. de istediği marka yağı değişmekte serbesttir, olumlu veya olumsuz sonuçları kendini bağlar.
    Önemli olan yazılardan karşılıklı bilgi inatlaşması değil, doğru bilgileri alıp çıkarmak ve faydalanmaktır.

Ahmet N. ÖZCİVELEK
    Memur
     RR-250 e9
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hem 1 sene boyunca castrol magnatec 10x40 hem se son 2 yağ değişiminde Castrol 4T (şu kırmızı olandan) kullanmış biri olarak motor hakkında bişey diyemeyeceğim ama debriyaşa 4T nin çok iyi geldiğini söyleyebilirim. Benim debriyajda altı da üstü de sıona kadar sıkmıştım. Debriyajın yarışı boştu. Acemilikle balataları Karadeniz yaylalarında bıraktığımı düşünmüştüm. Taaki Birol bana 4T yi satana kadar (magnatek 4 litre 47.5YTL 4T ise 60T YL). birkaç gün içinde vites takılmaya başladı. Ben de ulan yaramadı bu yağ demeye başladım ve 4 litrenin kalanını nasıl harcarım diye düşünerek ön amortüsöre bile koydum :(. Sonlara doğru artık topuğu ayaklıktan kaldırıp asılmam gerekiyordu vites değiştirmek için. Sonunda debriyajın bırakmadığı kanatına vardım ve hem üst hem de alt ayarı iyice gevşettim. Aldığımdan belki daha gevşekler şimdi ve vites düzelti. Debriyaj balatasının içindeki mantar mı şişiyor nedir anlamadım ama arada bayağı bir mesafe farkı olduğunu söyleyebilirim. bir dahakine belki tekrar magnetek alırım ve motorun çalışmasındaki farkı da yazabilirim. Ama debriyaj için dediklerim aynen böyle.
    Esas soruyu unutmuşum. Ben 1000km de değiştiğim de oldu KAradeniz turundan sonra (3750km) sonra değiştiğimde oldu. Aslında 3750 de değiştiğim şu 4T yi 2200 de değiştiğim kadar kararmamıştı. Sanki 4T daka çabuk karardı. Belki şehir içi çok kullandığım için belki kışın jikleyi çok kullandığım ve benzinin yağı çözmesi nedeniyle silindirlerin bilezikleri etrafından daha çok "blow-by" gazlarının yağa karışması nedeniyle ya da speedy'nin yazısında temizleyen yağın daha çabuk kirleneceği teorisinin gerçek olması (d şıkkı hepüsü) nedeniyle oldu ama yaz gelsin bi uzun yolda deneriz artık. Aslında bir yönde bir yağ ile gidip aynı yönde farklı yağ ile gelerek Aynı koşullarda nasıl olacağı tespit edilebilir. (Şİmdi yağ değiştirme teknesini ve ekstra yağı nerede götüreceğim onu düşüneyim. Belediye izin verirse benim artçı kolduğuna yaptığım gecekonduya kat çıkarım artık hehehe).
    Konu lunatic tarafından (18.February.2008 Saat 22:22 ) değiştirilmiştir.

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Allahtan ankaradasın ahmet abey, yoksa kaçak kat çıktığın için motorunu yıkardım senin :P

Ahmet N. ÖZCİVELEK
    Memur
     RR-250 e9
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yaw millet hatırlatsanıza aramızda zabita vardiye. Unutuyoz yaşlılıktan kaçırıyoz ağzımızdan sonra. Neyse ben de villa görünümlü geçe kondu yaparım ozaman dokunmazsınız hehehe

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Yaw bi sakal atarsan 1 değil 2 katta çıkarsın ahmet abey, rahmetli özal ne dedi "benim memurum işini bilir" :P nihahaha

Ahmet N. ÖZCİVELEK
    Memur
     RR-250 e9
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Memur adamda ne gezer sakal gel sana biraz bıyık burayım hehehe

Sayfa 6 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)